Powerplay tips torsdag 3 december 2020

Hockeytorsdag och en helsvensk kupong. Fem matcher från vår högsta liga där lag ska försöka bryta negativa trender mot klubbar som vill behålla sina positiva. Det bjuds på två matcher från Hockeyallsvenskan där Väsby ska försöka skrälla till sig nya poäng. Kupongen avslutas i Schweiz. Spännande kupong som kan ge fint betalt om den konstrueras korrekt. Häng på!

Spelstopp: 18:59

1. Färjestad – Skellefteå 1
Första matchen är i Karlstad. Där hemmalaget som haft vila sedan lördagens bortaseger mot Brynäs. En match som främst kantades av dåligt försvarsspel, snarare än bra offensiv. Det skapades chanser när båda lagen gick bort sig. I mål såg Haukeland inte särskilt vass ut, men han hade dåligt med hjälp av försvaret. Skellefteå spelade under tisdagen hemma mot Luleå, blev rejält utspelade i början av första perioden. Matchen blev jämnare, och slutresultatet 0-4 var kanske i största laget. Till dagens match bör Färjestad vilja sätta försvarsspelet samtidigt som gästerna vill få bukt på sitt försvarsspel. Kan bli en tight match. Ettan är en vettig grund. Ta med alla om pengarna finns.

2. Luleå – Malmö 2
I Coop Norrbotten Arena tar hemmalaget Luleå mot Malmö. Hemmalaget kommer från en 4-0 seger borta mot Skellefteå, klara siffror och trots att Luleå var det bättre laget, var de så bra som siffrorna antyder. Men målvakten Jesper Wallstedt var vass och tog allt. Efter JVM lär han vara den som får mest matcher. Luleå återfinns på femte plats i en haltande tabell, men kollar vi på poängsnitt är de näst bäst. Malmö är enligt poängsnitt sämst i serien. Spelet ser stundtals bra ut, de har en vass målvakt och en bra femma. Dessa är tänkta att ta det stora ansvaret. Luleå kommer bli överstreckade, ta med alla tecken och jobba skrällen.

3. HV71 – Djurgården 1
Två lag med helt olika formkurvor. HV71 har tre raka förluster. Två uddamålsförluster mot Linköping och Skellefteå. I tisdags blev det en tydligare ett nederlag när Rögle gjorde fyra mål i andra perioden och stängde matchen. Det har förväntats mer av smålänningarna. Spelare som Lias Andersson och Anton Wedin behöver kliva fram nu och hjälpa laget ur svackan. Nu möter det Djurgården som trots avbräck inför Leksand tog sin fjärde raka seger. Till detta möte förväntas Rhett Rakhshani göra debut hos järnkaminerna. HV71 ska vara favoriter hemma mot ett Djurgården som spelare för spelare är sämre. Spikas på mindre system. Garderas med krysset på större.

4. Leksand – Brynäs 1
Klassiskt derby, en klassisk hatmatch mellan två forna giganter. Nu är båda lagen förpassade till botten av tabellen. Leksand började säsongen frejdigt och såg väldigt bra ut. Brynäs började väldigt skakigt men räddades av Erssons målvaktsspel. Leksand kommer från en 0-3 förlust i Stockholm inför detta möte. Brynäs förlorade hemma i öppen match mot Färjestad. Till dagens match saknar gävlelaget även sin bäste center, Greg Scott klev av senast och rapporterna tyder på att han inte spelar innan jul. Massivt avbräck. Leksand fortsätter bygga sitt spel kring sin förstakedja, får de tre herrarna mycket tid i offensiv zon, kan det bli väldigt svettigt för Ersson och Brynäs. Ettan är en bra spik!

5. Linköping – Rögle 2
Sista SHL-matchen avgörs i Saab Arena. Linköping, som haft en skakig öppning på säsongen, höll på att bli helt utan poäng borta mot Malmö. Ett sent mål av Broc Little gjorde att det blev förlängning och väl där gjorde amerikanen sitt andra mål och packade in två poäng i bussen. Rögle kom tillbaka starkt efter sitt coronauppehåll. 4-0 hemma mot HV71 var kanske lite i överkant, men skåningarna var det bättre laget. Matchen bör bli en målrik historia, där Linköpings chanser hänger på målvaktsspelet. Rögle bör vara favoriter, finns en trygghet i spelet. Håll koll på strecken, blir det över 50 procent är det värt att gardera.

6. Väsby – Timrå 1
Kupongen fortsätter i Hockeyallsvenskan, och i Upplands Väsby. Detta Väsby som är ojämnt. Ena dagen blir det en klar förlust, nästa dag besegras Björklöven borta med 5-3. Lite nyförvärv har kommit in i laget. Dels plockades Colin Smith in, den tysk-kanadensiske forwarden har gjort tre poäng på sina två matcher. Även amerikanske backen Philip Kemp, troligen inte klar för spel redan till detta möte. Timrå är enklare att veta var man har. De vinner matcher. Tretton av femton matcher har slutat med seger. Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen, båda har slutat med alla poäng till Timrå. Väsby har visat upp ett bättre spel på senare tid. Kan absolut skrälla här. Alla tecken.

7. BIK Karlskoga – Västervik 2
Tillbaka till Värmland. BIK Karlskoga gästas av överraskningen Västervik. Lagen ligger väldigt nära varandra i tabellen. Västervik har varit en positiv överraskning för många. Bortaspelet har sett riktigt bra ut och smålänningarna har tagit poäng i sex av de nio matcherna de spelat. Hemmalaget har sett stabila ut över hela inledningen, de lär vara ett topplag även i år. Värmlänningarna valde att inte plocka in NHL-lån utan istället spela ihop laget. Offensivt har det sett bra ut, defensivt har det varit lite sämre. Smålänningarna har visat upp ett väldigt bra spel, trots många poäng har de inte fått fullt betalt för sitt spel. Strecka från höger.

8. Zug – Bern 1
Dan Tangnes gäng är sista hemmalaget ut. Två lag som kommer från karantän. Det är länge sedan de spelade. Kan således bli lite rostigt i början. Zug har bara spelat fyra hemmamatcher. Det har blivit tre segrar och en enda förlust. Nederlaget kom mot ett annat topplag, Lausanne. Bern är ett förväntat topplag, men som inte fått spelet att stämma alls. Precis innan uppehållet, lossnade spelet i powerplay. Två mål senast, och framförallt har NHL-meriterade Dustin Jeffrey fått det att lossna. Båda lagen är bra på att komma till lägen i skottsektorn, kan vittna om att det blir en målrik batalj. Ettan är bra grund, men har du slantarna så är tvåan en intressant skräll.

Kassaskåpet! – Leksand
Leksands hemmaspel har varit väldigt mycket bättre än deras bortaspel. Det finns en trygghet i Tegera Arena. Det finns också en fin offensiv kapacitet i Leksand och Brynäs kommer med ett virrigt försvar.

Varningen! – Västervik
Smålänningarnas spel har varit riktigt bra. Men de har inte fått powerplayspelet att fungera. Kapacitet finns hos spelarna och den statistiken kommer bli bättre. Kanske redan till detta möte. Spännande tvåa.

36 rader
1. Färjestad – Skellefteå 1X
2. Luleå – Malmö 1X2
3. HV71 – Djurgården 1
4. Leksand – Brynäs 1
5. Linköping – Rögle 2
6. Väsby – Timrå 1X2
7. Karlskoga – Västervik X2
8. Zug – Bern 1

216 rader
1. Färjestad – Skellefteå 1X2
2. Luleå – Malmö 1X2
3. HV71 – Djurgården 1
4. Leksand – Brynäs 1
5. Linköping – Rögle X2
6. Väsby – Timrå 1X2
7. Karlskoga – Västervik X2
8. Zug – Bern 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100