Powerplay tips torsdag 25 november 2021

Full omgång i SHL på tapeten denna torsdag, naturligtvis tar samtliga fighter plats på denna rafflande kupong som kryddas med ett Stockholmsderby från SDHL. Med fint värde på sina håll finns det goda utsikter om hög utdelning vid en fullträff. Missa inte analysen!

Spelstopp 18:59

1. Luleå – Brynäs 2
Sedan landslagsuppehållet har Brynäs sett ut som ett helt nytt lag. Leksand kördes över i Gävledala-derbyt (4-0) och av bara farten tvålade BIF till Malmö med 2-1 på skånsk mark. Helt rättvist ska sägas. Palve har sett bra ut och tillsammans med nye lekkamraten Timashov finns en duo som har hög potential. Något vi också får se. Luleå gick två riktigt tunga matcher i helgen – Örebro på lördagen och Färjestad dagen därpå. En tour i mitten av Sverige som slutade med fyra av sex möjliga poäng in på kontot. Bulan har ett lag som är byggt för att vara med och slåss om guldet men med en sjätteplats efter 19 omgångar kan inte värdklubben vara helt nöjd. Det här kan bli en riktigt nervkittlande tillställning och med X2 som jättefina tecken i jakten på större stålar är det 1X2 som gäller från start.

2. Malmö – Rögle 2
Matchen med stort M. Skånederby på tapeten och det är ett MIF som desperat jagar form och ett spel att falla tillbaka på. Rödhökarna hade en hel del flyt som fick med sig en pinne från senaste hemmamatchen mot Brynäs och spelare som Händemark, Pääjärvi med flera behöver ta ett ännu större ansvar. Rögle hemma betyder mycket folk på läktarna och ett heltaggat grönvitt bortalag. RBK har ligans högsta poängsnitt under hösten och är med Gélinas tillbaka i laget en utmanare om guldet att ta på allra största allvar. Tvåan öppnar.

3. Skellefteå – Djurgården 1
Skellefteå har tre raka vinster med sig inför hemmamötet med Djurgården. Dessvärre spelade inte 2-1-skalpen borta mot Sparta Prag någon roll då tjeckerna vann första mötet i Norrland med 3-1 och är därmed vidare i CHL. Surt för de gulsvarta. Fullt fokus på SHL därmed och Djurgården hemma kan bli en bra mycket tuffare nöt att knäcka än vad de flesta tror. Stockholmarna har varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen men med Falk och company i båset finns ändå en del framtidstro. Armalis förväntas stå mellan stolparna då Svedberg klev av skadad under en av veckans träningar och Mantas har kapaciteten att fullkomligt stänga igen butiken. En etta som lirar i trakterna kring 70 procent behöver omedelbart garderas.

4. Linköping – Leksand 2
Linköping skrinnar ut på Saab Arenas is med strålande form. Östgötarna klev in i landslagsuppehållet med två raka vinster och har fortsatt på inslagen väg då både Luleå och Djurgården besegrats. Pajen Persson (sportchefen) har också fått fin träff med säsongsvärvningarna av bland annat Galló och Nyberg. Leksand lider hårt av en drös spelare som varit eller är skadade. Masarna fick tillbaka Calle Själin under tisdagen samtidigt som laget pulveriserade stackars Klagenfurt i CHL-åttondelen med 8-1 hemma i Tegera. Spelar LIF såsom laget gjorde mot österrikarna i Saaben då kommer LHC få hålla i hatten. X2 kliver därför på tåget först.

5. Timrå – Färjestad 2
Timrå har vänt uppåt efter en tid av idel förluster. TIK har tre raka treor i bagaget och har i och med nio inspelade poäng också klättrat upp på 13:e plats med Djurgården som ny jumbo. Utmaningen under torsdagskvällen blir dock av tuff art. Färjestad i medgång efter två raka vinster i helgen kommer bli ruskigt tufft. FBK såg bra ut både mot Luleå och Rögle där tunga pjäser som Ejdsell, De La Rose, Virtanen och Viksten spelade betydande roller. Färjestad är i grunden minst en klass bättre än medelpadingarna och vinner.

6. Växjö – Oskarshamn 1
Smålandsderby härnäst då Växjö ställs mot uppstickaren Oskarshamn. Lakers har inte riktigt fått fart på grejerna sedan spelet återupptogs efter landslagsbrejket. Tappara gav värdklubben på läppen i bäst av 2 i CHL och därtill har både Frölunda och Skellefteå vunnit i ligan mot Hallams manskap. Oket har under Filanders ledning tagit stora kliv mot att etablera sig på denna nivå och med bland annat Brace förlängning med klubben finns fin framtidstro hos bortalaget. Läge att plocka fram en klassisk gubbe. Etta-tvåa.

7. Örebro – Frölunda 1
Frölunda hade en aning flyt med sin Champions Hockey League-lott då ett Adler Mannheim med full sjukstuga stod för motståndet i åttondelen. Totalt vann VF med 14-2 och gick plättlätt vidare. Tuffare för Rönnbergs mannar blir det däremot nu. Örebro har visserligen två raka förluster i väskan men samtidigt har Niklas Eriksson och hans gäng spelat en riktigt effektiv och fin hockey på slutet och ska på intet sätt räknas bort. En något hårt streckad tvåa behöver garderas och då använder vi hela spektrat, 1X2.

8. Djurgården – AIK 1
Sista fajten på kupongen är en SDHL-batalj från Stockholm då rivalklubbarna Djurgården och AIK drabbas samman på Hovet. Formen pekar uppåt i AIK-lägret trots förlust mot Leksand senast samtidigt som Järnkaminerna är inne i en kall period. “Hemmalaget” har dock ett intressant lagbygge som i matcher mot lag av Gnagets dignitet ska anses som favoriter. Hannah Miller är en av ligans bästa snipers och att Josefine Jakobsen väljer att fortsätta sin karriär i DIF, och även levererar på väldigt hög nivå, gör att värdklubben kommer kunna bjuda upp till motstånd även i ett kommande slutspel. Ettan kan mycket väl hamna strax under 55 procent och är i så fall en kanonspik.

Kassaskåpet! Färjestad
Med två raka segrar i bagaget är självförtroendet på topp i FBK-lägret inför trippen till Medelpad. Timrå har förvisso rest på nio efter en bedrövlig start på säsongen, men i grund och botten är TIK en bit efter värmlänningarna. En sund spiktvåa i NHC Arena.

Varningen! Brynäs
Gästriklands stolthet dominerade spelmässigt mot både Leksand och Malmö och ska ses med betydligt större än chans i Luleå än vad både odds och streck gör gällande. Spännande skräll!

216 rader
1. Luleå – Brynäs 1 X 2
2. Malmö – Rögle X 2
3. Skellefteå – Djurgården 1 X 2
4. Linköping – Leksand X 2
5. Timrå – Färjestad 2
6. Växjö – Oskarshamn 1 2
7. Örebro – Frölunda 1 X 2
8. Djurgården – AIK 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100