Stryktipset tips lördag 18 december 2021

Premier League, The Championship och League One står på schemat denna lördag när Stryktipset ståtar med hela 13 miljoner i jackpot. Två matcher är tyvärr redan klara för lottning på grund av covid-drabbade Luton och Reading. Men kupongen ser mycket intressant ut i övrigt. Läge att gå för de stora pengarna!

Spelstopp 15:59

1. Leeds – Arsenal 2
Bielsa försöker trolla med den trupp han har till förfogande men verkligheten är den att Leeds inte är tillräckligt bra med spelare som Bamford, Cooper, Phillips, Struijk och Rodrigo borta. Därutöver ska nu också Firpo befinna sig på läktaren (avstängd). Arsenal mår klart mycket bättre. The Gunners bussar till Elland Road med två raka vinster och en plats bland topp 5-lagen i en fortsatt haltande tabell. Bortamatcher mot just Leeds behagar. Sedan 2000 har Londonklubben aldrig förlorat här. Tvåan är väldigt trolig och singlas till behagliga streckprocent.

2. Aston Villa – Burnley X
Burnley fick aldrig traska in på Turf Moor för match i onsdags. Med bara timmar kvar till avspark kastade Watford in covid-handduken och mötet flyttas därmed fram. Nu fick The Clarets lite matchvila och kan därmed resa till Birmingham för match mot Aston Villa i tämligen gott slag. Gästernas form är helt okej samtidigt som frånvaroläget inte är alltför elakt. Aston Villa har haft en del spelare sjuka på slutet. Även skador på gubbar som Leon Bailey samt Nakamba behöver vi ta hänsyn till. Läge att rulla fram stora heltäckningsmattan. 1X2 spelas där högersidan jobbas in för kupongrens.

3. Southampton – Brentford 1
Brentford har varit tveksamma på resande tass den senaste tiden. Två poäng sett över de fyra nyss lirade bortamatcherna är knappt godkänt och därtill släpper nykomlingen in en hel del mål. Förklaringen ligger delvis i ett något sargat försvar då skador och sjukdomar stört. Southampton borta blir ett nytt tufft uppdrag för Frank och hans mannar. Sydkustlaget gjorde en bra bortamatch mot Crystal Palace häromsistens och är överlag riktigt svårspelade på St. Mary’s . Ettan kan absolut testas allena.

4. Watford – Crystal Palace 2
En match som definitivt ligger i farozonen för att ställas in är Watford – Crystal Palace. Värdklubben kunde inte spela sin match mot Burnley i veckan på grund av ett större covid-utbrott i truppen och att detta helt plötsligt skulle gå över inför helgen känns tämligen osannolikt. Om nu matchen ska liras så ska vi hålla Crystal Palace som klara favoriter. Örnarna från London ser bra ut och har ett lagbygge utan större frånvaro. Blir det 90 minuter boll på Vicarage Road känns tvåan som ett väldigt bra spikalternativ.

5. West Ham – Norwich 1
Norwich har stora bekymmer med sin produktion. Nykomlingen har över hela hösten fyra olika målskyttar där Pukki står ut med fem fullträffar. Övriga tre herrar (Normann, Omobamidele, Rashica) har matat in ett mål vardera men ser samtliga ut att missa matchen på grund av skador. Därutöver saknar Kanariefåglarna ytterligare spelare av olika anledningar. Det håller såklart inte. West Ham är inne i en liten formdipp men är bättre på alla positioner. Möjligen streckas ettan upp över 70 procent men det kan ändå inte hjälpas. Ettan kan enkelt spikas på mindre- och medelhöga system.

6. Bristol City – Huddersfield 1
I The Championship är Huddersfield inne i en otrevlig trend. Gästerna har vunnit en av de sju senaste matcherna och hade en stor portion flyt som lyckades lösa 1-1 hemma mot Coventry häromsistens. Bristol är i bättre slag. Fortsatt har Nakhi Wells förtvivlat svårt att hitta in i Citys lagbygge. Lyckligtvis sker leverans framåt från gubbar som Weimann, Martin och Scott vilket inneburit viss framgång för The Robins på slutet. Hemma på Ashton Gate har Bristol varit bra med tio inspelade poäng på fyra matcher sedan slutet av oktober. Inbördes får vi faktiskt backa bandet till 2013 för att hitta en bortaskalp här. 1X öppnar men med tanke på värde kan ändå gästerna få vara med på ett hörn vid större systembyggen.

7. Coventry – Stoke X
Spännande möte i Coventry. Två klubbar som över hela hösten imponerat positivt går i klinch på Ricoh Arena. Stoke kryssade mot Boro i förra omgången men vid senaste bortamatchen spelade The Potter en perfekt fotboll och kunde avfärda svåra QPR i London med 2-0. Coventry är ett av ligans bästa hemmalag även om formen överlag hos de himmelsblå är dämpad. När Gyökeres dessutom är helt ur slag har Matthew Godden fått dra ett tungt lass framåt vilket inte varit alldeles enkelt om vi ser till de senaste matchernas segerlösa svit. Helgarderingen gör sig väldigt bra från start.

8. Millwall – Preston X
LOTTAS! På grund av en hög smittspridning av covid-19 inom Millwalls trupp ställs denna match in. Lottfördeningen lyder 40-30-30. Avvakta som alltid streckfördelningen framåt spelstopp där X2 i skrivande stund ser ut att bli en spelvärd väg att gå från början.

9. Blackburn – Birmingham 1
Att klassa Blackburn som ligans bästa lag för tillfället är inte alltför magstarkt. Rovers går extremt bra med segrar i fyra raka matcher och ett högklassigt försvarsspel. Värdklubben tvålade till Bournemouth i förra omgången på bortabana och därmed är numera avståndet upp till just Körsbären på direktplats till Premier League fyra futtiga poäng. Den såg man inte komma! Birmingham kommer få stora problem på Ewood Park. Blånäsorna håller inte riktigt samma klass även om Troy Deeney och company fick med sig en pinne från mötet med Cardiff nyligen där första halvlek var väldigt bra från Birminghams sida. Ettan är trolig men streckas hårt. Krysset som tidig gardering rekommenderas därför.

10. Blackpool – Peterborough 1
Nykomlingsmöte på Bloomfield Road. Blackpools finfina öppning av säsongen har kommit av sig. The Seasiders är segerlösa sedan oktober men under lördagen är det så dags för hemmaklubben att åter hoppa in på segerspåret. Peterborough står för motståndet och det är ett bortalag som varit bedrövliga på just resande fot. The Posh, som gästerna kallas, har i snitt 0,1 poäng och 0,45-2,72 i målskillnad utanför ABAX Stadium. Det är inte siffror som direkt talar för besökarna. Ettan är väldigt trolig och även om vi kommer få se en streckning över 50 procent på hemmalaget är det bara banka av och gå vidare.

11. Nottingham – Hull 2
Kanonmatch att vänta på City Ground. Nottingham är i magnifik form. Grabban, Johnson, Zinkernagel med övriga i den röda dressen firade stora triumfer borta mot Swansea och vann med klara 4-1 i förra omgången. Därmed är Forest obesegrade i åtta raka matcher och värdarna fortsätter traska uppåt i tabellen. Det gör även Hull. Gästerna och tillika nykomlingarna har 4-2-0 över de sex senaste och stora spelare som Honeyman, Wilks samt Lewis-Potter har visat framfötterna framåt samtidigt som defensiven i mångt och mycket fungerar klockrent. En etta som mycket väl kan ramla in över 60 procent får helt enkelt stå åt sidan inledningsvis då X2 öppnar.

12. Reading – Luton X
LOTTAS! Coronaviruset har slunkit in innanför väggarna hos Reading och därmed är inte denna match genomförbar under lördagen. Lottfördelningen faller enligt 30-28-42. Avvakta som alltid streckfördelningen framåt spelstopp men tvåan ser i skrivande stund ut att bli ett bra tecken att starta med.

13. Ipswich – Sunderland 2
I den engelska tredjedivisionen har Sunderland huserat de senaste åren. Gästerna har dock fortsatt bygga sitt lag för att utmana om en plats i The Championship och läget i laget är bra efter dryga 20 spelade omgångar. Truppen är bred och har toppar i form av skotske målkungen Ross Stewart samt lovande herrar som Dajaku och Doyle. Ipswich är i en liten svacka. En seger på de åtta senaste i alla tävlingar är inte bra och det är väldigt mycket som pekar mot att den trenden nu utökas. Första penseldraget ska komma från höger.

Kassaskåpet! Arsenal
Leeds saknar en uppsjö av viktiga spelare inför matchen mot Arsenal och såg riktigt dåliga ut mot Manchester City senast. Ett mer harmoniskt London-lag vinner.

Varningen! Hull
Nottingham är i kanonform men så är också Hull! Gästerna radar upp stabila insatser men effektivitet framåt samt ett stabilt försvarsspel. Tvåan i Sherwoodskogen är ett kanondrag.

144 rader
1. Leeds – Arsenal 2
2. Aston Villa – Burnley 1 X 2
3. Southampton – Brentford 1
4. Watford – Crystal Palace 2
5. West Ham – Norwich 1
6. Bristol City – Huddersfield 1 X
7. Coventry – Stoke 1 X 2
8. Millwall – Preston X 2
9. Blackburn – Birmingham 1 X
10. Blackpool – Peterborough 1
11. Nottingham – Hull X 2
12. Reading – Luton 2
13. Ipswich – Sunderland 2
1296 rader
1. Leeds – Arsenal 2
2. Aston Villa – Burnley 1 X 2
3. Southampton – Brentford 1
4. Watford – Crystal Palace 2
5. West Ham – Norwich 1
6. Bristol City – Huddersfield 1 X 2
7. Coventry – Stoke 1 X 2
8. Millwall – Preston X 2
9. Blackburn – Birmingham 1 X
10. Blackpool – Peterborough 1
11. Nottingham – Hull 1 X 2
12. Reading – Luton X 2
13. Ipswich – Sunderland X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100