Stryktipset tips lördag 2 mars 2024

Det finns hur många härliga vinklar som helst att bena ut på Stryktipset i helgen. Chelsea ska kliva in i ett ovisst Londonderby, i en annan del av huvudstaden är det läge att hålla tummarna för kupongrensningen. God utdelning vankas när det är en jackpot på 13 miljoner!

Spelstopp 15:59

1. Luton – Aston Villa 2
Det börjar se bra ut igen för Aston Villa som snubblade en smula i inledningen av februari. 2-1 mot Fulham och 4-2 mot Nottingham innebär att The Villains lagt ankare på en suverän Champions League-plats. Det är mer än vad man kan säga om Luton som mer och mer börjar se ut att vara fallfärdiga. The Hatters ligger trea från slutet i PL-tabellen och kommer närmast från en hemsk utskåpning mot Manchester City i FA-cupen. Nykomlingen fick rejält med däng även av Aston Villa i det vändande mötet, med rimlig streckning kan vi utgå från samma visa på Kenilworth Road. Tvåa.

2. Brentford – Chelsea X
Cupspel och ligalir har avlöst varandra för Chelsea på senare tid. The Blues har varit relativt fruktbara i sitt bortaspel med skörd mot Manchester City vid senaste utflykten i seriespelet. Till gästernas nackdel talar skadesitsen, nu är det klart att Nkunku blir borta en längre tid framöver. Brentford har inte varit i närheten av fjolårets nivå och snittar färre än en pinne efter att ha åkt på en 4-2-propp mot West Ham i måndagens möte på vinrött gräs. Oktober månads möte på Stamford Bridge slutade 2-0 till Brentford som brukar trivas i dessa derbyn. Lurigt deluxe. Heltäckt direkt!

3. Tottenham – Crystal Palace 1
Få lag är lika lynniga och busiga som Tottenham. Senaste fyra matcherna i PL räcker som bevis på detta: 3-2, 2-2, 2-1, 1-2. Dejan Kulusevski och company gör i princip alltid mål men är samtidigt på tok för öppna bakåt. Spurs fick på näbben av Wolves och får mest troligt rikta in sig på Europa League-spel nästa säsong. Crystal Palace har fått ett lyft sedan tränarskiftet. The Eagles går mot en solid mittenplacering efter att ha svarat för en maktdemonstration mot Burnley. Denna rensartvåa är av högsta prio.

4. Nottingham – Liverpool 2
Det var en förlösande guldpeng som Liverpool löste i Ligacupen förra helgen mot Chelsea på Wembley. Jürgen Klopp visade vilken oerhörd bredd som bor i Merseysides rödvita del. Liverpool toppar även PL-tabellen med en poängs marginal till Manchester City som är närmast jagande gäng. Nottingham är nedflyttningshotade och med det läckande försvaret på City Ground lär det bli extremt svårt att stå emot Pools mångfacetterade offensiv. Nottingham släppte in tre strutar i båda 2023 års möten med Klopps killar, med rådande maktbalans lär det bli något liknande i helgen. Bank!

5. Newcastle – Wolverhampton 1
Alexander Isak är äntligen skadefri och lär bli hyperviktig för Newcastle under våren. Svenskens sällskap har varit vassa framåt hela säsongen men inte fått ihop sitt försvarsspel. The Magpies kommer närmast från ett stärkande avancemang i FA-cupen och bör lösa helgens uppgift mot tabellgrannen. Wolverhampton besegrade Sheffield United med 1-0 i söndags och har samlat samman en ståtlig skörd men gästernas underliggande siffror är desto sämre. När Skatorna besökte Molineux Stadium blev striden oavgjord. Med tanke på vilka hemmakatter som huserar i skatboet bör ettan stå pall nu.

6. Everton – West Ham 1
1-1 mot Crystal Palace på Goodison Park följdes upp med 1-1 mot Brighton på AmEx Stadium för Everton som delat på skörden vid fyra(!) tillfällen den senaste månaden. The Toffees har återfått några tidigare avdragna pinnar och kan även luta sig mot starka expected points. West Ham har också solida papper men inte särskilt goda erfarenheter från sitt bortaspel. Kanske fick The Hammers lite självförtroende i måndags när fyra strutar manglades in i Londonderbyt mot Brentford efter några tunga upplevelser innan dess. 1X rekommenderas.

7. Fulham – Brighton 1
Manchester Uniteds fina streak tog stopp när Fulham kom till Old Trafford i lördags. The Cottagers lirade frejdigt och effektivt precis som de gjort under stora delar av säsongen. Värdskapet på Craven Cottage har vunnit lejonparten av hemmamatcherna inför mötet med Brighton som varit svåra att få kläm på i närtid. The Seagulls har visat sin horribla lägstanivå mot Luton och sin höga högstanivå mot Sheffield United under den senaste månaden. De Zerbis fiskmåsar brukar trivas mot Fulham och ser ut att undervärderas på denna kupong. Etta-tvåa passar perfekt.

8. Birmingham – Southampton 2
Med en hängmatch i handen har Birmingham tre poängs marginal ner till giljotinen. The Championship har avhandlat 33 omgångar för Blånäsornas del efter 3-1-dippen på Portman Road senast. Southampton kommer från dubbla 2-1-förluster på St. Mary’s Stadium men har varit bättre borta än hemma. Gästernas bortafacit visar vinst i nio fall av 17, Saints ligger fyra i totalen och Adam Armstrong är en målgarant. Tung tvåa!

9. Millwall – Watford 1
Två riktigt starka lag strålar samman i Londons blåvita del. Millwall är ett av de lag som verkligen inte fått de förtjänat, sett till förväntade poäng ska Lejonen ha 15 pinnar ytterligare. Londons blåvita bataljon kommer närmast från en heroisk insats borta mot tabellfyran Southampton. Watford kommer närmast från en 2-1-förlust hemma mot Huddersfield, Ken Sema och hans kumpaner såg ut att ha något på gång i vintras men nu är platsen i mittenskiktet cementerad. Till gästernas fördel talar bortaspelet med skörd i tolv fall av 17. Utgångsettan backas upp brett på större system.

10. Norwich – Sunderland 1
Man undrar hur bra det hade gått för Norwich om Josh Sargent kunnat lira hela säsongen. Den skadedrabbade amerikanen har petat in tio pytsar på sina blott 14 framträdanden. Jon Rowe har också varit vass i den gulgröna kedjan och sett till att Norwich är med i slaget om playoffplatserna. Sunderland återfinns fem poäng bakom hemmalaget och borde verkligen vara med i snacket om de sex översta placeringarna. Jack Clarke är stekhet i den rödvita fronten och till gallrande nuffror måste vi respektera de svarta katterna. Heltäckt bräda.

11. Preston – Hull 2
På Deepdale finns också hopp om spel i finrummet nästa säsong. Åtminstone har Preston skapliga chanser att få lira kval under våren, detta trots att värdklubbens försvar är oerhört ihålig. Återigen kommer Preston ställas på tufft prov mot Hull som har tre poäng mer samt finfin trend. Tigrarna har vunnit tre raka bortamatcher i februari, samtliga med 2-1, bland annat på Stadium of Light. I nuläget är ettan favorit på Stryket men inte hos oddsmakarna. Tvåa.

12. Stoke – Middlesbrough 2
Så fort Middlesbrough börjar se ut att komma på benen så slås buggarna undan. The Smoggies följde upp torskmackan på Deepdale genom en sagolik seger borta mot självaste Leicester. Men i lördags var olyckan framme igen när Plymouth kom till Riverside och vevade hem en 2-0:a. The Smoggies behöver åtminstone inte ha lika mycket ångest som nedflyttningshotade Stoke. The Potters befinner sig på fel sida om giljotinen med sitt trubbiga anfall som inte ens snittar en pyts. Trippen till Cardiff gjorde inte heller någon brunkarvurmare varm i själen. Högerstyre!

13. Swansea – Blackburn X
Sista striden utspelar sig på Liberty Stadium i Wales. Hos Swansea som lyckades vända sin negativa trend senast när Sunderland slogs tillbaka bortavid. Walesarna har klart bättre trend än den tabellgranne som kommer till draknästet under lördagen. Blackburn stred tappert mot Newcastle i veckans FA-cupen men rök. Oavsett tränare på bänken är det svårt att segra för Rovers som spelat oavgjort i tre raka ligamatcher. 1X bör räcka.

Kassaskåpet! Liverpool
Det är svårt att ifrågasätta storfavoriten på City Ground. Serieledande Liverpool är höga på livet efter att ha visat sin sagolika bredd samt spets.

Varningen! Crystal P
Det har blivit ett tydligt lyft för Kristallpalatset att få in Oliver Glasner på tränarbänken. Ambivalenta Tottenham går inte säkert i derbyt och måste garderas.

144 rader
1. Luton – Aston Villa 2
2. Brentford – Chelsea 1 X 2
3. Tottenham – Crystal P 1 2
4. Nottingham – Liverpool 2
5. Newcastle – Wolves 1
6. Everton – West Ham 1 X
7. Fulham – Brighton 1 2
8. Birmingham – Southamp. 2
9. Millwall – Watford 1
10. Norwich – Sunderland 1 X 2
11. Preston – Hull 2
12. Stoke – Middlesbrough 2
13. Swansea – Blackburn 1 X
1296 rader
1. Luton – Aston Villa 2
2. Brentford – Chelsea 1 X 2
3. Tottenham – Crystal P 1 X 2
4. Nottingham – Liverpool 2
5. Newcastle – Wolves 1
6. Everton – West Ham 1 X
7. Fulham – Brighton 1 2
8. Birmingham – Southamp. 2
9. Millwall – Watford 1 X 2
10. Norwich – Sunderland 1 X 2
11. Preston – Hull 2
12. Stoke – Middlesbrough X 2
13. Swansea – Blackburn 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100