Stryktipset tips lördag 13 januari 2024

Det är engelsk ligaboll för hela fadderullan på helgens Stryktipskupong. Blott ett bidrag hämtas från Premier League och det är inte vilken match som helst – arabderbyt mellan Newcastle och Manchester City. I övrigt är det Championship och League One som står för underhållningen. Som purjon i fåraherdens paj är det 13 millar i jackpot!

Spelstopp 15:59

1. Newcastle – Manchester City 2
Liverpool slog xG-rekord när Newcastle slaktades i den förra rundan. Eddie Howes skator har gått ökenvandring under en längre tid och även fast Isak och company kommer stärkta från derbysegern mot Sunderland i FA-cupen talar det mesta för ett nytt magplask på lördag. Manchester City har börjat trumma igång mer och mer, trots Haalands frånvaro. Den målfarliga baggen är tillbaka i träning och möjligen kan Norges talisman göra comeback mot Newcastle. De Bruyne är också åter i spel. Summa summarum stinker det ljusblått jubel i arabderbyt!

2. Ipswich – Sunderland 2
I Championship har Ipswich fått en hel del grus i maskineriet och nu flåsar både Leeds och Southampton i nacken. Det har inte blivit en ligaseger på över en månad och skadan på George Hirst är ett enormt tapp. Det är mer råg i ryggen hos Sunderland trots att de svarta katterna inte hade en sportmössa i derbyt mot Newcastle. I ligaspelet har magikern Jack Clarke gått i bräschen för gästerna som slagit sig in på topp 6-platserna. En jämn tillställning ligger i korten på Portman Road och med en överstreckad ettan fimpas Ipswich helt och hållet.

3. Birmingham – Swansea 1
Birmingham har gått rejäl kräftgång och som ett brev på posten fick Wayne Rooney sparken efter torsken mot Leeds. Det såg bättre ut i cupmatchen mot Hull (1-1) den gångna helgen och möjligen kan erfarne Tony Mowbray få fart på The Blues. Ett ordinärt Swansea hemma på St. Andrew’s ska vara en lämplig uppgift. Walesarna är svårspelade i “Draklandet” men på resande tass har gästerna bara fått segerjubla vid ett tillfälle (mot Rotherham) sedan oktober. Motiverad etta.

4. Cardiff – Leeds 2
Cardiff roterade bort sig i FA-cupen mot Sheffield Wednesday (0-4) så det är utvilade walesare som kommer till spel den här lördagen. Trots långtidsskadan på Ramsey har Cardiff gått bättre än förväntat och inför omgång 27 är det endast tre pinnar upp till playoff-platserna. Topplaget Leeds kommer såklart att bli en tuff nöt att knäcka. Daniel Farke har en urstark offensiv som knappast lär bli sämre nu när Bamford verkar ha vaknat till liv. Tvåan ska ligga nära till hands men då den streckas därefter välkomnas garderingar.

5. Huddersfield – Plymouth 2
Huddersfield har släppt in nio påsar på två matcher. Inga smickrande siffror för Darren Moore även fast motståndet har varit tuffast tänkbara – Leicester (1-4) och Man City (0-5). Till råga på allt är truppen dessutom rejält skadeskjuten. Delano Burgzorg har missat tre matcher i följd och mycket tyder också på att Hudds-stjärnan saknas på lördag. Plymouth borde därmed ha fina möjligheter att lösa poäng på John Smith’s Stadium, detta trots att The Pilgrims haft förtvivlat svårt att prestera på resande tass. Tvåan är först ut, kryssat hakar på därefter.

6. Millwall – Middlesbrough 2
Middlesbrough är ett av de lag med högst kapacitet i Championship och tidigare i veckan vann man den första semifinalen mot ett ordinarie Chelsea (1-0) i EFL Cup. I ligaspelet har det varit mycket upp och ner kring Boro men med luft under vingarna kliver gästerna ut på The Den som rättmätiga favoriter. Millwall såg förbättrat ut under jul- och nyårsperioden men totalt sett gör London-laget en svag säsong. Zian Flemming har inte alls lyckats leda flocken på samma sätt som i fjol och när inte holländaren levererar är offensiven uddlös. Tvåan är en tänkbar chansspik.

7. Preston – Bristol City X
Efter den flygande starten har det varit fritt fall hos Preston North End. Förlusterna har i närtid staplats på hög och nu måste Ryan Lowe hitta tillbaka till grunderna. Mot ett defensivt skickligt Bristol City lär det knappast bli något sjöslag. The Robins inledde året med en grov missräkning mot Millwall (0-1) men i söndags stod Bristol för en briljant försvarsinsats mot West Ham (1-1) i FA-cupen. I en trolig trött och målsnål historia är inte spik-krysset någon dum lösning. På större lappar helgarderas detta.

8. Rotherham – Stoke 2
Viktor Johansson har räddat fler bollar i Rotherham än vad ”Kribba” Nordfeldt gjort i hela sin karriär. Rotherham är utspelade match efter match och släpper till klart flest målchanser i hela Championship. Det har blivit en seger (läs rån) sedan oktober och absolut ingenting talar för att Johansson ska lyckas hålla kvar klubben i andradivisionen. Stoke är sannerligen inget världsklasslag, men spelet har sett bättre ut sedan tränarbytet och The Potters är obesegrade i sex raka ligamatcher. Motiverad tvåa.

9. Southampton – Sheffield Wednesday 1
Southampton uppträder som ett Premier League-lag. The Saints är obesegrade i 19 raka matcher och förra helgen slaktades Walsall med 4-0 i FA-cupen, trots rotation från den hyllade coachen Martin Russell. Med andra ord har Sheffield Wednesday ett berg att bestiga nere på sydkusten. Med det sagt Wednesday fått rejäl effekt av tränarbytet och med trippla vinster i ryggen känns det magstarkt att Soton streckas så här pass högt. Krysset är en vettig följeslagare om lädret tillåter.

10. West Bromwich – Blackburn 2
Goda råd börjar bli dyra för Jon Dahl Tomasson i Blackburn. Rovers har inte alls lyckats bibehålla formen från i fjol och det är ett rejält avstånd upp till topp 6-platserna. Leopold Wahlstedt gör dock sällan bort sig i buren och skyttekungen Sammie Szmodics spottar in bollar match efter match. Szmodics gjorde ett hattrick inom loppet av drygt 20 minuter i cupsegern mot Cambridge. West Brom presterar på en mer stabil nivå och gör sällan bort sig på The Hawthorns. Med det sagt har Rovers höjden för att överraska och med låg procent på besökarna är det skrälljobb som gäller!

11. Charlton – Peterborough 1
Anrika Charlton rosar inte marknaden i League One. Vinsterna lyser med sin frånvaro och säsongen ser ut att rinna ut i sanden. Hemma på The Valley är The Addicks emellertid svårslagna där London-klubben bara kammat noll i två matcher sedan augusti. Ett litet ljus i mörkret är även att målmannen Alfie May närmar sig en återkomst efter ett par matchers frånvaro. Topplaget Peterborough har varit mänskliga på resande tass och nu när tvåan blir väldigt poppis på The Valley agerar helt sonika 1X utgång. Tvåan fyller på vid större system.

12. Northampton – Wigan 1
Wigan har inte haft många rätt sedan degraderingen från Championship. The Latics är indragna i bottenstriden i League One och faktum är att de blåvita överpresterat poängmässigt sett till expected points. Oroväckande minst sagt. Nykomlingen Northampton har gjort en klart bättre säsong sett till förväntningarna, men resultatraden 11-3-11 vittnar om att The Cobblers blandar och ger, precis som Wigan. Summa summarum känns ett-två som en utmärkt lösning.

13. Shrewsbury – Stevenage 2
Trött, tröttare, Shrewsbury. Efter 26 omgångar har The Shrews endast gjort 17 strutar vilket är minst i hela serien. Formen är körd i botten, de underliggande siffrorna är direkt usla och förra helgen passade man på att torska hemma mot ett League Two-gäng i FA-cupen. Stevenage gjorde inte heller någon vidare cupmatch häromsistens men i ligaspelet har Boro varit en stor positiv överraskning. Gästerna har vunnit sju av 13 bortamatcher och i Shrewsbury råder det ingen tvekan om att de är favoriter. Tvåa.

Kassaskåpet! Manchester City
Ett nytänt Manchester City ska inte ha några som helst bekymmer med att rulla ut sargade skator. Tvåan står stadigt på egna ben.

Varningen! Blackburn
Målmannen Szmodics är i galen form och West Brom ska knappast vara något övermäktigt motstånd för Rovers. Den lågt betrodda tvåan missas inte.

144 rader
1. Newcastle – Man City 2
2. Ipswich – Sunderland X 2
3. Birmingham – Swansea 1
4. Cardiff – Leeds 1 X 2
5. Huddersfield – Plymouth X 2
6. Millwall – Middlesbrough 2
7. Preston – Bristol City X
8. Rotherham – Stoke 2
9. Southamp. – Sheffield W 1
10. West Brom – Blackburn 1 X 2
11. Charlton – Peterborough 1 X
12. Northampton – Wigan 1 2
13. Shrewsbury – Stevenage 2
1296 rader
1. Newcastle – Man City 2
2. Ipswich – Sunderland X 2
3. Birmingham – Swansea 1
4. Cardiff – Leeds 1 X 2
5. Huddersfield – Plymouth X 2
6. Millwall – Middlesbrough 2
7. Preston – Bristol City 1 X 2
8. Rotherham – Stoke 2
9. Southamp. – Sheffield W 1 X
10. West Brom – Blackburn 1 X 2
11. Charlton – Peterborough 1 X 2
12. Northampton – Wigan 1 2
13. Shrewsbury – Stevenage 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100