Stryktipset tips lördag 13 april 2024

Det är en riktigt fin kupong vi har framför oss på lördagens Stryktips. 13 miljoner i jackpot och storfavoriter som inte alls ska vara säkra på tre pinnar. Vi jagar flera miljonstreck både i Premier League och The Championship denna helg och har god förhoppning om hög utdelning. Analysen för samtliga 13 matcher står klar, häng med!

Spelstopp 15:59

1. Bournemouth – Manchester United 2
Bournemouth har haft mycket marginaler på sin sida de senaste veckorna, men borta mot ett skadedrabbat Luton senast räckte det inte. Efter en håglös insats blev det torsk med 2-1. Här är det således inte läge att lita på körsbären som favorit. Manchester United har visserligen defensiva skador, men stod ändå upp bra mot Liverpool och var bara minuter från tre pinnar. Garnacho kan avgöra matcher på egen hand och Mainoo spelar med stort självförtroende. Får man tvåan runt 35 procent är det en fräck chansspik.

2. Brentford – Sheffield United X
Brentford stred tappert borta mot Aston Villa där de vände tvåmålsunderläge till ledning, men fick nöja sig med en pinne (3-3). Då låg The Bees lågt och väntade ut misstag från Villa. Den taktiken kommer inte att funka nu när Brentford förväntas vara spelförande som stor favorit. Sett över säsongen har värdarna haft problem just som favoriter och förlorade bland annat borta mot lördagens jumbogäng. Sheffield U stretar på trots den hopplösa tabellplaceringen. Bara en förlust på de fyra senaste nu och den torsken kom i den kanske svåraste bortamatchen på hela säsongen, mot Liverpool. När den här ettan kan bli det högst streckade tecknet på hela kupongen är det läge att chansa med storskrällen!

3. Burnley – Brighton 2
Brighton har fortsatt problem med målskyttet med en poängspelare som Mitoma på skadelistan. Här kan dock Ferguson vara tillbaka efter två matchers skadefrånvaro. Torsken mot formstarka Arsenal var inget att säga om, men insatsen borta mot Brentford var värt mer där Brighton var det klart bättre laget i 0-0-matchen. Kan de fortsätta på den linjen och dessutom bli mer kliniska framför mål så finns det toppchans denna lördag. Tung torsk för Burnley i sexpoängsmatchen mot Everton senast där O´Shea dessutom blev utvisad och är avstängd nu. Det kan ha varit sista spiken i kistan. Tvåan är en potentiell spik.

4. Nottingham – Wolverhampton 1
Det är bara målskillnad som skiljer Nottingham från Luton under nedflyttningsstrecket vilket gör att sherifferna har kniven mot strupen. Truppen är i grunden alldeles för bra för att behöva åka ur och nu kommer värdarna från flera bra insatser. Det kunde mycket väl blivit poäng i en chansmässigt jämn match borta mot Tottenham senast och innan dess lades ett annat Londonlag, Fulham, på rygg med 3-1 här på City Ground. Wolves ligger i sin tur och guppar på en mittenplacering och kan varken ta sig upp eller ner. Skador på anfallsduon Hwang och Neto oroar vilket gjort att de senaste insatserna varit svaga. Här talar både form och motivation för hemmalaget. 1X räcker långt.

5. Birmingham – Coventry 2
Birminghams säsong har verkligen varit en bergochdalbana, som mest bestått av nedförslut sedan Wayne Rooney anställdes och sparkades. Efter förlusten hemma mot Cardiff i veckan är krisen total då klubben halkat ner till näst sista platsen och nu har den stora kniven mot strupen. Det verkar inte som att pressen gör Brums något gott och här väntar en tuff uppgift mot ett betydligt bättre Coventry, som har häng på playoffplatser. Vinsten mot Leeds i helgen visade vad de ljusblå kan i sina bästa stunder. Reco Simms är en spelare som återigen kan avgöra det här. Tvåan är en vettig spik om den stannar runt 45 procent.

6. Bristol City – Huddersfield X
De senaste åren har vi varit vana vid att Bristol City blandar och ger, men en hel del mål i båda burar. Denna säsongen har varit annorlunda då värdarna tightat till defensiven. Fyra raka nollor säger en del. Här kan man dock sätta frågetecken för motivationen. Det kan man inte göra när det kommer till Huddersfield. Gästerna slåss för sitt liv i botten och är betydligt mer beroende av poängen. Här förväntas inget skönspel utan en jämn och målsnål tillställning. Krysset är första tecken in och kan till och med vara en potentiell chansspik. Men på stora byggen åker hela spannet med där värdet ser ut att landa till höger.

7. Hull – QPR 1
Hull har inte riktigt fått med sig resultaten de senaste veckorna, men har i grunden ett lag som borde nosa på playoff. Truppen är blytung, inte minst framåt där Liverpool-lånet Carvalho och Philogene är två av ligans bästa offensiva spelare och visar målform. Här tror vi på retroaktiv utdelning eftet det nesliga poängtappet mot Middlesbrough i veckan. QPR har höjt sig under Cifuentes och ser ut att lösa kontraktet hyfsat komfortabelt till slut, men de senaste insatserna har inte varit något extra och här får de slå ur underläge. Ettan spikas på grund av ren klasskillnad.

8. Ipswich – Middlesbrough X
Topplagen i Championship börjar bli nervösa nu och det knyter sig på flera håll. Det har det gjort för Ipswich i de två senaste matcherna där de inte lyckats spräcka målnollan varken mot Norwich eller Watford. Nu kommer ett potent Middlesbrough på besök och det innebär knappast någon given seger där heller. Gästerna har haft en svajig säsong, men hittat stabiliteten på slutet och visar fin form med åtta raka utan förlust. Det innebär att hoppet om playoff inte är ute. Då ettan ser ut att streckas för högt så landar spelvärdet automatiskt till höger. Då smakar helgarderingen och skrälljobb bäst.

9. Millwall – Cardiff 1
Millwall tog en blytung seger hemma mot Leicester i veckan där defensiven höll hög klass i 1-0-vinsten. Det gästande topplaget fick väldigt få chanser att jobba med. Kan Lejonen hålla samma koncentration på lördag så är mycket vunnet. Cardiff gör en på pappret bra säsong, men den underliggande statistiken är faktiskt bland de sämsta i ligan och det har varit en hel del stolpe in. När Millwall ser ut att bli en av de favoriter med mest rimlig streckning så gillas ettan som spik!

10. Preston – Norwich 2
Norwich har visat fina takter de senaste månaderna och är ett av de mest formstarka lagen i The Championship. Framåt är spelare som Sargent, Barnes och Saintz livsfarliga. Det är således givet att Kanariefåglarna ska få kliva ut som favoriter mot ett överskattat Preston. Bortaspelet har dock varit ett aber hela säsongen, bara fem av 21 resor har slutat med vinst. Därav känns det lite vanskligt att lägga alla ägg i bortakorgen. Preston fick proppen ur mot Huddersfield senast där de vann med 4-1, och även om de totalt sett överpresterat under säsongen så kan de absolut glimra till om de har rätt dag. Här garderas således utgångstvåan med ettan.

11. Sheffield Wednesday – Stoke 1
Sexpoängsmöte i botten av The Championship. Sheffield W har efter en usel inledning på säsongen växlat upp och har rejält häng på säker mark. Bortasegern mot QPR imponerade, men det är främst här hemma på Hillsborough som poängen ska tas. Där är Ugglorna riktigt svårslagna och har lagt flera bra lag på rygg sedan årsskiftet. Stoke kommer från en av sina sämsta insatser på hela säsongen i 3-0-förlusten borta mot Swansea där de knappt slog en passning rätt. Dessförinnan har det dock sett riktigt bra ut i ett par veckor, så frågan är om det är fågel eller fisk vi får se nu? I en jämnstreckad match så inleder vi från vänster, men måla på så långt plånboken räcker.

12. Southampton – Watford 1
Southampton var den stora vinnaren i veckan när alla de tre topplagen framför tappade poäng. Med två matcher i handen innebär det att chansen om en topp 2-placering ändå lever. Men då måste det bli vinst här mot Watford. Under Russell Martin är The Saints alltid bolltrygga och lär äga en stor del av bollinnehavet även här. Watford har en mellansäsong, men har sett klart bättre ut sedan Cleverly tog över rodret för några veckor sen. Starka poäng mot flera topplag på slutet. Ettan är ändå en potentiell spik med tanke på både klass och motivation, men stora system får gärna stopp med rensarkrysset.

13. West Bromwich – Sunderland X
Alltid kryss i match 13? Ja, här gillas verkligen mittentecknet som utgång. WBA har fin statistik hemma på The Hawthorns men spelmässigt glänser det sällan. Här ser de ut att bli alldeles för stora favoriter med tanke på den tilltänkta matchbilden. Sunderland gjorde en väldigt stabil insats borta mot Leeds där de bara släppte till ett skott på mål på hela matchen (0-0). Defensiven är således solid och med stjärnan Clarke tillbaka från skada så finns det även mer klass framåt. En betydligt jämnare match än strecken säger är att vänta. Då går X2, som bjuder på riktigt trevligt spelvärde först.

Kassaskåpet! Hull

Några kassaskåp hittas sällan i The Championship, men det är dags för Hull nu. Den individuella klassen i offensiven avgör hemma mot ett QPR som kommer från två sämre insatser.

Varningen! Sunderland

Sunderland stod för en solid insats borta mot Leeds senast där de släppte till få klara målchanser och höll nollan. Då ska de givetvis inte räknas bort mot WBA till för låg procent.

144 rader
1. Bournemouth – Manchester U 2
2. Brentford – Sheffield U 1 X 2
3. Burnley – Brighton 2
4. Nottingham – Wolves 1 X
5. Birmingham- Coventry 2
6. Bristol C – Huddersfield X
7. Hull – QPR 1
8. Ipswich – Middlesbro. 1 X 2
9. Millwall – Cardiff 1
10. Preston – Norwich 1 2
11. Sheffield W – Stoke 1 X
12. Southampton – Watford 1
13. WBA – Sunderland X 2
1296 rader
1. Bournemouth – Manchester U 2
2. Brentford – Sheffield U 1 X 2
3. Burnley – Brighton 2
4. Nottingham – Wolves 1 X
5. Birmingham- Coventry 2
6. Bristol C – Huddersfield 1 X 2
7. Hull – QPR 1
8. Ipswich – Middlesbro. 1 X 2
9. Millwall – Cardiff 1
10. Preston – Norwich 1 2
11. Sheffield W – Stoke 1 X 2
12. Southampton – Watford 1 X
13. WBA – Sunderland X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100