Powerplay tips torsdag 3 juni 2021

Hockey-VM har tagit sig in i nästa skede av turneringen. Kvartsfinalerna står för dörren och de spelas utan svenskt deltagande. Det är främst lagen från Sveriges grupp som är favoriter att ta sig vidare. Kupongen avslutas med fyra matcher från andra sidan pölen. Där är det redan en måstematch för Carolina som hamnar i brygga vid förlust. En rolig, utmanande kupong som kan ge fint klirr i kassan. Häng med!

Spelstopp 15:14

1. Schweiz – Tyskland 2
Det såg väldigt bra ut när Schweiz spelade gruppspelsmatcher, utom mot Sverige. Då blev det en kollektiv kollaps och spelmässigt klart underlägsna. Det blev ytterligare en förlust, mot Ryssland. Det ryska laget hade full kontroll på matchen. Nu väntar ett annat typ av motstånd. Tyskland har besegrat Kanada med 3-1 i en match där kanadensarna kanske var ett snäpp vassare. De har fått bra målvaktsspel av främst Niederberger. Offensivt är det de rutinerade rävarna Plachta och Noebels (osäker idag) som producerat. Schweiz får för stort förtroende så plocka med alla tecken och jobba in tysken.

2. USA – Slovakien 2
Amerikanerna inkasserade sin enda förlust mot Finland. Det var första matchen på stor rink och det blev en uddamålsförlust. Därefter gick de rent. De visade upp ett fartfyllt spel, där de unga killarna Robertson och Garland var de stora utropstecknen. Målvaktsspelet var även det stabilt, och nog får vi se Kings-målvakten Petersen i kassen i slutspelet. Slovakien skrällde sig vidare och tog platsen som Sverige brukar ha. Offensivt kretsar det mesta kring Leksands-duon Hrivik och Cehlarik. Amerikanerna får väldigt stort förtroend, och det är trots allt bara en enda match. Slovakerna kan absolut skrälla. Måla i samtliga tecken.

3. Finland – Tjeckien 1
Finland såg ut precis som vanligt när de spelar ishockey. Mot bra lag har de absolut kapaciteten att spela fin kontringshockey och de har spets att kunna avgöra tighta matcher. Det är precis så som Tjeckien vill spela sin ishockey, ligga rätt i defensiven och sedan utnyttja motståndarnas misstag. Båda lagen har väldigt bra målvakter stark offensiv. Finnarna har aningen bättre och rörligare backar och det kan absolut fälla avgörandet här. Våra östra grannar har ett ganska komplett lag men ramlar de i tjeckernas fälla kan det bli ett kort slutspel. Gaffeln (1-2) är en klok lösning.

4. Ryssland – Kanada 1
Laget som är den stora favoriten att vinna turneringen är Ryssland. Deras trupp har bara blivit bättre och bättre. De fick in Orlov och Tarasenko till matchen mot Sverige. Även om de var bleka i den fighten så finns det mycket kvalité i dessa herrar. Kanada har däremot inte sett så vassa ut. De fick hjälp av både Norge och Tyskland för att ta sig till slutspelet. De har många NHL-spelare men flera av dem har inte särskilt stora roller i sina respektive lag. Det märks främst när det kommer till deras avslut. Ryssland ska vara stora favoriter här och kan spikas upp mot 60 prollar.

5. NY Islanders – Boston 2
Boston gav bort den andra matchen i matchserien. Laget hade koll på spelet men några enkla misstag och helt plötsligt stod det 3-1 till laget från New York. De hämtade ikapp till 3-3 för att i förlängningen råka slå en passning på skridskon och Cizikas gjorde inget misstag på friläget. Spelmässigt var det ännu en bra match av Bruins. De kontrollerar det mesta av spelet och deras förstakedja är fullkomligt dominant. Strecken ska upp mot 50 procent, innan de når dit är detta en perfekt spik att bygga systemet kring. Tvåa!

6. Tampa Bay – Carolina 1
Dags för match tre. De två första matcherna har Vasilevsky vunnit åt sitt Tampa Bay. Ryssen har varit magnifik och bara släppt in två mål på de inledande fighterna. Framåt är det andrakedjan som har producerat. Cirelli och Killorn gjorde målen natten till onsdag och det är dessa herrar som kliver fram när laget inte får så många chanser i powerplay. Carolina har varit det bättre laget rent spelmässigt i båda matcherna. De har haft väldigt svårt att få in pucken i nät. Ettan är första tecknet att plita ner, därefter streckas det från höger.

7. Winnipeg – Montreal 2
Winnipeg vann i fyra raka matcher mot Edmonton. De lyckades med konststycket att dra på sig väldigt få utvisningar mot ligans kanske bästa forwardsduo. Till det fick de stor hjälp av ett bra målvaktsspel. Det är två spelare som tillsammans gjort att Jets har flugit så bra, det är Hellebuyck i målet och dansken Nikolaj Ehlers. Montreal skrällde rejält när de lyckades vända 1-3 i matcher mot talangfulla Toronto. Det har varit jämna bataljer mellan lagen under grundserien. Så som strecken är fördelade så lockar den högra sidan klart mer än den vänstra. Tvåan kan vara en rolig chansspik. Tillåter plånboken ett tecken till bör det vara krysset.

8. Vegas – Colorado 1
Vegas är kanske det laget vars hemmafördel värderas tyngst av spelbolagen. De är riktigt starka hemma, och vad det beror på, kan vi enbart spekulera kring. De gyllene riddarna behöver vinna minst en av sina hemmamatcher för att fortsätta göra detta spännande. De måste få stopp på Colorados förstakedja. Den dominerade i första matchen och har kapaciteten att göra det varje kväll. Finns en stor chans att vi kan strecka hemmalaget till låga procent, och en sådan chans vill vi inte gå miste om. Ettan är första tecknet att bocka i, måla tvärs över om stålarna räcker.

Kassaskåpet! Ryssland
Har VM:s bästa trupp, möter ett av de sämre kanadensiska lagen på flera år. Detta bör bli en klar seger för Bragins gäng. Kanonspik.

Varningen! Tyskland
De har visat att de i enstaka matcher kan spela bra mot alla lag. Även om Schweiz ska vara ett snäpp vassare så finns det spets hos tyskarna till att plocka hem detta. Tvåan måste med.

36 rader
1. Schweiz – Tyskland 1 X 2
2. USA – Slovakien 1 X 2
3. Finland – Tjeckien 1 2
4. Ryssland – Kanada 1
5. NY Islanders – Boston 2
6. Tampa Bay – Carolina 1
7. Winnipeg – Montreal 2
8. Vegas – Colorado 1 X
216 rader
1. Schweiz – Tyskland 1 X 2
2. USA – Slovakien 1 X 2
3. Finland – Tjeckien 1 2
4. Ryssland – Kanada 1
5. NY Islanders – Boston 2
6. Tampa Bay – Carolina 1 2
7. Winnipeg – Montreal X 2
8. Vegas – Colorado 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100