Stryktipset tips lördag 11 november 2023

Lördagens Stryktips innehåller ett par tyngre favoriter. Arsenal, Manchester United, Ipswich och Watford blir direkta nycklar för höjden på systembyggena. En varningsflagg hiss även för Bournemouth som kan ge Newcastle en rejäl fight. Häng med på resan mot 13 gröna bockar!

Spelstopp 15:59

1. Bournemouth – Newcastle 1
Bournemouth åkte på en snyting som hette duga mot Manchester City. 1-6 i nacken mot världens bästa lag är dock inget som de rödsvarta ska skämmas över. Dessförinnan var både Ligacupmatchen mot Liverpool samt vändningen till 2-1 mot Burnley prestationer att bygga vidare på. Under lördagen ger vi värdarna god chans att kunna stå upp mot Newcastle. Framför allt på grund av The Magpies hemska truppläge. Tonali och Guimaraes är avstängda och vill det sig riktigt illa kan även Isak, Wilson, Barnes, Botman och Burn missa denna tillställning. Då går det inte att hålla Newcastle i handen. Spelvärda 1X går tveklöst först. Om råd alla tecken.

2. Arsenal – Burnley 1
Arsenal stod för en av säsongens bästa insatser när de slog Sevilla med 2-0 i veckans Champions League. Med Trossard på topp fick The Gunners ett bättre länkspel mellan honom och firma Saka/Martinelli. Arteta bör inte vara särskilt sugen på att ändra ett iögonfallande koncept mot ett svagt Burnley. Här bör Arsenal vara intresserade av att gå på knock redan i den första halvleken. The Clarets har på ren svenska en usel defensiv där Kompanys mannar ger bort den ena högoktaniga målchansen efter den andra. Då blir man inte långvarig i Premier League. Ettan är en odiskutabel spik.

3. Manchester United – Luton 1
Manchester United inledde i ett rasande tempo mot FC Köpenhamn. 2-0 borde varit större siffror redan i inledningen, men efter Rashfords utvisning visade United prov på svag mentalitet. Den galna tillställningen slutade till slut 4-3 till FCK som satte Ten Hag under allt större press. Inledningen var dock en att bygga vidare på och trots rådande mörker är Luton ett lag som bara ska besegras på Old Trafford. The Hatters står för sina bästa prestationer på Kenilworth Road och även om United omgärdas av negativa rubriker går det inte att komma ifrån att det råder klasskillnad mellan dessa lag. Ettan är trolig. Lyxgarderingar kan övervägas för den breda plånboken.

4. Crystal Palace – Everton 1
Det har kastats mycket skit på Sean Dyche och dennes Everton under inledningen av Premier League. The Toffees blandar och ger vad gäller resultaten, men sett till de spelmässiga insatserna borde gästerna befinna sig högre upp i tabellen. Bortaspelet är dock ett aber som ett disciplinerat Crystal Palace ska kunna utnyttja. Lugnt och metodiskt kunde Hodgsons mannar straffa Burnley och med Eze tillbaka i truppen höjs den offensiva kvaliteten avsevärt för The Eagles. Hemmaplan är en betydande faktor och ettan tornar upp som en trevlig spik.

5. Cardiff – Norwich 1
David Wagners tränarjobb i Norwich hänger på en skör tråd. Tysken förfogar över en vass offensiv där Gabriel Sara sticker ut, men i de bakre leden är det konstanta svängdörrar. Formen är usel och blir det inte poäng mot Cardiff kan Wagner mycket väl få lämna sin post. Cardiffs formkurva pekar åt motsatt håll där Bulut gör ett strålande jobb med en begränsad trupp. The Bluebirds trivs dock som bäst när de får ligga lågt och spela på omställningar. Med det i åtanke känns det vanskligt att spika ettan till hög procent. Den undervärderade tvåan gillas som sällskap.

6. Coventry – Stoke 1
Coventry presterar allt som oftast stabila insatser utan att få i närheten av tillräckligt betalt för desamma. 2-3 mot Preston var värt minst en pinne, men så länge Robins orkar hålla ångan uppe är vi övertygade om att det vänder för The Sky Blues. Varför inte mot ett naivt spelande Stoke? The Potters kan slå vilket lag som helst i The Championship när de har sin dag, men det är inte alltid de rödvita kommer upp i nivå. På resande fot är Stoke inte mycket att hänga i granen och här gillas Coventrys chans till revansch starkt. Fint dold spiketta.

7. Hull – Huddersfield 2
Trots att siffrorna visade 1-3 föll Hull med flaggan i topp mot West Bromwich. Spelmässigt såg Roseniors gäng inspirerade ut och när firma Tufan/Philogene-Bidace är tillbaka från skador höjs den offensiva nivån. Med det sagt går det inte att köpa ettan till vilket pris som helst. Huddersfield har det tufft i bottenstriden men här gynnas The Terriers av att de inte har någonting att förlora. Lyckas de blåvita med sitt kontringsspel kan Hull definitivt vara en favorit i fara. Särskilt till kryddad procent. Spelvärda X2 går först. Ettan hänger med på större system.

8. Ipswich – Swansea X
Har vinden vänt för Ipswich? Mycket talar för det. 2-2 mot Birmingham och Rotherham är inte värdigt ett topplag och i den senaste hemmamatchen mot Plymouth (3-2) hade The Tractor Boys faktiskt en hel del flyt på sin sida. Rycker McKennas manskap inte upp sig mot Swansea hägrar ett nytt poängtapp. Walesarna klarade 0-0 mot Sunderland trots numerärt underläge i en timme och slog dessförinnan Blackburn med 1-0. Sakta men säkert börjar gästernas formkurva att peka uppåt och trots att Patino saknas gillas skrälläget på Portman Road. Helgardera och jobba in X2.

9. Middlesbrough – Leicester 1
Högoktanigt möte från Riverside Stadium där två lag med tydliga Premier League-ambitioner går i klinch. Leicester är ligans bästa lag, men det betyder inte att The Foxes är immuna mot sämre insatser. En sådan uppenbarades senast mot Leeds där Marescas kompani hade svårt att komma till målchanser. Kan Middlesbrough lyckas lika bra med sin defensiv samtidigt som kontringsspelet är vasst går det absolut att störa Leicester. Carricks adepter har retroaktiv revansch att utkräva efter 3-3 mot Plymouth och vi stänger inte dörren för att det kommer här. Ettan gillas skarpt. Den vågade nöjer sig med 1X.

10. QPR – Bristol City 2
Martí Cifuentes debuterade med 1-1 mot Rotherham för sitt nya lag, Queens Park Rangers. Prestationen var helt okej, men delad pott mot ett av ligans sämsta lag säger dessvärre en hel del om QPR:s nivå. Under lördagen får The Hoops klara sig utan Chair som är avstängd. Bristol City bör kunna gynnas av detta och det ska bli spännande att följa Liam Manning på gästernas tränarbänk. Manning är en framåtlutad bas som mycket väl kan få ut mer än vad Nigel Pearson lyckades med hos The Robins. Tvåan kittlar mest men i en vidöppen historia får garderingar gärna följa i rask takt.

11. Sheffield Wednesday – Millwall X
Förmodat destruktiv tillställning från Hillsborough där två tandlösa aktörer strålar samman. Millwall ser inte alls ut att hålla samma nivå som tidigare upplagor och känslan är att “Lejonen” är i behov av offensiva förstärkningar. Med Edwards som ny tränare finns förhoppningar, men Londonlaget rosar sällan marknaden på bortaplan. Sheffield Wednesday kan luta sig mot publiken på Hillsborough, men med handen på hjärtat håller truppen ingen vidare nivå. Det skriker målsnålt om denna drabbning och krysset är tveklöst första tecken in i leken. Därefter garderas det från höger.

12. Southampton – West Bromwich X
Southampton har en bra period i ryggen och är ett lag för uppflyttning när allting stämmer. Russell Martins filosofi innebär dock att The Saints kan bli väl framtunga om de inte får tidig utdelning. Ett cyniskt West Bromwich kommer att älska matchbilden på St Mary’s Stadium där Corberáns mannar får spela på omställningar. Diangana och Thomas-Asante är lirare som kan springa ifrån Southamptons försvar där Bednarek saknas på grund av avstängning. Ettan ser ut att sticka iväg och då är vi snabbt på plats med garderingspennan. Alla tecken föreslås.

13. Watford – Rotherham 1
Rotherham har ryckt upp sig mot slutet där bland annat 2-2 mot Ipswich var ett meriterande resultat. Prestationsmässigt ser det dock inget vidare ut och The Millers är alldeles för beroende av att Viktor Johansson har en bra dag mellan stolparna. Bortaspelet rosar inte marknaden och här får svensken kapitulera mot sin landsman. Ken Sema presterar på hög nivå i Watford och kan hans kamrater bara ta efter ser framtiden ljus ut för The Hornets. Värdarna har högre xPTS än totalt utfall och här tror vi på retroaktiv utdelning. Ettan står stadigt allena.

Kassaskåpet! Arsenal
Arsenal är urstarka hemma på Emirates där Sevilla kördes över i veckan. Burnley har inte mer att sätta emot än spanjorerna. Snarare tvärtom.

Varningen! Swansea
Ipswich ser ut att vara på väg in i en negativ spiral. Då ska ettan knappast övervärderas mot ett kapabelt Swansea. X2 är av yppersta vikt på Portman Road.

144 rader
1. Bournem. – Newcastle 1 X
2. Arsenal – Burnley 1
3. Man United – Luton 1
4. Crystal P – Everton 1
5. Cardiff – Norwich 1 2
6. Coventry – Stoke 1
7. Hull – Huddersfield X 2
8. Ipswich – Swansea 1 X 2
9. Mboro – Leicester 1
10. QPR – Bristol City X 2
11. Sheffield W – Millwall X
12. Southamp. – West Brom 1 X 2
13. Watford – Rotherham 1
1296 rader
1. Bournem. – Newcastle 1 X 2
2. Arsenal – Burnley 1
3. Man United – Luton 1
4. Crystal P – Everton 1
5. Cardiff – Norwich 1 2
6. Coventry – Stoke 1
7. Hull – Huddersfield 1 X 2
8. Ipswich – Swansea 1 X 2
9. Mboro – Leicester 1 X
10. QPR – Bristol City X 2
11. Sheffield W – Millwall X 2
12. Southamp. – West Brom 1 X 2
13. Watford – Rotherham 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100