Powerplay tips torsdag 8 april 2021

Slutspelshockey från Sverige, Ryssland och Tjeckien. Det blir också fyra rafflande matcher från Tyskland. Den hetaste matchen utspelar sig dock i Göteborg där det blir en avgörande strid om vilka som ska ta sig till kvartsfinal. Återstå att se vilka som vinner finalreprisen från 2019. Nu kör vi!

Spelstopp 18:29

1. Frölunda – Djurgården X
Nu ska åttondelsfinalen avgöras. Det var en hyfsad smällkaramell Djurgården bjöd på igår då göteborgarna kördes över med 7-2. DIF:s stortalang Alexander Holtz hade en tung avslutning på serien och spelade knappt på Hovet i den första åttondelsfinalen. Nu fick han en avgörande roll då han gjorde två mål och en assist. Frölunda var så klart inte nöjd med matchen och om de var bra i första mötet så var det alldeles för många enkla misstag i match två. Allt ställs på sin spets nu och det här kan sluta hur som helst. 1X2.

2. Björklöven – BIK Karlskoga 2
Dags för match tre i semifinalserien och denna gång bär det av till Umeå. Björklöven stod för en stark insats i tisdags och grundlade segern i den andra perioden där de gjorde tre mål. För BIK Karlskoga var det inte alls en lika rolig kväll. Inte bara förlusten i sig utan även att målvakten Tim Juel blev skadad i slutet på första perioden. Oerhört tungt för BIK då han varit riktigt bra den här säsongen och han kommer inte åka med upp till A3 Arena. 1-1 i matchserien och nu har Löven hemmaplansfördel. Björklöven är med all rätt favoriter hemma men inte så här stora. Börja från höger.

3. SKA St. Petersburg – CSKA Moskva X
Sista chansen för SKA St. Petersburg att skaka liv i matchserien. Underläge med 0-3 mot grundserievinnarna är inte den lättaste uppgiften i världen. 2-5 i tisdags var i alla fall ett steg framåt och de sista två målen gjordes dessutom i tom kasse. Det var även första gången som hemmalaget lyckades överlista Lars Johansson i bortamålet på de här tre matcherna. CSKA Moskva kan fortsätta spela avslappnat och vid förlust här så är ändå läget ljust. Att vinna med 4-0 är inte lätt. Ett desperat hemmalag kommer göra allt i sin makt för att säsongen inte ska ta slut och vi väljer att ta med samtliga tecken.

4. Iserlohn – Thomas Sabo Ice Tigers 1
Iserlohn ligger precis under slutspelsstrecket i DEL Nord men har ett par matcher till godo på både Düsseldorfer och Wolfsburg som är placeringarna ovanför. Formen är inget att skryta över då de har fyra förluster i följd varav tre efter övertid/straffar. Thomas Sabo från Nürnberg har ganska god form med tre vinster på de fem senaste men ligger trots det klappsist i DEL Syd. Hemmalaget har ett gyllene läge att bryta sin tunga svit och komma in på vinnarspåret igen då Thomas Sabo inte direkt är något höjdargäng. Ettan spikas.

5. Kölner Haie – Mannheim 2
Botten mot toppen väntar i Lanxess Arena. Köln ligger näst sist i DEL Nord som består av sju lag. De har dock bara ett par poäng upp till den fjärde och sista slutspelsplatsen. I måndags besegrades Augsburg med 2-1 och det var rutinerade James Sheppard och Marcel Müller som stod för målen. Mannheim toppar DEL Syd med hela elva poäng för München. Innan förlusten mot Bremerhaven i måndags hade de en strejk på fem raka segrar. Köln och Mannheim möttes så sent som i lördags och det var serieledarna som knep den med 5-1. Börja från höger.

6. Augsburger – Bremerhaven 2
Ett intressant möte från Bayern. Sexan i DEL Syd mot tvåan i Nord. Lagen möttes för en dryg vecka sedan och då vann Bremerhaven med hela 8-1. Tröstmålet för Augsburg gjordes av svenskbekantingen Spencer Abbott som har SHL-spelat med både Mora IK och Leksands IF. Bortalaget har tre raka vinster och senast åkte de till Mannheim och piskade upp serieledarna med 2-1. Hemmalaget jagar slutspel medan gästerna från norra Tyskland behöver vinna för att kunna slåss om seriesegern. Tvåan känns bra som utgångspunkt men bör garderas med minst ett tecken.

7. München – Wolfsburg 1
Sista matchen från DEL och det är en riktig höjdare. München ligger på andra plats i Syd och står dessutom på sex raka fullpoängare. De fullkomligt öser in mål vilket 37(!) mål på de sex matcherna vittnar om. De två senaste har laget från Bayern kört över Eisbären Berlin med 5-0 och 4-1. Extra starkt med tanke på att huvudstadslaget leder DEL Nord. Wolfsburg hittar vi på plats tre i Nord och har två raka segrar. I bortalaget hittar vi svensken Max Görtz som gjort 25 poäng på 32 matcher. München med monsterform är bättre men har blivit lite väl stora favoriter så vi garderar med tvåan vid större system.

8. Mladá Boleslav – Trinec 1
Match fyra i den tjeckiska semifinalen och det är fördel bortalaget som leder matchserien med 2-1. Det är trean mot tvåan från grundserien så det är absolut ingen överraskning att vi hittar lagen så här långt fram. Mladá Boleslav vann faktiskt alla fyra möten under grundserien även om samtliga var tajta. Båda lagen borde ändå vara hyfsat fräscha då de vann klart i sina kvartsfinaler och har fått ladda på med ny energi inför den här serien. En öppen match där hemmalaget lockar lite mer så vi börjar där. Ettan först, krysset sedan.

Kassaskåpet! Iserlohn
Iserlohn som jagar slutspel behöver vinna här och får ett bra läge då de ställs mot DEL Syds sämsta lag på hemmaplan. Ettan är en trevlig spik och ska jobbas in.

Varningen! BIK Karlskoga
Det mesta talar för Björklöven med tanke på BIK:s skadesituation. Karlskoga är dock ett hårt kämpande lag och gillar när det blir lite grisigare matcher. När de är så pass lågt streckade måste vi ta chansen.

36 rader
1. Frölunda – Djurgården 1 X 2
2. Björklöven – BIK Karlskoga 1 2
3. St. Petersburg – CSKA Moskva 1 X 2
4. Iserlohn – Thomas Sabo 1
5. Kölner Haie – Mannheim 2
6. Augsburger – Bremerhaven X 2
7. München – Wolfsburg 1
8. Mlada Boleslav – Trinec 1
216 rader
1. Frölunda – Djurgården 1 X 2
2. Björklöven – BIK Karlskoga 1 X 2
3. St. Petersburg – CSKA Moskva 1 X 2
4. Iserlohn – Thomas Sabo 1
5. Kölner Haie – Mannheim 2
6. Augsburger – Bremerhaven X 2
7. München – Wolfsburg 1 2
8. Mlada Boleslav – Trinec 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100