Stryktipset tips lördag 10 februari 2024

Tips-SM kliver in i sin andra andning med en kupong ur den högre skolan. Stryktipset innehåller idel strider från Englands två högsta serier. Bongens största favorit återfinns på Anfield, frågan är om Liverpool är pålitliga efter lavetten i London. 13 rätt ska ge god utdelning!

Spelstopp 15:59

1. Nottingham – Newcastle 2
I onsdags behövde Nottingham både förlängning och straffar för att slå ut Bristol City ur FA-cupen här hemma på City Ground. Därmed har The Tricky Trees gått segerlösa vid ordinarie tid genom sina senaste sju tävlingsmatcher. Newcastle hade inga problem med att avancera mot Fulham på Craven Cottage och därefter segrade Skatorna med 3-1 mot Aston Villa i Birminghams lejonkula. Ett hack i skivan blev det senast i skatboet när Eddie Howes pippifåglar lirade 4-4 mot Luton efter dubbla baljor från Sean Longstaff. De svartvita vann på City Ground förra säsongen och bör lösa biffen igen även om Alex Isak dras med skada. Sunda streck ger spiktvåa.
2. Liverpool – Burnley 1
Alisson och Van Dijk hade problem att kommunicera på Emirates Stadium när Liverpool klev på en 3-1-mina mot Arsenal. The Reds toppar ändå Premier Leagues tabell och på Anfield är värdarna i princip oslagbara. Chelsea fick stryk med 4-1 senast det begav sig hemma hos Jürgen, något liknande är troligt när Burnley kommer på besök. The Clarets lirade 1-1 hemma mot Fulham senast och parkerar som nästjumbo med en rejäl bit upp till nytt kontrakt. Kompany har föga att hämta hemma hos Klopp. Bank!

3. Tottenham – Brighton 1
Svensk fotboll må befinna sig i kris men det gäller inte Dejan Kulusevski. Kulan ligger trea i PL:s räkneverk över de spelare som skapar flest chanser i öppet spel. Brommapojken har lite för lite hjälp i Tottenham när det gäller balansen i laget, det liljevita försvaret lämnar mycket i övrigt att önska. På den senaste månadens fyra fighter har Spurs släppt in sju strutar och endast inkasserat en viktoria. Då lever man farligt mot Brighton som sprätte in fyra kassar mot Palace förra helgen. The Seagulls sprätte även in fyra strutar på Spurs i mellandagarna när Kulan och company fick på nosen med 4-2. Given helgardering.

4. Fulham – Bournemouth 1
Efter 23 omgångar ligger Fulham på plats 13 i det engelska finrummet. The Cottagers har vunnit lejonparten av dusterna på Craven Cottage men formen är inte den bästa, det svartvita Londonlaget har gått segerlösa i sex raka tävlingsmatcher. Tabellgrannen Bournemouth har varit bättre i cupspel än ligalir på sistone men formen på flyfotade Dominic Solanke är inget man skojar bort. Solanke var även en av målskyttarna när Körsbären 3-0-triumferade mot Fulham på Boxing Day. Gaffeln passar prima.

5. Luton – Sheffield United 1
Luton! Nu är den nederlagstippade nykomlingen ovanför giljotinen och formen är faktiskt formidabel. The Hatters har sex raka tävlingsmatcher utan torsk och brunkaren Barkley ser ut som en rund miljon. Hattmakarna har smällt in fyra mål på Brighton och fyra mål på Newcastle, då bör man även kunna överlista Anel Ahmedhodzic som stod för en rejäl groda igen mot Aston Villa. Sheffield United förnedrades av Villa, de förlorade hemma mot Luton i december och hör hemma i andradivisionen. Enkel etta.

6. Wolverhampton – Brentford 1
Sista dusten på högsta nivå står mellan brandgult och rödvitt. Brentford har två raka nederlag efter möten med större klubbar, Tottenham samt Manchester City. The Bees har fått en uppryckning sedan Ivan Toney återkom från sin långa avstängning, två pytsar på tre starter är starkt av spjutspetsen. Wolverhampton har rejält med råg i ryggen efter att ha malt ner Chelsea på The Bridge men försvaret är inte att lita på. Vargarna släppte in fyra strutar mot Man United senast det begav sig i varggropen. Hemmalaget har ett litet mentalt övertag på Brentford efter FA-cupkampen i mitten av januari. Ettan först men inte sist.

7. Blackburn – Stoke 1
Första fighten i The Championship går av stapeln hemma hos Jon Dahl Tomasson. Ryktet fortsätter florera om att dansken ska avsluta arbetet på Ewood Park för att ta över svenska landslaget. Blackburn har goda minnen från besöket hos Stoke i höstas men Rovers har varit sämre på blåvit matta, åtta av 15 arrangemang har slutat med fanan på halv stång. Samtidigt hör bottenkollegan Stoke till den udda skara som skördar fler pinnar på bortabana än på Bet365 Stadium. The Potters mående är dock ett frågetecken efter 5-0-asfalteringen som Leicester stod för. Tomassons trojka ser ut att bli lite väl hårt betrodd. Etta-tvåa är aldrig tokigt när Rovers är med i leken.

8. Cardiff – Preston 1
I draknästet har Cardiff skaffat sig en smula arbetsro. The Bluebirds noteras för 40 poäng efter 29 omgångar och har därmed siktet inställt på en playoffplats. Walesarna kommer närmast från en stark seger på Vicarage Road och underliggande siffror är stiliga. Mittenkollegan Preston är inte heller pjåkig, förra helgen drog The Invincibles längsta stickan när hyllade Ipswich besökte Deepdale. Bortafacit 4-4-7 är dessvärre inte i paritet med lagen högre upp i hierarkin. 1X räcker.

9. Hull – Swansea 1
För Wales svartvita sällskap ser det desto mörkare ut. Swansea har släppt in 48 baljor, bland de sämsta noteringarna i serien. Svanarna släppte dessutom in fem kassar mot Bournemouth i FA-cupen häromsistens. De fem färskaste fighterna, samtliga tävlingar inkluderade, bär facit 0-1-4 för besökarna som trots allt har riktigt positiv xP. Hull har desto varmare vindar i sina segel, stadigare bakre led. Två raka 1-0-vinster synas hos The Tigers efter att Millwall kommit till MKM Stadium. Det vändande mötet på Liberty Stadium slutade 2-2. Motsvarande möte förra säsongen slutade 1-1. Nuvarande 64 procent på ettan är mustigt. 1X rekommenderas.

10. Middlesbrough – Bristol City 1
210 minuters must i buggarna på Bristol City helt utan lön för mödan mot Nottingham i FA-cupen. Och ingen vinst i seriespelet sedan Boxing Day. Det är onekligen upplagd för Middlesbrough på Riverside Stadium när jakten går vidare på att ta en plats i toppsextetten. The Smoggies börjar mjuka upp sin vintervärvning Finn Azaz, när poängproducenten blir varm i kläderna kommer värdarna lyfta ordentligt. I 1-1-mötet med Sunderland senast var Michael Carricks killar det bättre laget. Söder om 60 är ettan allena.

11. QPR – Norwich 2
När Martí Cifuentes gick en holmgång med allsvensk doft mot Jon Dahl Tomasson förra helgen drog katalanen längsta stickan för QPR. The Hoops har sett bättre ut sedan ex-bajaren klev in i Londons blåvita borg men värdklubben tillhör fortsatt den trio som snittar färre än en pinne. Norwich är ett av tre lag med 44 pinnar på saldot efter 30 rundor, dansen kring playoffstrecket lär fortsätta in i kaklet. The Canaries är klart bättre än QPR i grunden men torsk i lejonparten av bortabataljerna är oroväckande, liksom överstreckningen i österled. På större system ska detta heltäckas.

12. Sunderland – Plymouth 1
På anrika Stadium of Light är det ett formstarkt möte som stundar. Sett till de senaste tio omgångarna huserar båda kombattanterna inom topp 10. Plymouth har gått förlustfria i sju raka tävlingsmatcher men i tisdagens förlängning mot Leeds rök The Pilgrims ur FA-cupen. De grönklädda fällde Sunderland i november månads möte på Home Park och ser ut att gallra gott bland bongarna. The Black Cats var det sämre laget i krysset borta mot Boro och har varit väldigt ambivalenta i sin egen kattlåda, 9-0-6 vittnar om detta. Etta-tvåa och rensarjobb!

13. Watford – Leicester 2
Förstaplatsen är i princip cementerad av Leicester som verkar utsvultna och vrålhungriga, alltid oavsett. The Foxes kommer närmast från en 5-0-bomb på Bet365 Stadium där inhoppande Jamie Vardy liknade en tonåring på jakt efter sitt första stora kontrakt. Dubbla baljor från den gamle PL-mästaren ekar illa i öronen på Ken Sema och company i Watford. När värdarna besökte rävgrytet i höstas hoppade Vardy in och gjorde två strutar när 2-0 landade på tavlan. Formen talar också emot The Hornets. Tung tvåa.

Kassaskåpet! Liverpool
Efter lavetten i London har Liverpool en perfekt match framför sig för att bygga självförtroende. Anfield är ett fort med facit 9-2-0, inget som rubbas av nästjumbon.

Varningen! Brighton
När Spurs är uppe och nosar på 60 procent måste vi dra i alla handbromsar. Brighton trivs med öppna matchbilder, det visade sig för en dryg månad sedan när det vändande mötet slutade 4-2 till de blåvita.

144 rader
1. Nottingham – Newcastle 2
2. Liverpool – Burnley 1
3. Tottenham – Brighton 1 X 2
4. Fulham – Bournemouth 1 2
5. Luton – Sheffield United 1
6. Wolves – Brentford 1 X 2
7. Blackburn – Stoke 1 2
8. Cardiff – Preston 1 X
9. Hull – Swansea 1
10. Mboro – Bristol City 1
11. QPR – Norwich 2
12. Sunderland – Plymouth 1 2
13. Watford – Leicester 2
1296 rader
1. Nottingham – Newcastle 2
2. Liverpool – Burnley 1
3. Tottenham – Brighton 1 X 2
4. Fulham – Bournemouth 1 2
5. Luton – Sheffield United 1
6. Wolves – Brentford 1 X 2
7. Blackburn – Stoke 1 2
8. Cardiff – Preston 1 X
9. Hull – Swansea 1 X
10. Mboro – Bristol City 1
11. QPR – Norwich 1 X 2
12. Sunderland – Plymouth 1 X 2
13. Watford – Leicester 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100