Stryktipset tips lördag 16 december 2023

Den engelska fotbollen tågar vidare under lördagen med ännu ett Stryktips. Flera tunga favoriter finns med på kupongen där det gäller att vara noggrann med sina garderingar. Vi ger er ultimata förutsättningar i jakten på 13 rätt. Häng med i analysen!

Spelstopp 15:59

1. Burnley – Everton 2
Sean Dyche vänder hem till gamla jaktmarker under lördagen. The Ginger Mourinho lotsar Everton med den äran som efter tre raka segrar med lika många hållna nollor redan klättrat över nedflyttningsstrecket. Även om Branthwaite och Gueye saknas på grund av avstängningar kan The Toffees dryga ut avståndet ytterligare denna helgen. Burnley fick med sig en meriterande poäng efter 1-1 mot Brighton, men särskilt rättvist var inte resultatet. En storspelande Trafford hindrade The Seagulls från tre poäng, men här kan en motreaktion ligga i korten. Utan Foster och Koleosho saknar Burnley spets för att kunna hota sin gamla tränare. Tvåan gillas skarpt.

2. Bournemouth – Luton X
Bournemouth tillhör Premier Leagues mest formstarka lag. Andoni Iraolas filosofi har efter en lång väntan satt sig på spelartruppen som imponerade i 3-0-segern mot Manchester United. Solanke, Semenyo och Tavernier är en giftig trio längst fram, men The Cherries är ännu inte på en nivå där de går ut och städar av motståndare på beställning. Luton ser rent spelmässigt ut som den nykomlingen med störst chans att hålla sig kvar i finrummet. Rob Edwards står för ett enkelt men effektivt spelsätt som bland annat fått fart på firma Adebayo/Barkley. Lyckas The Hatters sätta sitt försvarsspel i Dorset är Bournemouth en favorit i fara. Gardera brett.

3. Chelsea – Sheffield United 1
Chelseas schema vänder till ett betydligt mer gynnsamt sådant från och med denna lördag. Då finns det inga ursäkter att gömma sig bakom för Pochettino. Förlusterna mot Manchester United samt Everton har varit långt ifrån godkänd spelmässig nivå. Chelsea lider fortfarande av ett ansatt truppläge, men mot Sheffield United sägs både Lavia och Nkunku kunna nosa på speltid. Det borde ge hela truppen en boost. Sheffield United fick i sin tur en boost när Brentford besegrades med 1-0. McAtees vackert placerade vinstmål var matchens behållning, men i övrigt skapade The Blades inte särskilt mycket. Här ska klasskillnaden mellan de båda trupperna visa sig uppenbar. Chelsea spikas.

4. Manchester City – Crystal Palace 1
Med en klart reservbetonad startelva kunde Manchester City slå tillbaka Röda Stjärnan i veckans Champions League. Bland spelarna som vilades märktes framför allt Haaland som är osäker till start även mot Crystal Palace. Med det sagt ska det inte spela alltför stor roll om norrmannen deltar eller inte. The Eagles truppläge är nämligen horribelt. Vill det sig riktigt illa för Hodgson kan han sakna Eze, Mitchell, Lerma, Doucouré och båda sina tilltänkta målvakter. Då står de rödblå helt utan chans i Eastlands. Ettan är gjuten nästan oavsett procent.

5. Newcastle – Fulham 2
Trots en sedvanligt stark insats på hemmaplan tvingades Newcastle konstatera att Europaspelet är över för den här gången. Onsdagens 1-2-förlust mot Milan var bitter då The Magpies tappade ledning till torsk, men det syntes också att Howe matchat sitt material väldigt hårt den senaste tiden. Otänkbart är det inte att “Skatorna” lider av sviterna även denna lördag. Framför allt inte när Trippier adderats till den redan milslånga avbräckslistan. Fulham har ett bättre truppläge och ska inte räknas bort i norra England. Marco Silva har verkligen fått igång The Cottagers offensiv som lett till tre segrar på de fyra senaste. Med gynnsamma fysiska förutsättningar gillas X2 på St James’ Park. Alla tecken först på större system.

6. Bristol City – Sunderland 2
Sunderland letar fortfarande efter en permanent tränare sedan Tony Mowbray fick lämna sitt jobb. Mike Dodds agerar tillfällig lösning och har gjort det med den äran efter två raka triumfer mot West Bromwich och Leeds. Jobe Bellingham har gått i bräschen när Clarke haft en sämre period. På tal om sämre perioder står Bristol City för motståndet denna lördag. The Robins får det inte att stämma under Mannings vingar. Sedan strax innan månadsskiftet är värdarna segerlösa i The Championship och sett till Expected Points skiljer det ett par stora hack mellan dessa aktörer. Tydlig utgångstvåa.

7. Hull – Cardiff 1
Trots skadan på Philogene-Bidace lyckades Hull vända 0-1 till 2-1 mot Middlesbrough. Liam Rosenior förtjänar att rosas för sin tränargärning som lett till att “Tigrarna” har ordentlig känning på playoff-platserna. Känningen kan bli ännu starkare efter lördagens möte med Cardiff. I höstas såg walesarna ut som en outsider i racet om topp 6. Under vintern har prestationsnivån dalat med flera hack. Bulut förfogar över ett begränsat spelarmaterial som snarare får sikta in sig på att fixa kontraktet så fort som möjligt. Här slår The Bluebirds ur underläge. Spiketta eller 1X.

8. Leeds – Coventry X
Ska utdelningen bli att tala om behöver vi fälla någon av de större favoriterna på kupongen. Mötet på Elland Road kan mycket väl se ett favoritfall när Leeds tar emot Coventry. The Peacocks stod för en platt insats mot Sunderland där Farkes offensiv hade svårt att komma till. Samma visa kan absolut utspelas mot en väldigt väl coachad motståndare. Mark Robins gör underverk med små medel i Coventry som verkligen har förtjänat en mer framskjuten tabellplacering sett till sina prestationer. Mot slutet har poängen börjat rassla in i strid ström. Fortsättning följer möjligen denna lördag. Måla tvärs över när ettan drar iväg!

9. Millwall – Huddersfield 2
Millwall ska absolut inte skämmas över veckans insats mot Leicester. 2-3-förlusten var tung då “Lejonen” höll jämna steg med ligaledarna, men det var också en rejäl tömning av krafter vi fick se på King Power Stadium. Med kort tid för återhämtning känns det långt ifrån givet att Millwall kommer upp i nivå mot Huddersfield. För det första väntar en helt annan typ av matchbild på The Den. För det andra får Huddersfield en dags längre vila än sina kombattanter. Sådant ska inte underskattas när matcherna duggar tätt. Millwall trivs heller inte som bäst när de förväntas vara spelförande. Vi gillar X2. Tänkbart avslag på ettan.

10. Preston – Watford X
En destruktiv matchbild ligger i korten på Deepdale där Preston ska mäta svärd med Watford. Det krävs raketforskning för att bli klok på lagens respektive prestationer då det för jämna blandas högt med lågt, men nämnas bör att Preston sprungit bättre än vad den underliggande statistiken säger. Värdarna lär därför dala i tabellen vad det lider. Watford är med det sagt inget lag som hämtar hem trepoängare på beställning. Framför allt inte på resande fot. Ismaëls mannar har bara två bortasegrar på kontot och faktum är att blott två lag gjort färre mål än Watford på bortaplan. Krysset ligger nära till hands.

11. Sheffield Wednesday – QPR 1
Martí Cifuentes inträde i Queens Park Rangers har givit den tidigare hopplösa jumbon känning på nytt kontrakt. Spanjoren har fått spelarna att glöda efter tio poäng på de fyra senaste, men det är fortfarande QPR vi talar om. Truppen är inte mycket bättre än bottenstrid i The Championship. Under lördagen anar vi en motreaktion borta mot Sheffield Wednesday. Likt QPR går The Owls starkt just nu. Den positiva trenden bröts förvisso efter 1-3 i nacken mot Norwich, men spelmässigt var det en helt jämn historia. På Hillsborough är de blåvita erkänt svårspelade och till runt 40 procent känns ettan gedigen i en på förhand passande matchbild. Potentiell spiketta.

12. Southampton – Blackburn 2
1-1 mot Coventry var Southamptons 13:e raka match utan förlust. The Saints ser ut att vara ett givet playoff-lag när säsongen går i mål, men det ska också sägas att de rödvita misslyckats med att vinna sina två senaste. Har osäkerhet smugit sig in i truppen blir Blackburn ingen enkel nöt att knäcka. Verkligen inte så enkel som tipparna tycks tro. Tomassons manskap älskar den här typen av uppgifter. Omställningsspelet är Rovers signum där inte minst skytteligaledaren Szmodics är ett sylvasst vapen att luta sig mot. Brighton-lånet Moran är en annan lirare som åstadkomma mycket på egen hand. Den undervärderade tvåan är ett tecken som inte får missas. Om råd hela spannet.

13. Swansea – Middlesbrough 1
Middlesbrough lyckades i veckan med konststycket att tappa 1-0 till 1-2 mot Hull. Fyra förluster på de fem senaste är illavarslande för Carrick som lider av att en hel drös spelare återfinns på skadelistan. Truppläger ser heller inte ut att ljusna i Wales där Boro är en favorit i fara. Vi tror nämligen att tvåan kommer att dansa upp till runt 40 procent innan spelstopp. Swansea letar fortfarande efter en permanent lösning till sparkade Duff, men under caretakern Sheehans ledning har walesarna ännu inte gått på pumpen. 1-1 mot Stoke var inte rättvist men med en dags längre vila gillas Swanseas förutsättningar för ytterligare poängplock. Framför allt hemma i draklandet där värdarna är erkänt starka. 1X är ett fräckt val.

Kassaskåpet! Manchester City
Manchester City gör verkligen skäl för uttrycket kassaskåp. Ett sargat Crystal Palace med mängder av avbräck blir överkörda på Etihad.

Varningen! Blackburn
Blackburn blir undervärderade på sydkusten där en trevlig matchbild förutspås mot Southampton. Då får den lågt streckade tvåan inte missas.

144 rader
1. Burnley – Everton 2
2. Bournemouth – Luton 1 X 2
3. Chelsea – Sheffield U 1
4. Man City – Crystal P 1
5. Newcastle – Fulham X 2
6. Bristol City – Sunderland 2
7. Hull – Cardiff 1
8. Leeds – Coventry 1 X 2
9. Millwall – Huddersfield X 2
10. Preston – Watford X
11. Sheffield W- QPR 1
12. Southamp. – Blackburn 1 2
13. Swansea – Mboro 1 X
1296 rader
1. Burnley – Everton 2
2. Bournemouth – Luton 1 X 2
3. Chelsea – Sheffield U 1
4. Man City – Crystal P 1
5. Newcastle – Fulham 1 X 2
6. Bristol City – Sunderland X 2
7. Hull – Cardiff 1
8. Leeds – Coventry 1 X 2
9. Millwall – Huddersfield X 2
10. Preston – Watford 1 X
11. Sheffield W- QPR 1
12. Southamp. – Blackburn 1 X 2
13. Swansea – Mboro 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100