Stryktipset tips lördag 20 februari 2021

Upp på hästen igen för ännu ett Stryktips med engelsk fägring. Merseysidederbyt får äran att inleda kupongen på lördag den 20 februari och där hittas också kupongens bank. Två bottenmöten från Premier League och tio fajter från The Championship i övrigt gör dock kupongen väldigt lurig. Vi har funnit en snårig väg mot 13 rätt. Nu åker vi!

Spelstopp: 15:59

1. Liverpool – Everton 1
Anfield är först ut och där ska inget mindre än Merseyside-derbyt gå av stapeln. Liverpool kommer från en välbehövlig seger i veckan mot Red Bull Leipzig där Salah och Mané pangade in varsin balja och ett rejält övertag för de rödklädda inför returen. Även om Klopps manskap släppte till en del chanser var vinsten rättvis och det ska bli spännande att se om den fungerar som en kickstart även i ligaspelet. Everton fick på snoken av Manchester City och nu var det ett tag sedan The Toffees såg bra ut över 90 minuter. Flera betydande spelare dras med skadebekymmer och mot ett taggat Liverpool lär inte gästerna ha mycket att hämta. Ettan klarar sig ensam.

2. Fulham – Sheffield United 2
Fulham har spelat till sig en del poäng mot slutet och ser just nu ut att ha viss chans att klara sig kvar i Premier League. Det ska dock sägas att det är svältfött med segrar för Scott Parkers lirare som också tenderar att uppträda väl skakigt i defensiven. Trots det målas ettan upp som tydlig favorit när Sheffield United kommer på besök, ett skevt faktum i vår bok. The Blades är nog så bra som värdarna i grunden och då Chris Wilder och company sett förbättrade ut sedan nyår lär det här bli bra mycket jämnare än vad tipparna anser. Den övervärderade ettan är ett avslag.

3. Burnley – West Bromwich 1
Ytterligare ett bottenmöte ska synas innan vi lämnar Premier League och det hittar vi på Turf Moor. Burnley har en skadeförföljd säsong som inneburit en dyster tabellplacering, men med fyra inspelade poäng av de senaste sex möjliga mot Crystal Palace och Fulham återstår det trots allt en bra bit ner till giljotinen. Under den befinner sig West Bromwich och gästerna är mer eller mindre tvingade till seger här för att hålla hoppet om överlevnad vid liv. Vinster kommer dock inte per automatik när det handlar om Big Sam och The Baggies. Matchbilden spås inte falla nykomlingarna i smaken och här sitter vi lugnt i båten med 1X.

4. Bristol City – Barnsley 2
Vi hoppar ner ett hack i seriesystemet och landar in på klassiska Ashton Gate där ett otroligt illamående Bristol City håller till. The Robins är uppe i hela sex raka förluster alla kategorier och raset i tabellen tycks inte ha någon hejd. Värdarna har heller inte gjort mål i någon tävlingsmatch sedan början på februari. Barnsleys form pekar i sin tur uppåt där triumfer mot Brentford och Blackburn skvallrar om kapaciteten hos The Tykes. Ett mer harmoniskt Barnsley ska hållas högst även här och tvåan är en fin spik hela vägen upp till 50 procent.

5. Cardiff – Preston 2
Mycket står plötsligt rätt till hos Cardiff som via fyra raka vinster fått rejäl kontakt med lagen på playoff. Mick McCarthy är således en hyllad irländare i draklandet, men värdarnas form har heller inte gått svenska folket förbi som streckar upp ettan i raketfart. För motståndet står Preston och det är i grunden ett jämbördigt gäng med Cardiff. Spelare som Sinclair, Barkhuizen och Johnson kan åstadkomma mycket när de vaknat på rätt sida och när fint spelvärde finnes i österled är det läge att låta penseln löpa hela linan ut.

6. Huddersfield – Swansea 1
Swansea fortsätter att vägra förlora. 1-0 mot Nottingham var inget styrkebesked, men skulle svanarna vinna sina två matcher de har tillgodo på Norwich och Brentford i topp är det walesarna som tar över serieledningen. Det är otroligt starkt jobbat och det var sannerligen inte många som på förhand hade Swansea som en uppflyttningskandidat. Även om gästerna också ska ses med favoritskapet på John Smith’s Stadium vill vi ändå skjuta in en brasklapp för Huddersfield. The Terriers har kunnande nog för att spela ut alla lag på den här nivån och även om formen inte är på topp betalar vänstersidan för bra för att inte testas om finanserna tillåter. Gardera efter plånbok.

7. Nottingham – Blackburn 2
Oviss kamp att vänta på City Ground där tipparna ger stort förtroende åt Nottingham. Sherifferna har absolut en stark period bakom sig, men torsken senast mot Swansea bevisade också att det är i princip omöjligt att lita på Chris Hughtons manskap. Åtta vinster på 30 försök imponerar inte och då är det istället läge att titta åt andra hållet inledningsvis. Blackburn har inte rosat marknaden i februari men med Armstrong, Dack och Gallagher i laget går ingen opponent säker. Utgå från höger och måla sedan efter behag.

8. QPR – Bournemouth 2
Queens Park Rangers helomvändning är minst sagt häpnadsväckande. Från att ha sett ut som ett gäng redo för League One har The Hoops nu vunnit fem av de sex senaste i ligaspelet och tagit sig upp på behaglig mark i The Championship. Värvningarna av Johansen och Austin har betytt mycket, men här är det trots allt läge att gå emot formgänget. Bournemouth är ett betydligt bättre lag i grunden och då även Körsbären ser ut att ha hittat rätt den senaste tiden är känslan att såväl oddsmakare som poolspelare blir väl förblindade de senaste resultaten. Tvåan är ett smaskigt singelstreck en bra bit över 40 prollar.

9. Millwall – Wycombe X
Efter att ha gått vinstlösa i vad som kändes som evigheter presenterar nu Millwall tre raka segrar i ligaspelet. Samtliga har med det sagt kommit mot lämpligt motstånd. När Lejonen iklär sig favorit-kostymen är de sällan en favorit att hålla i handen och här skenar streckningen på ettan iväg. Wycombe har under säsongens gång visat att de inte är en slagpåse och så länge chans till nytt kontrakt finns kommer The Chairboys att kämpa hela vägen. Det kan räcka långt på The Den. Måla tvärs över och jobba in skrällen till höger.

10. Norwich – Rotherham 1
På nästan alla kuponger tvingas man göra värdemässigt sämre val och lördagens Stryktips är inget undantag. Norwich har rest sig igen efter en mörk period och Kanariefåglarna ser ut att mena allvar i jakten på uppflyttning till Premier League. Pukki, Buendía och Cantwell är en trio många lag har svårt att hantera och det lär Rotherham också bli varse om. Gästerna har en vikande formkurva och trots att spelet sett ganska bra ut på bortagräs den senaste tiden är det hemma på New York Stadium som The Millers trivs allra bäst. Ettan spikas trots överstreckning.

11. Reading – Middlesbrough 2
Det är hyfsat tajt i kampen om de sista playoff-platserna. Reading befinner sig för tillfället på den näst sista sådana och mycket av The Royals eventuella framgångar hänger på Lucas Joao. Anfallaren lär vara ett ämne för större klubbar under sommarens transferfönster om han fortsätter i den här takten. Middlesbrough befinner sig sex poäng nedanför en positiv kvalplats men kapacitet för att kravla sig upp finns onekligen hos Neil Warnock och company. När streckningen ter sig väl vänstervriden mellan två i grunden helt jämna aktörer måste tvåan prioriteras. Större system spänner hela bågen.

12. Sheffield Wednesday – Birmingham X
Roligare matcher än den som vankas på Hillsborough har definitivt spelats genom historien. Både Sheffield Wednesday och Birmingham ligger pyrt på det i botten av tabellen och det skulle inte förvåna om något av lagen åker ur när vi sammanfattar i vår. Ugglorna är något ursäktade med tanke på att de inledde säsongen med poängavdrag, men prestationerna har varit alldeles för ojämna för att aspirera på en plats högre upp. Birmingham spelar i sin tur ligans kanske tråkigaste fotboll men ska med det sagt ses med större poängchans här än vad tipparna anser. Utgå från mitten och fyll sedan på med värdetvåan.

13. Stoke – Luton 1
Efter sju svåra år lyckades Stoke äntligen vinna en fotbollsmatch igen då Sheffield Wednesday besegrades i veckan. På någon märklig vänster har The Potters fortfarande ganska god chans att nå playoff och kan Steven Fletcher (som avgjorde i veckan) fortsätta hitta målet är mycket vunnet för de rödvita. Luton blir ingen enkel nöt att knäcka då de sällan klappar igenom, men Hattmakarna har haft problem med lördagens opponenter i modern nutid. Till mer än en poäng räcker det inte för gästerna. Strecka från vänster.

Kassaskåpet! – Liverpool
Liverpool spände musklerna i veckan mot Leipzig och är väl medvetna om denna matchens dignitet. Här kommer de dominera från start till mål mot lillebror Everton och sätta sig i ett bättre läge i kampen om CL-platserna. Säker etta på Anfield.

Varningen! – Preston
Preston är ett skrällgäng som trivs i denna typ av matcher. Cardiff må ha gått starkt under McCarthy men här blir de på tok för högt streckade. Skrällchansen är god i Wales.

144 rader
1. Liverpool – Everton 1
2. Fulham – Sheff U X2
3. Burnley – West Brom 1X
4. Bristol City – Barnsley 2
5. Cardiff – Preston 1X2
6. Huddersf. – Swansea X2
7. Nottingham – Blackburn 2
8. QPR – Bournemouth 2
9. Millwall – Wycombe 1X2
10. Norwich – Rotherham 1
11. Reading – Mboro 12
12. Sheff W – Birmingham X
13. Stoke – Luton 1

1296 rader
1. Liverpool – Everton 1
2. Fulham – Sheff U X2
3. Burnley – West Brom 1X
4. Bristol City – Barnsley 2
5. Cardiff – Preston 1X2
6. Huddersf. – Swansea 1X2
7. Nottingham – Blackburn 12
8. QPR – Bournemouth 2
9. Millwall – Wycombe 1X2
10. Norwich – Rotherham 1
11. Reading – Mboro 1X2
12. Sheff W – Birmingham X
13. Stoke – Luton 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100