Stryktipset tips lördag 1 oktober 2022

Magi råder när oktober slår upp portarna för månadens första Stryktips! 15 miljoner i jackpot och sex spänstiga Premier League-matcher är inte illa pinkat. Mängder av skrällägen tornar sedan upp sig i The Championships sju bataljer. Vi ger er kött på benen i jakten på storkovan!

Spelstopp 15:59

1. West Ham – Wolverhampton 1
Två lag som haft det tufft i offensiven ska mäta krafter i London där vi gillar West Hams segerchans. David Moyes gäng har blandat högt med lågt men sett till underliggande statistik borde The Hammers fått med sig fler poäng än vad de hittills fått. När spelare som Bowen, Scamacca och Paquetá lär känna varandra ordentligt kommer värdarna klättra i tabellen. Wolverhampton är normalt svåra att bryta ned men den kompakta defensiven gör allt som oftast att anfallsspelet blir lidande. Denna lördag fattas både Collins och Kalajdzic och West Ham är en opponent som Wolves haft svårt för i modern nutid. Ettan spikas trots viss överstreckning.

2. Crystal Palace – Chelsea 2
Londonderby från Selhurst Park där Graham Potter begår Premier League-debut med sitt Chelsea. 1-1 mot Salzburg var inte mycket att hurra över för svenskbekantingen som är i behov av poäng för att inte hamna alltför långt efter toppstriden. Crystal Palace är en motståndare som de blåklädda städat av tidigare säsonger, men här gäller det att hålla koll på tvåan. Procenten är minst sagt i stigande grad och är Palace är trots allt inga duvungar under Patrick Vieira. Zaha kan såra Chelsea på egen hand och garderingar föredras även om tvåan går först. Åtminstone krysset bör finnas med.

3. Liverpool – Brighton 1
Att det skulle skilja fyra poäng mellan Liverpool och Brighton inför det första uppehållet var det få som trodde. “Fiskmåsarna” spelade dock propagandafotboll men har som bekant tappat Graham Potter till Chelsea. Roberto De Zerbi har anlitats som ersättare, men även om det är en erkänt skicklig tränare ska några stordåd inte förväntas på Anfield. Liverpool såg förbättrade ut mot Ajax och det är ingen hemlighet att återkomsterna från Thiago och Matip höjer de rödklädda minst ett hack. Sätter Klopps gäng fart på lädret blir detta en övermäktig uppgift för Brighton. Ettan lämnas allena trots att den lär bli hårt betrodd.

4. Fulham – Newcastle 2
Svartvitt möte från Craven Cottage där Aleksandar Mitrovic hoppas sänka sina gamla polare i Newcastle. Serben visar glödhet form för dagen och trots att Fulham åkt på tunga skador på Wilson och Solomon har Mitrovic burit offensiven på sina axlar. Den förstnämnda duon saknas med det sagt fortfarande och när även Palhinha får följa denna fight från botbänken slår The Cottagers ur underläge. Newcastle hoppas ha Wilson och Guimaraes redo för spel vilket gör Isaks skadefrånvaro mindre besvärlig. “Skatorna” borde legat högre upp sett till xPoints och kan de kräma ur en ansenlig prestation i London är mycket vunnet. Tvåan går först.

5. Southampton – Everton 1
Två förmodade bottengäng strålar samman på sydkusten. Frank Lampard har efter en motig inledning fått vinden att vända i Everton. Försvaret har förstärkts upp med flera rutinerade pjäser där mittlåset med Coady och Tarkowski är svårpasserat. Offensivt händer däremot inte mycket och lyckas Southampton hålla koll på spelare som Iwobi och Gordon finns god segerchans för The Saints. Nyckeln till förnyat kontrakt ligger i resultaten på St. Marys där Hassenhüttls mannar normalt är svåra att tas med. Everton har torskat sina två senaste besök på denna arena och vi lockas av att spika en favorit i repris när ettan streckas i sunda trakter. Southampton vinner!

6. Bournemouth – Brentford 2
Bournemouth har fått ett poängmässigt lyft sedan tränarbytet. Fem poäng på de tre senaste vittnar om detta, men bakom skörden döljer sig en mörkare verklighet. “Körsbären” har förlorat xG klart i samtliga strider och ska de rödsvarta hänga kvar i Premier League behöver den stora plånboken öppnas i januari. Brentford besitter en högre högstanivå än värdarna och även om The Bees inte hade mycket att säga till om mot Arsenal är detta en vettig uppgift att studsa tillbaka i. Toney, Mbeumo och Damsgaard är bara några av de rödvitas potentiella matchvinnare på Vitality Stadium. Trolig tvåa.

7. Bristol City – QPR 1
Queens Park Rangers tränare, Michael Beale, påtalade inför säsongen att vägen till framgång ligger via ett tight försvar. Mot slutet har det mantrat burit frukt för The Hoops. Två hållna nollor och fyra inspelade poäng på de två senaste är starka papper, men QPR kommer att få kämpa hårt för att hålla tätt mot ett av The Championships två bästa lag i offensiv riktning. Tillsammans med Sheffield United är Bristol City bäst i klassen vad gäller anfallsspel där trion Wells/Weimann/Conway kan sänka vilken motståndare som helst på egen hand. Bakåt är The Robins däremot beskedliga och lyckas gästerna ligga rätt i sina positioner går det att störa Bristol City på Ashton Gate. “Gubben” (etta-tvåa) gillas mest även om alla tecken smakar bäst.

8. Blackburn – Millwall 2
Två ruskigt ojämna herrskap strålar samman på Ewood Park där svenska folket tycks ha klart för sig. Jon Dahl Tomassons Blackburn streckas upp som i gamla fornstora dagar, något som får oss att dra i handbromsen. The Rovers har en kuslig förmåga att blanda högt med lågt och resultatraden 5-0-5 efter tio omgångar är ett kvitto på detta. Millwall går under samma epitet men att “Lejonen” ska anses vara klara underdogs skriver vi inte under på. Gästerna har spets nog för att störa Blackburn och till rådande streck är X2 en fräck väg att vandra. Avslag på den övervärderade ettan.

9. Blackpool – Norwich X
Norwich skuggar Sheffield United i toppen av The Championship. Dean Smiths gäng har kapacitet för att lägga beslag på en av direktplatserna till Premier League, men det går samtidigt inte att påstå att “Kanariefåglarna” slår en med häpnad varenda helg. Gästerna är sårbara över 90 minuter och på erkänt svårspelade Bloomfield Road är tvåan ingen favorit att hålla i handen. Blackpool förlorade två raka matcher innan uppehållet men ska trots det inte räknas bort på egen mark. The Seasiders är ett väloljat gäng under Michael Appleton och större under har skett än att han knäpper Smith på näsan i den taktiska kampen. Högervriden streckning välkomnar hela spannet redan på mindre system.

10. Cardiff – Burnley X
Förmodat målsnål batalj från draklandet där Cardiff kommer ligga lågt och spela på omställningar. Steve Morisons gäng får sällan till det i uppställt spel men när Burnley kommer på besök slipper walesarna åtminstone ta tag i taktpinnen. För de tillresta är det ett tvång under Vincent Kompanys ledning och när The Clarets väl får till det finns få lag på denna nivå som kan stå emot. Besökarna har samtidigt visat upp bristande effektivitet under inledningens gång och när tvåan sticker iväg drar vi oss för att hämta hammaren. Krysset är en vettig utgång, gardera sedan efter plånbok.

11. Coventry – Middlesbrough 2
Det finns lag som underpresterar sin underliggande statistik och sedan finns det Middlesbrough. Hade Chris Wilders gäng fått med sig vad de förtjänat hade de legat etta i tabellen men Fru Fortuna har verkligen inte varit på gästernas sida. Ett trendbrott ligger med det sagt i luften när som helst och det är inte otänkbart att det kommer mot ett uselt Coventry. Viktor Gyökeres och hans kamrater är segerlösa efter sju spelade matcher och brottas dessutom med en ansträngd ekonomi. Kunnandet är normalt högt på egen mark men här stöter de på en opponent som törstar något enormt efter en trepoängare. När tvåan streckas förmånligt spikar vi trendbrottet för Middlesbrough.

12. Rotherham – Wigan 2
Nykomlingsmöte från New York Stadium där både Rotherham och Wigan gått bättre än förväntat. De förstnämnda har framför allt tagit sina poäng i egen borg, något svenska folket heller inte går miste om. Ettan streckas upp till onödigt höga höjder mot en aktör som de hemmahörande haft svårt för i modern nutid. Wigan har inte förlorat mot Rotherham sedan 2018 och tog i fjol fyra av sex möjliga poäng när lagen stötte på varandra i League One. När allt spelvärde landar till höger är X2 således en klok utgång. Först på större system kan ettan övervägas.

13. Sunderland – Preston X
Intressant batalj från Stadium of Light där Sunderland föga förvånande är den bästa nykomlingen från League One. Alex Neil ledde de rödvita till en meriterande placering på den övre halvan, men strax innan uppehållet försvann succémakaren till Stoke. Tony Mowbray är ny på posten och även om han har gott om rutin från The Championship blir Preston en betydligt svårare motståndare än vad streckningen visar. The Lilywhites har problem med målskyttet – något bara tre gjorda mål vittnar om – men är samtidigt ramstarka i de bakre leden. Blott fyra insläppta baljor efter tio matcher är ruskigt imponerande. Alla tecken och injobb av minst en spelvärd bortapinne är rätt väg att gå.

Kassaskåpet! Liverpool
Liverpool rosade inte marknaden innan uppehållet men får här en vettig uppgift att återstarta med. Brighton har De Zerbi som ny tränare men det räcker inte på Anfield.

Varningen! Wigan
Wigan blir värderade som klara underdogs i mötet med Rotherham, något vi anser felaktigt. The Latics har inte torskat mot värdarna sedan 2018 och ska ses med större poängchans än vad streckningen visar.

144 rader
1. West Ham – Wolves 1
2. Crystal P – Chelsea X 2
3. Liverpool – Brighton 1
4. Fulham – Newcastle 2
5. Southampton – Everton 1
6. Bournem. – Brentford 2
7. Bristol City – QPR 1 2
8. Blackburn – Millwall X 2
9. Blackpool – Norwich 1 X 2
10. Cardiff – Burnley X
11. Coventry – Mboro 2
12. Rotherham – Wigan X 2
13. Sunderland – Preston 1 X 2
1296 rader
1. West Ham – Wolves 1
2. Crystal P – Chelsea X 2
3. Liverpool – Brighton 1
4. Fulham – Newcastle X 2
5. Southampton – Everton 1
6. Bournem. – Brentford 2
7. Bristol City – QPR 1 X 2
8. Blackburn – Millwall X 2
9. Blackpool – Norwich 1 X 2
10. Cardiff – Burnley X 2
11. Coventry – Mboro 2
12. Rotherham – Wigan 1 X 2
13. Sunderland – Preston 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100