Powerplay tips torsdag 25 februari 2021

Torsdagens kupong betyder som vanligt massa godbitar från SHL. Matcherna och poängen blir allt mer viktiga så vi hoppas att på några håll motivation slår klass. För utdelningens skull så hoppas vi att Broc Littles Linköping har en bra dag på jobbet. Till sist så blir det ett möte från Allettan samt ett från Hockeyettan.

Spelstopp: 18:59

1. Luleå – Frölunda 1
Vi startar uppe i Norrbotten med ett riktigt prestigemöte. Luleå hade bra chans på vinst men tappade 4-2 till 4-5 hemma mot Djurgården senast, därmed fjärde raka matchen utan tre poäng. En som däremot har växlat upp är hemmalagets Linus Klasen, eller vad sägs om 7+4 på sina nio senaste matcher. Frölunda kommer med fyra raka förluster och får nu slåss med näbbar och klor för att klara topp sex. Göteborgarna får klara sig utan Lucas Raymond och Johan Sundström. LHF brukar vara starka i Delfinen och ettan får stå som utgång, men gardera vid utrymme.

2. Färjestad – Leksand X
Här snackar vi klassikermöte. Värmlänningarna kommer från en urstark seger när de nollade Rögle på bortaplan. Ett stort styrkebesked! I spelet fem mot fem så levererar FBK men däremot måste specialteams bli bättre. Näst sämst powerplay och fjärde sämst boxplay är inget som imponerar. Annars imponerar Olle Lycksell med poäng i sex raka matcher. Nu väntar ett formstarkt Leksands IF som har fem raka segrar, mot bra motstånd dessutom. Målvakten Janne Juvonen har varit bra i stort sett hela säsongen och för tillfället är han stekhet. I bortalaget saknas dock bland annat Carter Ashton och Peter Cehlárik vilket är tunga avbräck. En öppen match där alla tecken gärna tas med.

3. HV71 – Skellefteå 2
Känslan var att HV71 hade hittat spelet och skulle lämna bottenstriden men då kom tre förluster förra veckan och hemmalaget får fortsätta slåss för sin överlevnad. Tränaren Stephan Lundh tycker att HV pendlar för mycket i prestationerna. Bortalaget från Västerbotten fortsätter att gå som på räls. Det finns en bra spets och bredd på forwardssidan som kan göra livet surt för motståndarna. Powerplayspelet har hackat lite på slutet så det var nog skönt för Skellefteå att näta i den spelformen senast. Om inte tvåan går upp i alltför hög procent är Skellefteå en vettig spik.

4. Växjö – Linköping 2
Ett Växjö som inte spelat match på nio dagar på grund av Corona, och dessförinnan torskade mot Oskarshamn, känns svårbedömda i dagsläget. SHL-tvåan har annars haft en positiv utveckling under säsongen och är definitivt en stark utmanare till guldet senare i vår. För Linköping blir poängen allt färre att spela om och ska laget undvika någon av de sista två platserna måste segrarna börja radas upp och då gärna här. Skadeläget ser lite bättre ut och nu har dessutom storstjärnan Broc Little fått ett par matcher. Hemmalaget är klart bättre och med all rätt stora favoriter men med tanke på vad matchen betyder för LHC så kan vi inte undgå från att plocka med tvåan. Gardera.

5. Örebro – Rögle 1
Behrn Arena är platsen för den här underhållande matchen. Örebro blandar och ger just nu men tog en blytung seger i tisdags mot Djurgården. En match där DIF var klart bättre men Jhonas Enroth räddade tre poäng till hemmalaget. ÖHK slåss för att komma topp sex och ligger på en femte plats. En bedrövlig start blev för mycket för Rögle i tisdags mot Färjestad. En match skåningarna bara vill glömma och gå vidare. Det bör vara två väldigt taggade lag som ställs på isen då båda kommer från mindre bra prestationer. En lurig match där procenten på vänstersidan lockar lite mer.

6. Malmö – Djurgården 2
Malmö har återigen haft ett coronauppehåll och laget kommer att ha ett tufft schema framöver. Ett uppehåll kan vara både positivt och negativt men då Redhawks hade två raka segrar så hade de nog gärna fortsatt på den inslagna vägen. Noterbart är i deras tre senaste segrar har Ponthus Westerholm gjort det matchvinnande målet. DIF har tvättat bort sin krisstämpel och nu kan laget enbart fokusera på att behålla sin play-in plats för något kval kommer det inte bli. Spelmässigt en bra match mot Örebro men pucken ville inte in för stockholmarna. Djurgården känns lite vassare så vi börjar från höger men ettan är bra att gardera med.

7. Hudiksvall – Piteå 2
Tvåan mot femman i tabellen gör upp i Hälsingland. Hemmalaget Hudiksvall har fyra raka segrar men då har samtliga varit mot lag från den nedre delen av serien. Innan dess hade laget faktiskt fem raka förluster och det är anmärkningsvärt eftersom de ligger uppe i toppen. Bortalaget kommer med en fin vändning i bagaget. 0-3 blev till hela 7-3 hemma mot Borlänge. Senast lagen möttes uppe i Norrbotten vann Piteå en dramatisk fajt efter straffar. Med tanke på att Hudik har haft svårt för topplagen så är värdet helt klart på bortalaget så vi börjar från höger.

8. Kiruna AIF – Kiruna IF 2
Derby i Sveriges nordligaste stad. I Hockeyettan Norra Vår finns sex lag och hemmalaget återfinns på femteplats medan bortalaget är trea med mersmak eftersom poängsnittet vittnar om en ännu högre placering. Kiruna AIF är ett klart sämre lag men blixtrade till och vann mot Sundsvall för ett par veckor sedan. Det har varit tre inbördes möten den här säsongen och samtliga går i Kiruna IF:s favör via 4-1, 8-2 och 3-0. Vi tror stenhårt på att IF fortsätter dominera i de här matcherna och spikar tvåan.

Kassaskåpet! – Kiruna IF
Ett klart bättre lag än motståndet från samma stad och allt annat än tre poäng här får ses som en missräkning. Fjärde raka inbördes vinsten räknar vi med.

Varningen! – Linköping
Trots att en av säsongens tuffaste bortamatcher väntar runt hörnet så ger vi ändå Cluben chansen. För att det ska kunna gå bör Rautio/Lundström i bortakassen ha en bra dag samt att laget tar vara på sina lägen.

36 rader
1. Luleå – Frölunda 12
2. Färjestad – Leksand 1X2
3. HV71 – Skellefteå 2
4. Växjö – Linköping 12
5. Örebro – Rögle 1X2
6. Malmö – Djurgården 1
7. Hudiksvall – Piteå 2
8. Kiruna AIF – Kiruna IF 2

216 rader
1. Luleå – Frölunda 12
2. Färjestad – Leksand 1X2
3. HV71 – Skellefteå 2
4. Växjö – Linköping 12
5. Örebro – Rögle 1X2
6. Malmö – Djurgården 1X
7. Hudiksvall – Piteå 1X2
8. Kiruna AIF – Kiruna IF 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100