Stryktipset tips lördag 13 augusti 2022

Lördagens Stryktips inleds av sex matcher från Premier League där det ska bli väldigt spännande att se hur Manchester United, Arsenal och Manchester City svarar upp på respektive premiärer. Förutom de sex fighterna från Premier League ska även sju från The Championship avverkas på en smaskig kupong. Nu kör vi!

Spelstopp 15:59

1. Brentford – Manchester United 2
Erik ten Hag fick en tuff start på sitt nya jobb när Manchester United föll hemma mot Brighton. “Fiskmåsarna” utnyttjade bland annat ett svagt ingripande av De Gea vid ett av målen och även om United hade sina perioder var den blåvita triumfen inte orättvis. Nya tag gäller på Brentford Community Stadium mot en opponent som gästerna trivdes mot i fjol. Totalt 6-1 mot Brentford motsvarade inte matchbilden över 180 minuter, men “Getingarna” är samtidigt ett lag som lämnar stora ytor efter sig i de bakre leden. Kan ten Hags gäng utnyttja detta är mycket vunnet och det går inte att komma ifrån tvåan som ett vettigt utgångstecken om den stannar under 50 procent. Gardera i samråd med plånboken.

2. Arsenal – Leicester X
Arsenal spelade propagandafotboll i 20 minuter mot Crystal Palace. Artetas mannar sågade sig igenom “Örnarna” gång efter annan och känslan efter inledningen var att de rödvita skulle bestämma hur stora segersiffrorna skulle bli. The Gunners tappade dock kommandot under fightens gång och innan värdarna visat att de behärskar att kontrollera en matchbild är 70 procent för mycket mot ett lag av Leicesters kaliber. Schmeichels flytt till Nice kan möjligen påverka omklädningsrummet, men Ward är en fullgod ersättare. “Rävarna” spås få en passande matchbild framför sig på Emirates där högersidan rensar friskt bland kuponghögarna. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Manchester City – Bournemouth 1
Erling Haaland debuterade på bästa sätt för sitt Manchester City när han sänkte West Ham med två mål. Norrmannen kan mycket väl slå farsgubbens målskörd (tre) i ljusblå dress när nykomlingen Bournemouth gästar Etihad denna lördag. Det råder inget annat än extrem klasskillnad på samtliga positioner och det skulle inte förvåna om gästerna parkerar bussen i eget straffområde redan från första minut. City besitter dock alla möjliga nycklar för att montera ned de rödsvarta gästerna. Scott Parkers kompani tog en fin skalp i premiären mot Aston Villa (2-0) men här åker de på en rungande lavett. Ettan är så given den kan bli.

4. Brighton – Newcastle X
Två herrskap som imponerade i premiären strålar samman på sydkusten. Graham Potter vann hjärnornas kamp mot Erik ten Hag när han beordrade sitt Brighton att skicka långt för att sedan sätta tänderna i United via andrabollar. Det är inte en taktik som “Fiskmåsarna” kommer anamma mot ett välväxt Newcastle. De svartvita gästerna körde över Nottingham med 2-0 där siffrorna kunde blivit betydligt större sett till matchbilden. Eddie Howe och company riskerar med det sagt att bli straffade om de fortsätter på samma vis mot en mästerlig taktiker som Potter. I en förmodat försiktig tillställning ligger krysset nära till hands. Garderingar föreslås sedan med start från höger där smygvärde finns.

5. Southampton – Leeds 2
Southampton inledde piggt i norra London där “Helgonen” tog ledningen mot Tottenham. Spurs åt sig dock in i matchen per omgående och från minut 20 var det i princip bara ett lag på banan. Värdarna har värvat ungt och spännande men känslan efter premiären är snarare att nya tag i The Championship väntar än etablering i Premier League. Leeds är också ett lag under renovering men i matchen mot Wolverhampton syntes det att Marsch fått in pjäser som passar amerikanens filosofi. De vitklädda lämnade mer än gärna över bollinnehavet till “Vargarna” för att sedan lägga stort krut i omställningarna. Det är en taktik som mycket väl kan visa sig framgångsrik mot ett normalt naivt Southampton. “Gubben” (etta-tvåa) spelas men tvåan gillas mest.

6. Wolverhampton – Fulham 2
Wolverhampton stod för en bitvis godkänd insats mot Leeds där de orangeklädda dominerade bollinnehavet. Utan skadade Jiménez blev dock offensiven tandlös och känslan är inte att ytterligare en snabb tekniker – Goncalo Guedes – är värvningen som råder bot på problemen i anfallsleden. Aleksandar Mitrovic hade varit en optimal lösning men serben återfinns som bekant hos gästande Fulham. Marco Silvas guldklimp ordnade på egen hand en poäng i 2-2-premiären mot Liverpool där The Cottagers stod upp på imponerande vis. Kan Londonlaget hålla ihop balansen på samma vis på Molineux är Wolves en favorit i fara. Strecka från höger där värdet finns.

7. Sunderland – QPR 1
Queens Park Rangers har inlett den här säsongen lika ojämnt som de genomförde den föregående. Michael Beale har betonat att fokus ligger på att stabilisera defensiven, något som inte synts till i inledningen av ligaspelet. I veckan åkte The Hoops också ur Ligacupen mot Charlton från League One. Det lär dröja innan gästerna har fått sina bitar på plats och på Stadium of Light slår QPR ur underläge. Sunderland står noterade för fyra poäng av sex möjliga och på sin hemmabana tar The Black Cats sällan några fångar. Clarke, Simms och Stewart är en offensiv trio som trivs utmärkt i varandras sällskap och vi blir inte förvånade om dessa herrar ordnar tre poäng åt de rödvita. Ettan lämnas allena trots marginell överstreckning.

8. Blackpool – Swansea 2
Förmodat välspelad tillställning från Bloomfield Road där det ska bli väldigt spännande att följa matchen i matchen mellan Matt Grimes och Charlie Patino. Den förstnämnda bär kaptensbindeln för sitt Swansea och även om walesarna radat upp tragiska resultat i inledningen har prestationerna hållit ansenlig nivå. Blackpool startade i sin tur med en rättvis viktoria mot Reading men följde sedan upp det med 0-2 i nacken mot Stoke där The Seasiders hade väldiga problem med att komma till klara målchanser. Underbarnet, tillika spelgeniet, Patino ska hjälpa de orangeklädda med detta men här blir ettan på tok för betrodd. Den värdemässigt fina högersidan är en given utgång.

9. Huddersfield – Stoke X
Det har inte slagit gnistor om varken Huddersfield eller Stoke så här långt. De förstnämnda ser ut att vara en sorglig skugga av fjolårets framåtlutade jag där totalt 2-7 i nacken på tre tävlingsmatcher är tråkig läsning. Till The Terriers fördel ska det påpekas att Stoke inte heller ser mycket ut för världen. 2-0 mot Blackpool kan tyckas som ett starkt resultat, men där vill vi påpeka att opponenternas naiva matchplan spelade The Potters rakt i händerna. Publiken på John Smith’s Stadium kommer inte att bli bortskämd med champagnefotboll denna lördag där delad ära ligger nära till hands. Spikkryss eller alla tecken.

10. Hull – Norwich 2
Hulls turkiska ägare har vänt blickarna mot hemlandet för att förstärka truppen inför innevarande säsong. Namnmässigt håller “Tigrarna” mer än ansenlig nivå i The Championship men Shota Arveladze har en bra bit kvar innan pusslet är lagt. Värdarna var fullständigt utspelade senast mot Preston och kan mycket väl gå samma öde till mötes mot Norwich. The Canaries har dominerat samtliga tre tävlingsmatcher som avverkats så här långt och veckans avancemang i Ligacupen kan absolut innebära en katalysator för återstoden av sommaren. Hittar Smiths gäng upp i närheten av sin högstanivå är de minst ett nummer för stora för Hull. Spikad tvåa.

11. Millwall – Coventry 2
Inför säsongen tappade Millwall Jed Wallace till West Bromwich och dennes frånvaro har varit påtaglig i inledningen. 2-0-segern mot Stoke var frukten av sylvass effektivitet på fasta situationer, men därefter har “Lejonen” blivit neutraliserade av såväl Cambridge i Ligacupen som Sheffield United i ligaspelet. Trots det blir ettan hårt ansatt när ett väloljat Coventry kommer på besök. Ihärdiga rykten placerar Viktor Gyökeres i Everton men även om svensken inte skulle komma till spel är gästerna tillräckligt skickliga för att slå både tipparna och Millwall på fingrarna. Ettan är enkelt avslag till över 50 procent. X2!

12. Luton – Preston X
Luton har haft vissa problem i inledningen av säsongen, men trots avsaknaden av en grön bock efter tre tävlingsmatcher finns inget fog för panik. Truppen är bättre än i fjol och Nathan Jones är en herre som vet hur skutan ska vändas. Allt har dock sin gräns och när “Hattmakarna” övervärderas är det läge att dra öronen åt sig. Preston har varit en spelmässig överraskning så här långt och efter dubbla 0-0-matcher i ligaspelet fick gästerna proppen ur i Ligacupen mot Huddersfield (4-1). Parrott och Riis är en duo som vet var målet är beläget och Man United-lånet Álvaro Fernández kan bli ett av ligans stora utropstecken under säsongen. Till vänstervridna streck ska heltäckningsmattan rullas ut illa kvickt.

13. Rotherham – Reading 1
Reading var snubblande nära degradering i fjol och Paul Inces gäng har hittills inte visat något som får varken fans eller neutrala att tro på annat än bottenstrid. The Royals är extremt beroende av Lucas Joaos målskytte men anfallaren från Angola brottas har ännu inte gjort en minut på grund av skada. Utan honom slår gästerna ur underläge i South Yorkshire. Rotherham visade i premiären mot Swansea att de kan bjuda upp till dans mot på förhand övermäktiga opponenter och är det någonstans nykomlingarna ska bädda för nytt kontrakt är det hemma på egen matta. Viktor Johansson och dennes kamrater tar säsongens första viktoria denna lördag. Etta!

Kassaskåpet! Norwich
Man City får ursäkta, men lite roligare ska vi kunna ha en lördag som denna. Norwich har startat säsongen betydligt bättre än vad resultaten visar och mot ett ännu inte sammansvetsat Hull ska The Canaries hållas klart högst. Fin tvåa.

Varningen! Coventry
Millwall blev slaktade av Sheffield United där det syntes att Wallace lämnat en stor lucka efter sig i offensiven. Ett väloljat Coventry har alla förutsättningar att kunna lägga fälleben för “Lejonen” på The Den. X2 får det att vattnas i gomseglet.

144 rader
1. Brentford – Man United 2
2. Arsenal – Leicester 1 X 2
3. Man City – Bournemouth 1
4. Brighton – Newcastle X
5. Southampton – Leeds 1 2
6. Wolves – Fulham X 2
7. Sunderland – QPR 1
8. Blackpool – Swansea X 2
9. Huddersfield – Stoke X
10. Hull – Norwich 2
11. Millwall – Coventry X 2
12. Luton – Preston 1 X 2
13. Rotherham – Reading 1
1296 rader
1. Brentford – Man United X 2
2. Arsenal – Leicester 1 X 2
3. Man City – Bournemouth 1
4. Brighton – Newcastle X 2
5. Southampton – Leeds 1 2
6. Wolves – Fulham 1 X 2
7. Sunderland – QPR 1
8. Blackpool – Swansea 1 X 2
9. Huddersfield – Stoke X
10. Hull – Norwich 2
11. Millwall – Coventry X 2
12. Luton – Preston 1 X 2
13. Rotherham – Reading 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100