Stryktipset tips lördag 10 december 2022

Den engelska andraligan, The Championship, är åter på lördagens Stryktips. Tillsammans med League One dominerar andraligan kupongen som däremot inleds av två spänstiga kvartsfinaler från VM. Lyckas Frankrike och Portugal leva upp till favoritskapen eller kan England och Marocko störa drakarna? Vi har svaren!

Spelstopp 15:59

1. England – Frankrike X
England – Frankrike är sannerligen en fight som inte går av för hackor. Bortsett sömnpillret mot USA har Gareth Southgate hamnat helt rätt i sina laguttagningar och den engelske förbundskaptenen har mer att laborera med när det vankas byten och eventuella förändringar av en matchbild än Didier Deschamps. Den sistnämnda har med det sagt en mer slagkraftig startelva till sitt förfogande där inte minst Mbappé sticker ut. Skytteligaledaren är i strålande slag och matchen i matchen mellan honom och Kyle Walker kan mycket väl bli den avgörande faktorn i denna kvartsfinal. Detta är dock två nationer som trivs som bäst i omställningsspelet och viss risk finns för att rädslan att förlora tar överhanden på viljan att vinna. Krysset känns högaktuellt, vid garderingar bör det börjas i österled.

2. Marocko – Portugal 2
Marocko stod för en historisk insats när Spanien förpassades efter straffar i åttondelsfinalen. Aldrig tidigare har nordafrikanerna tagit sig till en kvartsfinal i ett världsmästerskap, men här lutar vi åt att resan tar slut. Flera bärande pjäser dras med frågetecken och värst tycks läget vara för viktige Aguerd som får svårt att komma till spel mot Portugal. Fernando Santos gäng har ett massivt publiktryck emot sig att hantera men lyckas de hitta ytor bakom Marockos backlinje blir uppförsbacken brant för Regraguis mannar. Ramos, Fernandes och Félix är bara några av européernas individuellt skickliga spelare som kan avgöra detta på egen hand. Tvåan streckas hårt men det kan inte hjälpas. Spik!

3. Blackpool – Birmingham 2
Blackpool hade en hemsk avslutning på hösten med fyra raka nederlag. Tillsammans med Rotherham är The Seasiders ensamma om att stå noterade för över 30,0 xGC och Michael Appleton behöver onekligen få rätsida med defensiven för att undvika bottenstrid. Birmingham är inga virtuoser i sitt anfallsspel men de svårslagna gästerna har samtidigt en förmåga att aldrig vika ned sig över 90 minuter. Lyckas “Blånäsorna” stänga ytorna för Patino lockas vi av att ta ställning längst ut till höger på Bloomfield Road. Garderingar tillfaller sedan i samråd med plånboken.

4. Middlesbrough – Luton 1
Det finns mycket att se fram emot på Riverside Stadium där Middlesbrough ska mäta svärd med Luton. Michael Carrick fick sitt Boro på rätt köl innan uppehållet där tre segrar och en oavgjord är starka papper. En playoff-plats finns inom räckhåll för värdarna som faktiskt är ligans bästa lag sett till xPoints. Luton har länge gjort det bra med små medel men vi befarar att tappet av Nathan Jones till Southampton kan påverka resterande del av denna säsong negativt. Rob Edwards är en spännande ersättare men innan han visat att “Hattmakarna” sugit åt sig hans idéer får detta anses som en övermäktig uppgift. Ettan spikas trots att värdet inte är det bästa.

5. Millwall – Wigan 2
Millwall flåsar playoff-lagen i nacken efter en stundtals stark spurt innan uppehållet. Spelmässigt har dock Gary Rowett en del att fundera över och hans adepter har inte sällan svårt att leverera när de förväntas ta tag i taktpinnen. Wigan kommer mer än gärna att lämna över bollinnehavet till “Lejonen” för att sedan satsa hela handen på omställningar. Kolo Tourés inträde på gästernas tränarbänk är något som ska följas under lupp denna vinter och här ger vi den gamla mittbacken och hans adepter vettig skrällchans i en förmodat passande matchbild. Värdemässigt fina X2 ska prioriteras.

6. Sheffield United – Huddersfield X
Sheffield United gick starkt innan uppehållet och är en given kandidat i kampen om direktplatserna till Premier League. 0-1 hemma mot Rotherham var dock en av flertalet plumpar som Heckingbottoms mannar stod för och när ettan målas upp till hisnande höjder väljer vi att dra öronen åt oss. Huddersfield är till skillnad från i fjol ett lag för den absoluta bottenstriden men vi vill ändå höja ett varningens finger för The Terriers. Mark Fotheringham ledde gästerna till fyra av sex poäng mot starkt motstånd innan uppehållet och här har de blåvita ingenting att förlora. Högersidan bäddar för hög utdelning och hela spannet åker med så fort som möjligt.

7. Stoke – Cardiff 1
Stoke ligger och puttrar på den undre halvan av The Championship. Tio förluster på 21 matcher är inte vad The Potters hade hoppats på, men det ska trots allt nämnas att värdarna förtjänat fler poäng än vad de hittills fått med sig. Alex Neil är enligt oss rätt man på rätt plats och centrallinjen med Souttar, Baker och Delap är en som inte går av för hackor. Cardiff har det inte lika väl förspänt vad gäller truppens kunnande och på främmande tass skördar The Bluebirds sällan några större framgångar. Mark Hudsons mannar är på den nedre halvan för att stanna och här tror vi att Stoke närmar sig den övre via tre poäng. Ettan är en spik trots marginell överstreckning.

8. Swansea – Norwich 1
Kanontrevlig och förmodat välspelad tillställning från Wales där Swansea ska duellera med Norwich. De sistnämnda spåddes i vanlig ordning tillhöra toppstriden inför säsongen och även om förväntningarna infriats är vi inte övertygade om The Canaries storhet. Tolv poängtapp på 21 matcher är helt enkelt för många för att aspirera på en av direktplatserna till Premier League. Swansea är också ett lag som blandar och ger men på eget gräs hoppas vi att walesarna ska kunna ta tag i taktpinnen. När de tillåts göra detta får motståndarna sällan låna bollen och med vassa duon Piroe/Obafemi på topp finns spets nog för att sänka de tillresta. Ettan gillas när strecken ser ut att landa korrekt.

9. Accrington Stanley – Portsmouth 1
Svårsiad drabbning i League One där Portsmouth får aningen stort förtroende. Flera säsonger i rad har Pompey misslyckats med att ta sig upp i The Championship och blott sju segrar på 18 försök är inte siffror som håller för ett lag med höga ambitioner. När tvåan sticker över 45 procent drar vi hellre öronen åt oss och blickar västerut på Crown Ground. Accrington Stanley har poäng på krita i xPoints-tabellen och mot ett förmodat topplag kommer Accy Stanley inte att ha några problem med motivationen. Bara ett insläppt mål på de fyra senaste tävlingsmatcherna är starka siffror och vi låter 1X gå i första ledet. Om råd alla tecken.

10. Bristol Rovers – Port Vale 2
Joey Barton får det inte riktigt att lyfta med sitt Bristol Rovers. Uttåget ur FA-cupen mot Boreham Wood var pinsamt och tydliggjorde dessutom att värdföreningen inte trivs särskilt väl som spelförande lag. Trots det blir ettan alldeles för hårt ansatt när ett defensivt skickligt Port Vale står på andra sidan. Grabbarna från Stoke-on-Trent tog en fin skalp mot serieledarna Plymouth i den senaste omgången och har hållit nollan i de två senaste trots starkt motstånd. Förvånade blir vi inte om de lyckas med samma bedrift denna lördag. X2 är ett fräckt val när allt spelvärde hamnar till höger.

11. Exeter – Sheffield Wednesday X
Exeter är ingen ordinär nykomling i League One. Gary Caldwells gäng spelar i sina bästa stunder fotboll som tillhör ett topplag och lyckas den gamla mittbacken få sina adepter att leva upp till den fina underliggande statistiken i defensiv riktning är mycket vunnet. Sheffield Wednesday är en på förhand svårspelad opponent men den förmodade matchbilden bör samtidigt tilltala de hemmahörande. Darren Moores gäng förväntas föra matchbilden vilket lag de än stöter på men här vill vi varna för att The Owls kan få problem. Exeter betvingade ett annat topplag, Peterborough, på denna arena för ett tag sedan och större under har skett än att de lyckas med samma bedrift här. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

12. Lincoln – Wycombe 2
0-2 i brakan mot Shrewsbury blev slutet på en dessförinnan fin trend för Lincoln. Värdarna har plockat fler poäng än vad de borde sett till xPoints, men detta till trots ska de inte skojas bort hur som helst när Wycombe kommer på besök. The Chairboys besitter ett större kunnande i sin trupp, men Gareth Ainsworths mannar har samtidigt svårt att plocka fram det bästa ur trollerilådan utanför hemtrakterna. I egenskap av högre grundkapacitet får X2 agera utgång, men vi vill gärna göra plats även för ettan på större system.

13. Oxford United – Barnsley 1
Oxford United är det lag som underpresterat allra mest i League One. Med normal utdelning hade pågarna från universitetsstaden speglat sig i en playoff-placering, något Karl Robinsons kompani ska kunna åtgärda under vintern och våren. Hemma på Kassam Stadium är de gulsvarta normalt en urkraft och Barnsley är ingen omöjligt uppgift att klara av. Nykomlingarna från The Championship är sämre än United sett till underliggande statistik och spår vi retroaktiv utdelning för Robinson och hans adepter. Ettan är en strålande spik!

Kassaskåpet! Portugal
Med fräscha ben och en ruskigt spetsig trupp ska Portugal vara numret större än ett slitet Marocko. En ansenlig insats av portugiserna räcker för en semifinalplats.

Varningen! Wigan
Millwall i spelförande kostym är ingen vacker syn och vi flaggar för att Kolo Tourés inträde på Wigans tränarbänk kan ge effekt redan under lördagen. X2 är av yppersta prio.

144 rader
1. England – Frankrike X
2. Marocko – Portugal 2
3. Blackpool – Birmingham 2
4. Middlesbrough – Luton 1
5. Millwall – Wigan X 2
6. Sheffield U – Huddersf. 1 X 2
7. Stoke – Cardiff 1
8. Swansea – Norwich 1
9. Accrington – Portsm. 1 X
10. Bristol R – Port Vale X 2
11. Exeter – Sheffield W 1 X 2
12. Lincoln – Wycombe X 2
13. Oxford – Barnsley 1
1296 rader
1. England – Frankrike X 2
2. Marocko – Portugal 2
3. Blackpool – Birmingham X 2
4. Middlesbrough – Luton 1
5. Millwall – Wigan 1 X 2
6. Sheffield U – Huddersf. 1 X 2
7. Stoke – Cardiff 1
8. Swansea – Norwich 1
9. Accrington – Portsm. 1 X
10. Bristol R – Port Vale X 2
11. Exeter – Sheffield W 1 X 2
12. Lincoln – Wycombe 1 X 2
13. Oxford – Barnsley 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100