Stryktipset tips lördag 20 januari 2024

Endast ett bidrag från Premier League hittar in på kupongen och The Championship får således understöd av League One för att fylla denna bong. Kupongen kryddas på med en jackpot på 14 miljoner kronor och fina skrälldrag från Ewood Park och Bet365 Stadium kan förhoppningsvis krydda på utdelningen. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp 15:59

1. Brentford – Nottingham 1
Brentford är inne i en djupare formsvacka men med Ivan Toney tillbaka i spelartruppen så torde den negativa trenden brytas inom kort. Anfallaren har avtjänat en åtta månader lång avstängning och förväntas åtminstone vara en del av lördagens matchtrupp. Nottingham avrundade kalenderåret som var med två raka segrar men några tuffa veckor väntar sannolikt för “Forest” som har hela sex spelare på landslagsuppdrag i Afrikanska Mästerskapen och flera offensiva pjäser på skadelistan. Ettan singlas på Brentford Community Stadium.

2. Blackburn – Huddersfield 1
Pressen stiger på Jon Dahl Tomasson och frågan är om dansken fortfarande styr Blackburns skuta om “Rovers” inte lyckas vinna lördagens batalj. Endast en poäng har inkasserats från de senaste sex omgångarna och under mellandagarna fick arrangören se sig besegrade av just Huddersfield. Defensiven lämnar i synnerhet mycket att önska och det är enkelt att dra slutsatsen att Blackburn inte är någon favorit att hålla i handen för stunden. Huddersfield har inget vidare bortafacit ska sägas och är i grunden det sämre laget. Ettan inleder, gardera utifrån plånbokens storlek.

3. Bristol City – Watford X
Ett svårsiat möte stundar på Ashton Gate Stadium mellan två ojämna klubbar. Höga berg och djupa dalar sammanfattar i synnerhet Bristol Citys säsong väl. Tidigare under veckan besegrades West Ham med 1-0 i FA-cupen och för knappt en månad sedan besegrades Watford med hela 4-1 på Vicarage Road. Däremellan har det inte sett lika fagert ut och “The Robins” har lämnat mållösa från tre ligamatcher i följd. Tommy Conway har dragit ett tungt lass på offensiv tredjedel och lyckas gästerna hålla 21-åringen i schack är mycket vunnet. Något risktagande är dock inte aktuellt för vår del – vi helgarderar.

4. Middlesbrough – Rotherham 1
Kontinuitet är något som även Middlesbrough har haft problem med under säsongens gång. En högst bidragande orsak till detta är att Michael Carrick saknar en pålitlig målskytt sedan Chuba Akpom lämnade i somras. Uddamålsförlusten i det vändande mötet var ett tydligt exempel på detta där “Boro” dominerade matchbilden men inte lyckades förvalta sina möjligheter. Samma visa är att vänta på Riverside Stadium där Viktor Johansson behöver storspela om tabelljumbon ska resa hem med några poäng i bagaget. Middlesbrough torde revanschera sig – trolig etta.

5. Norwich – West Bromwich 1
Norwich har kapaciteten att utmana högre upp i tabellen. Joshua Sargent, som har spenderat lejonparten av säsongen skadad, är sedan en tid tillbaka åter i spelartruppen och tillsammans med kreatören Gabriel Sara samt den interna skyttekungen Jonathan Rowe finns det gott om offensiva hot hos “Kanariefåglarna”. Här på Carrow Road har de gulgröna inte förlorat sedan november månad och den sviten tror vi kommer förlängas. West Bromwich må vara ett kunnigt motstånd men trivs klart bättre hemmavid och får klara sig utan den tongivande trojkan Semi Ajayi, Matt Phillips och Josh Maja denna afton. Vi tar ställning åt väst.

6. Plymouth – Cardiff X
Plymouth har läckt som ett såll bakåt under säsongens gång och att förstemålvakten Michael Cooper har missat stora delar av säsongen är givetvis en faktor. Conor Hazard har vaktat stolparna i hans frånvaro och att 25-åringen, i dagsläget, inte är en målvakt för The Championship har varit tydligt. Framåt ser det desto bättre ut och det är onekligen Morgan Whittaker som har varit framstående hos nykomlingarna. Cardiff har en hel del potential i truppen men spelare som Yakou Meite och Karlan Grant har inte visat sig från sin bästa sida hos “Drakarna” och Aaron Ramsey har missat större delen av säsongen. Vi utgår från mitten men täcker gärna upp med båda flanker trots vänstervridning.

7. QPR – Millwall 2
Det luktar målsnålt långa vägar på Loftus Road när QPR tar sig an Millwall. Martí Cifuentes har inte fått ordning på arrangörens offensiv. Blott tre baljor har producerats på de senaste sju (!) omgångarna vilket är under all kritik. Betydligt bättre kommer krävas för att luckra upp ett lågt sittande Millwall och anmärkningsvärt är att Joe Edwards vann den taktiska kampen när dessa antagonister drabbades samman på The Den för några veckor sedan. De resultatorienterade “Lejonen” drar det längsta strået även i västra London. Tvåan singlas!

8. Sheffield Wednesday – Coventry 2
Sheffield Wednesday hade inte mycket att säga till om mot Southampton men “Ugglorna” har utan tvekan tagit steg i rätt riktning sedan Danny Röhl tog över rodret. Arrangören har gått segrandes ur fem av de senaste nio omgångarna och prestationen mot Coventry på Boxing Day förtjänade därtill ett bättre öde. Samtidigt är det svårt att snacka bort gästernas fina form där segern mot Leicester häromsistens imponerar i synnerhet. Tvåan prioriteras men vi kompletterar med ettan tidigast möjligt.

9. Stoke – Birmingham 2
Wayne Rooneys sejour hos Birmingham blev inte långvarig och “Blånäsorna” har ersatt 38-åringen med en mer erfaren tränare i form av Tony Mowbray. Tränarskiftet har inledningsvis gett önskad effekt med en fin insats mot Swansea följt av avancemang i FA-cupen och vi anser att gästerna blir underskattade på Bet365 Stadium. Stoke har sju raka utan nederlag i ligaspelet men av prestationerna att döma är det bara en tidsfråga innan den sviten bryts. X2!

10. Bristol Rovers – Blackpool X
Blackpool har fortfarande förhoppningar om att nå en playoff-plats men om så ska bli fallet så måste “The Seasiders” börja leverera på resande fot.
De orangeklädda har ligans bästa hemmafacit men har endast vunnit två av tolv bataljer utanför Bloomfield Roads portar. Att FA-cupmötet mot Nottingham avgjordes först via förlängning gör inte lördagens uppgift enklare. Bristol Rovers är i sin tur ruskigt svårslagna i sin hemmaborg och har i närtid besegrat ligaledarna Portsmouth på denna arena. 1X!

11. Leyton Orient – Bolton 2
Bolton har siktet inställt på en direktplats till The Championship. Gästerna har visat prov på ett kompakt försvarsspel under säsongens gång och i Charles/Adeboyejo fogar Ian Evatt över ett av ligans bättre anfallspar. Leyton Orient har å andra sidan gjort det väldigt bra utifrån deras förutsättningar och nykomlingarna kommer av allt att döma spela i League One även kommande säsong. Värdskapet är likt sin motståndare i gott slag och prestationen borta mot Portsmouth förra helgen var ett rejält styrkebesked. Tvåan prioriteras, garderingspennan får ses som ett lyxalternativ.

12. Lincoln – Derby 2
Även Derby är med i jakten om direktplatserna och Paul Warnes adepter har sannerligen fått fin utdelning mot slutet. Flera av segrarna har dock vunnits med små marginaler och en bortaseger på LNER Stadium är inte så pass självklar som spelarpoolen anser. Lincoln har inte haft det rätta flytet mot slutet men är i regel trygga i sitt försvarsspel, i synnerhet med publikens stöd. Missförstå oss inte, tvåan är ett troligt utfall men till rådande streck ska den kompletteras. X2!

13. Stevenage – Barnsley 1
Stevenage har utan tvekan varit ett av ligans stora utropstecken denna säsong. Nykomlingarna är i högsta grad med och slåss om en playoff-plats och skulle vid en seger kliva upp på samma poängskörd som Barnsley. Framgångsreceptet innehåller två omfattande ingredienser i form av ett kompakt försvarsspel och en målfarlig Jamie Reid. 29-åringen gör bland andra upp med Barnsleys Devante Cole om skytteligatiteln och matchen i matchen mellan dessa herrar blir givetvis spännande att följa. Svårsiat är bara förnamnet och på en rimligt streckad bräda finns det ingen anledning att ta några risker – in med samtliga tecken.

Kassaskåpet! Middlesbrough
Middlesbrough föll snöpligt när dessa antagonister strålade samman på Aesseal New York Stadium. Michael Carricks manskap kommer återigen dominera matchbilden och med ett finjusterat sikte löser “Boro” en komfortabel seger.

Varningen! Birmingham
Birmingham har visat positiva tendenser med Tony Mowbray vid rodret. “Blånäsorna” har kapaciteten att klättra i tabellen och är i grunden inte ett sämre lag än Stoke. Att ettan i skrivande stund överstiger 60 procent finns det inte fog för. Den rensande högersidan ser riktigt trevlig ut!

144 rader
1. Brentford – Nottingham 1
2. Blackburn – Huddersf. 1 X
3. Bristol City – Watford 1 X 2
4. Mboro – Rotherham 1
5. Norwich – West Brom 1
6. Plymouth – Cardiff X
7. QPR – Millwall 2
8. Sheffield W – Coventry 2
9. Stoke – Birmingham X 2
10. Bristol R – Blackpool 1 X
11. Leyton Orient – Bolton 2
12. Lincoln – Derby X 2
13. Stevenage – Barnsley 1 X 2
1296 rader
1. Brentford – Nottingham 1
2. Blackburn – Huddersf. 1 X 2
3. Bristol City – Watford 1 X 2
4. Mboro – Rotherham 1
5. Norwich – West Brom 1
6. Plymouth – Cardiff 1 X 2
7. QPR – Millwall 2
8. Sheffield W – Coventry 1 2
9. Stoke – Birmingham X 2
10. Bristol R – Blackpool 1 X
11. Leyton Orient – Bolton 2
12. Lincoln – Derby X 2
13. Stevenage – Barnsley 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100