Powerplay tips torsdag 4 mars 2021

Blandad kompott från denna kupong. Vanligtvis brukar torsdagar betyda massor av SHL, men idag så är inte fallet så utan vi får nöja oss med mötet i Löfbergs Arena. Det blir också toppmöte i Hockeyettan samt ett par intressanta matcher från Schweiz. Vi avslutar med tre slutspelsmatcher från KHL där vi hoppas att Dinamo Minsk kvitterar mot St. Petersburg.

Spelstopp: 17:29

1. Färjestad – Linköping 1
Första matchen på en vecka för gänget från Karlstad. Färjestad som tidigare varit kritiserade under säsongen har nu fyra raka segrar varav de två senaste varit mot Leksand och Rögle. FBK har nu på allvar blandat sig i racet om topp sex. För Linköping var vinsten mot Örebro i lördags något av sista chansen. Läget är fortfarande oerhört tufft för Cluben och de måste fortsätta plocka trepoängare för att undvika kvalspelet. Att komma till Löfbergs Arena är inte enkelt och både formen och kvaliteten talar för värmlänningarna. Vi spikar ettan.

2. Östersund – Hudiksvall 2
Toppmöte i Jämtland! Östersund ligger på fjärde plats i tabellen. Jämtarna kommer från en sur strafftorsk mot Borlänge och vill nu ha snabb revansch. Det finns dock enklare uppgifter än att ta sig an kvällens motståndare som både är tabelltvåa och seriens formstarkaste lag med sju raka segrar. Hudiksvall lyckades på fyra dagar städa av Kalix, Piteå och serieledande Boden, imponerande! ÖIK har hemmaplan och vann senaste mötet lagen emellan, medan Hudik har formen och tabellplaceringen på sin sida. En öppen match men vi börjar från höger.

3. Davos – Bern 1
Femte inbördes mötet den här säsongen. Inför denna match är det helt lika och det ska Bern vara mest glada för då de parkerar näst sist i serien. För hemmalaget är tongångarna något annat då spelet har sett bra ut på slutet. David Ullström som inledde säsongen i EHC Biel har nu gjort femton poäng i sin “nya” klubb Davos. Dessutom gjorde han hattrick i senaste matchen mot Fribourg. Bortalaget ligger som sagt näst sist men har ett par matcher till godo och i tempot laget tar poäng idag så kommer de att lösa en slutspelsplats. Vi börjar från vänster men vid större system så är krysset också bra.

4. Ambri – EHC Biel 2
På sista slutspelsplats finns Ambri och det är något de vill fortsätta vara på. Formen är god då laget vunnit tre av sina fyra senaste fajter. Enda plumpen kom mot Zug som leder serien. Mittenlaget EHC Biel blandar och ger för tillfället. De har ett par gamla SHL-profiler så som Toni Rajala och Konstantin Komarek. Båda två har levererat ganska bra med poäng. EHC har 2-0 i inbördes möten och med tanke på tabellplaceringen så kan de spela mer avslappnat än hemmalaget. Gästerna känns snäppet vassare men om det finns utrymme bör det garderas med minst ett tecken.

5. Lausanne – ZSC Lions 2
Sista mötet från Schweiz. Vad passar då bättre än en toppmatch? Trots att båda Lausanne och ZSC Lions ligger högt upp i tabellen så är inget av lagen i något vidare slag. Framförallt har Lausanne haft det kämpigt i hemmaborgen på sistone vilket fyra raka förluster på hemmaplan skvallrar om. Zurich då? Har faktiskt inte heller levererat totalt sett på sistone men då är det också hemmaspelet som strulat. På resande fot har Lions vunnit sju av de åtta senaste. Hos Lions finns seriens poängbästa spelare i Sven Andrighetto som svarat för 23 baljor och lika många assist. Tvåan lockar mest här och ska givetvis vara med. Gardera först och främst med ett kryss.

6. Dynamo Moskva – Tjerepovets 1
Dynamo ska bara gå vidare från den här åttondelsfinalen och det började fint när de vann första mötet efter att skyttekungen Dmitrij Jaskin gjort matchens enda mål. I grundserien gjorde han 38 baljor vilket var hela tio (!) mål fler än tvåan. Det blir inte sämre av att KHLs bästa målvakt Alexander Yeryomenko finns i klubben. Laget från huvudstaden avslutade serien med sex vinster i rad så det är helt klart ett gäng i medgång. Tjerepovets kommer streta emot och trivdes på bortais i slutet av grundserien. För att kunna utmana i matchserien behöver nog gästerna stjäla den här kampen, annars blir uppförsbacken för brant. Hemmalaget tror vi fortsätter på den inslagna vägen och därför faller på en spiketta.

7. SKA St. Petersburg – Dinamo Minsk 2
Det var St. Petersburg som inledde slutspelet med seger. De avslutade dessutom serien med att besegra kvällens motståndare vilket betyder att det bör finnas en mental fördel. Det har varit tajta matcher mellan lagen och det bör bli en förhållandevis jämn matchserie. I Dinamo Minsk finns förra årets succèmålvakt från Örebro, Dominik Furch. Han måste steppa upp för att Minsk ska kunna vinna för de två senaste matcherna har han inte varit så stabil som innan. St. Petersburg har blivit lite väl stora favoriter så värdet är helt klart till höger. Plocka med samtliga tecken.

8. Avangard Omsk – Jekaterinburg 1
Kupongens sista match. Avangard Omsk vann första mötet med 3-0. Viktigt för dem att göra två mål i powerplay. Omsk är ett av lagen som kan gå hela vägen och dessutom trivs de i Arena Omsk. Avangard besitter kanske också hela KHL:s starkaste målvaktspar. Enda minuset är att vindsnabbe Nail Yakupov saknas. Jekaterinburg har haft det tufft i den här arenan och förlorat samtliga tre möten denna säsong. Återstå att se om de får revansch eller inte. Ettan ska givetvis med, men här känns det spännande att gardera med tvåan till bra värde.

Kassaskåpet! – Färjestad
Färjestad går riktigt bra nu. Det finns inte några lätta matcher i SHL men eftersom laget har siktet inställt på topp sex så bör LHC besegras. Vi väljer att tro på gänget från Karlstad och att de tar femte raka segern.

Varningen! – Dinamo Minsk
Match två i St. Petersburg, här jagar Dinamo Minsk revansch. Klubben från Belarus streckas i skrivande stund runt 10 procent. Det är alldeles för bra för att låta bli!

36 rader
1. Färjestad – Linköping 1
2. Östersund – Hudiksvall 12
3. Davos – Bern 1
4. Ambri – EHC Biel X2
5. Lausanne – ZSC Lions 1X2
6. Dyn.Moskva – Tjerepovets 1
7. SKA St. Peters. – Din.Minsk 1X2
8. Omsk – Jekaterinburg 1

216 rader
1. Färjestad – Linköping 1
2. Östersund – Hudiksvall 12
3. Davos – Bern 1X
4. Ambri – EHC Biel 1X2
5. Lausanne – ZSC Lions 1X2
6. Dyn.Moskva – Tjerepovets 1
7. SKA St. Peters. – Din.Minsk 1X2
8. Omsk – Jekaterinburg 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100