Stryktipset tips lördag 2 december 2023

Decembers första Stryktips står för dörren denna lördag. Newcastle – Manchester United och Arsenal – Wolverhampton är några av godbitarna från Premier League. The Championship bjuder sedan på flera fina skrälldrag som inte får missas. Häng med i analysen!

Spelstopp 15:59

1. Newcastle – Manchester United 1
Kupongens stora höjdpunkt hittas i norra England där Newcastle tar emot Manchester United. Bägge lagen var i farten i veckans Champions League där The Magpies fick med sig 1-1 mot PSG. Ett regelrätt rån sett till matchbilden. Eddie Howes truppläge är fortfarande väldigt ansatt, men hemmaplansfördelen kan aldrig underskattas när det handlar om Newcastle. Manchester United hade i sin tur Galatasaray i brygga flera gånger utan att de lyckades knyta ihop säcken. The Red Devils blandar och ger under ten Hag vars mannar får finna sig i att slå ur underläge på St James’ Park. Utgångsettan är tydlig.

2. Nottingham – Everton 2
Everton blev på kort tid hårt straffade när de tio minuspoängen samt förlusten mot Manchester United föll tätt inpå varandra. 0-3 var dock allt annat än ett rättvist resultat. Spelmässigt var The Toffees väl så bra som United. Retroaktiv utdelning kan mycket väl ligga i korten när Dyches adepter besöker City Ground. Nottingham har två tunga 2-3-förluster i ryggen mot West Ham och Brighton. Defensiven ser sådär ut samtidigt som Awoniyi är ett avbräck längst fram. Klarar Everton av att hålla ordning på firma Elanga/Gibbs-White gillas gästernas poängchans i Nottinghamshire. Smygvärdet till höger lockar mest.

3. Arsenal – Wolverhampton 1
Mikel Arteta har tidigare blivit kritiserad för att Arsenals offensiv tagit ett kliv tillbaka jämfört med i fjol. Mot Lens gav spanjoren med adepter svar på tal. 6-0 var en överkörning som hette duga där samtliga offensiva kanoner utmärkte sig. Ser det lika spetsigt ut mot Wolverhampton får gästerna en mardrömslördag på Emirates. Gary O’Neil fick surt konstatera 2-3 i nacken mot Fulham i måndags. Wolves blev med det sagt rånade av domarteamet men när spelare som Gomes, Lemina, Aït-Nouri och troligen även Neto saknas är chansen till retroaktiv revansch minimal. Om inte mindre än så. Given etta i norra London.

4. Brentford – Luton 1
Starten var tuff men allt eftersom Luton blivit varma i kläderna har prestationsnivån höjts. The Hatters har skapat sig en marginal på fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket, men det är å andra sidan inte på bortaplan som nykomlingarna ska ta kliv mot det nya kontraktet. Brentford är erkänt svårslagna på sin hemmabana där The Bees stod upp bra mot Arsenal förra helgen. Firma Mbeumo/Wissa skapade svårigheter för ligans bästa försvar och duon blir en handfull även för Luton. Vill det sig väl kan de rödvita även ha Jensen tillbaka från skada. Trolig etta.

5. Burnley – Sheffield United 1
Den egentliga jumbofinalen spelas under lördagen på Turf Moor. Varken Burnley eller Sheffield United har så här långt räckt till i Premier League. Nykomlingarna turas om att göra hårresande misstag som lett till att helgens drabbning har en domedagsstämpel över sig. Sheffield United skämde stundtals ut sig mot Bournemouth och har alltjämt många skador i de bakre leden. Burnley har det bättre ställt med personalstyrkan som förtjänade minst en poäng senast mot West Ham. Den sena förlusten blir svårsmält men hemmaplansfördelen ska samtidigt hållas väldigt högt. Inte minst då Sheffield United är ligans sämsta lag. Ettan fungerar som spik.

6. Hull – Watford 1
Utan att få de största rubrikerna smyger Hull med i kampen om playoff-platserna. Liam Rosenior står för en intressant tränargärning som fått lirare som Philogene-Bidace, Delap samt Twine att blomstra. Den sistnämndas högerfot är ett sylvasst vapen vid fasta situationer som kan orsaka stora problem för Watford. Ken Sema med kamrater kommer närmast från en skön viktoria mot Norwich, men insatsen innehöll flera skönhetsfläckar. Inte minst i defensiven där The Hornets fortfarande släpper in alldeles för billiga mål. Det kan ett hungrigt Hull utnyttja. Ettan gillas skarpt på MKM Stadium.

7. Ipswich – Coventry 2
Ipswich behövde verkligen veckans 3-1-seger mot Millwall. Siffrorna talar om en tämligen klar triumf men det ska sägas att The Tractor Boys hade maximal utdelning på de chanser som skapades. Det har varit ett genomgående tema under säsongen som gör tipparnas favorisering av ettan märklig. Särskilt när ett pånyttfött Coventry bjuder upp. The Sky Blues har vässat sin defensiv och står noterade för sju poäng på de tre senaste. Mark Robins är en av ligans skickligaste tränare som kan knäppa Kieran McKenna på fingrarna. Vänstervriden streckning innebär garderingskrav. X2 först, alla tecken sedan.

8. Leeds – Middlesbrough X
Sju poäng kan tyckas som mycket men känslan är att Leeds slutar som ett av The Championships två bästa lag innan säsongen gör bokslut. Daniel Farke förfogar över ligans kanske mest slagkraftiga offensiv där Rutter, Piroe och Summerville sticker ut. The Peacocks problem är att de ibland kan bli väl framtunga. Det har värdarna inte råd med mot ett lag av Middlesbroughs kaliber. Boro slaktade Preston med 4-0 i tisdags vilket ger Carricks gäng en dags längre vila jämfört med Leeds. Det är en faktor som ska vägas in tungt på Elland Road. När ettan övervärderas föreslås hela spannet från start. Spännande skrälläge.

9. Millwall – Sunderland 2
Millwall anno 2023/24 är inte samma slagkraftiga upplaga som vi tidigare vant oss vid. “Lejonen” agerar tandlöst i omgång efter omgång där varken offensiven eller defensiven ser ut att sitta. Tränarbytet har inte givit önskad effekt och lördagens drabbning med Sunderland kan bli en marig historia. The Black Cats går heller inte som bäst just nu, men det generella kunnandet är betydligt högre hos de rödvita. Clarke är en av ligans skickligaste spelare som på egen hand kan ge publiken på The Den mardrömmar. Håller sig tvåan runt 40 procent gillas den skarpt. Fräck chansspik.

10. Plymouth – Stoke 1
Under flera säsonger i rad har Stoke hamnat i långa perioder där resultaten ständigt går emot gästerna. En sådan period befinner sig The Potters i just nu. Fyra raka utan seger, två raka förluster samt undermåliga prestationer gör att Alex Neil hänger löst på sin tränarpost. Trots att Plymouth har två poäng färre än Stoke är tongångarna mer muntra hos värdarna. Spelet i egen borg är anledningen till varför. Schumachers adepter betvingade Sunderland med 2-0 senast det begav sig på Home Park. Whittaker är en enorm x-faktor i offensiven som kommer att stortrivas mot ett Stoke ur slag. Spännande utgångsetta.

11. Sheffield Wednesday – Blackburn 1
Blackburn har en tendens att gå hem i många stugor hos det svenska folket. Två raka segrar ser till att Jon Dahl Tomassons manskap målas upp som stora favoriter borta mot Sheffield Wednesday. Det känns felaktigt trots att dansken fått igång Rovers offensiv. Sheffield Wednesday ska med det sagt inte längre klassas som några duvungar. Sprungen ur Red Bull-skolan har nämligen Danny Röhl klivit in på värdarnas tränarbänk med gott gry. Fram till i veckan hade resultaten inte gått med The Owls trots bra prestationer, men 1-1 mot Leicester ska klassas som en framgång. En likvärdig insats mot Blackburn kan bära långt. Spelvärdet till vänster är delikat – avslag på tvåan.

12. Southampton – Cardiff X
Bollinnehav. Bollinnehav. Bollinnehav. Russell Martins filosofi går inte att ta miste på när Southampton är i farten. The Saints förmåga att kväva sin motståndare med tusen passningar är stundtals sevärd, men det finns också perioder då de rödvita har svårt att få fram någon slutprodukt. Mot slutet har poängen tagits via små marginaler vilket får oss att tro på en motreaktion denna lördag. Cardiff trivs ypperligt som underdogs där walesarna får kontra på sina motståndares misstag. Southampton har gått på minor mot liknande lag tidigare och går inte säkra trots fördelen av hemmaplan. Den betrodda ettan bör garderas. Gärna hela vägen.

13. Swansea – Huddersfield 1
Efter en lång period utan trepoängare fick Huddersfield i veckan sträcka händerna i skyn. 2-1 mot Sunderland speglade inte matchbilden men det boostade självförtroendet ska inte underskattas när Swansea står på tur. Walesarna är i grunden ett bättre fotbollslag, men Duffs gäng har också visat upp en tendens av att blanda och ge över 90 minuter. Får Huddersfield stopp på firma Patino/Yates är mycket vunnet i draklandet. Ettan går ändå först men streckas för hårt för att spikas. Gardera rikligt.

Kassaskåpet! Arsenal
Arsenal tar sig an Wolves med ett sprudlande självförtroende efter 6-0 mot Lens. Gästernas sargade personalstyrka har ingenting att hämta på Emirates.

Varningen! Coventry
Coventry håller topp 6-nivå i sina bästa stunder. Mot slutet har de ljusblå höjt sig och skrällchansen mot Ipswich ska ses som god. När tipparna inte håller med är X2 prioriterade tecken.

144 rader
1. Newcastle – Man United 1
2. Nottingham – Everton X 2
3. Arsenal – Wolves 1
4. Brentford – Luton 1
5. Burnley – Sheffield U 1
6. Hull – Watford 1
7. Ipswich – Coventry X 2
8. Leeds – Middlesbrough 1 X 2
9. Millwall – Sunderland 2
10. Plymouth – Stoke 1
11. Sheffield W – Blackburn 1 X
12. Southampton – Cardiff 1 X 2
13. Swansea – Huddersfield 1 2
1296 rader
1. Newcastle – Man United 1 X
2. Nottingham – Everton 1 X 2
3. Arsenal – Wolves 1
4. Brentford – Luton 1
5. Burnley – Sheffield U 1
6. Hull – Watford 1
7. Ipswich – Coventry 1 X 2
8. Leeds – Middlesbrough 1 X 2
9. Millwall – Sunderland 2
10. Plymouth – Stoke 1 2
11. Sheffield W – Blackburn 1 X
12. Southampton – Cardiff 1 X 2
13. Swansea – Huddersfield 1 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100