Powerplay tips torsdag 23 mars 2023

Torsdagen är kommen och kvällen bjudar på ett raffinerat Powerplay innehållandes slutspels- och kvalmatcher från landets tre främsta ligor. Frölunda och Färjestad är första paret ut och spåkulan siar om en underhållande batalj i Götet. Timrå har siktet inställt på att kvittera serien mot Örebro medan såväl MoDo som Löven blir väl stora favoriter i respektive kvartsfinal. Mot åtta rätt och evig ära!

Spelstopp 18:59

1. Frölunda – Färjestad 2
Två jämna inledande dueller följdes upp med en klart mer enkelriktad historia i tisdags. 3-1-segern för Färjestad hemma i Karlstad får anses något i underkant då Vargarna lirade strålande hockey i de två avslutande perioderna. Dessutom kändes frölundaiterna något frustrerade vilket inte minst märktes i och med Folins crosschecking i nacken på Henrik Björklund. Fem plus Game för den duktige backen var ett givet utfall. För FBK:s del fanns massor av bra saker att syna. Defensiven satt som en smäck mer eller mindre hela matchen och framåt kuggade samtliga enheter i fint. X2 kliver på först.

2. Timrå – Örebro 1
Örebro var på väg mot en tredje seger mot Timrå. Med 20 minuter kvar av duellen i “Bunkern” klev dock Elmeri Eronen fram för de rödklädda gästerna och målade två gånger om. Matchen gick till förlängning där Jonte Dahlén snyggt pricksköt in segermålet. 1-2-reducering därmed och TIK är på allvar med i denna duell igen. I Medelpad ska också Ante Karlssons mannar ha gott hopp om att åter få med sig ett fint resultat från denna fjärde kamp. Ettan öppnar, gardera från mitten i takt med att systemen växer.

3. Brynäs – Malmö 2
Brynäs reste sig på nio och knockade Malmö i den femte perioden nere i Skåne via Greg Scotts viktiga mål. Reducerat till 1-3 i matcher och därmed ett litet hopp om livet för Gävle-klubben. Hem till “Monitorn” är vad som gäller. Hur svarar MIF på detta är frågan, förmodligen på ett bra sätt. Rödhökarna agerar på ett proffsigt sätt för stunden och det känns inte speciellt oroligt i skåningarnas bås. Werner var jättebra i kassen från period två och framåt och kommer spela en avgörande roll även här. Är detta tillfället då BIF får respass för första gången någonsin ur SHL månne? Tvåan agerar hursomhelst utgång.

4. AIK – MoDo 1
Någon MoDo-dans på rosor har serien mot AIK sannerligen inte varit. Stockholmarna har spelat smart och kommit innanför skinnet på modoiterna som fått slita stenhårt för att finna sätt att vinna. I tisdags så bar dessutom knappa 6000 aikare fram sitt lag på Hovet men utan att få dit det där sista pricken över i:et. 4-3-segern för Karlins gubbar var såklart ruskigt vikt för ligavinnarna men återigen kommer det bli en hård kamp hela vägen in i kaklet här. En hårt spelad tvåa finns absolut ingen anledning att lämna allena. Måla på med tecken och jobba skräll!

5. Västerås – Björklöven X
Det blev en grinig och tuff historia i ABB Arena häromsistens. Björklöven kunde efter möda och besvär vinna med 2-1 men det var en hel del situationer utanför målen som blev i fokus. Rahimi drog en armbåge i ansiktet på Albano, utan åtgärd. Vainio körde därtill över Jimmie Jansson. Båda spelarna är nu anmälda för detta och riskerar att missa denna dust. Här finns ändå läge att tro dessa trista smällar kan tända de gulsvarta rejält inför match 4. Umeå-klubben kommer få slita för mödan, det är ett som är säkert. Tidigt ska vänstersidan kritas ner i jakt på utdelning vid en fullträff.

6. Mariestad – Piteå 2
Mariestad chockade Piteå i slutet av den tredje perioden av matchen i Mariehus Arena under onsdagen. Trion Henell, Blomberg och Wistén målade tre gånger om under loppet av 111 sekunder och Boisarna gick från 0-3 till 3-3 och tog fajten till förlängning. Trots BoIS momentum lyckades till slut ändå Piteå vinna matchen efter ett segermål i period 5 och norrlänningarna har därmed ett guldläge för att stänga serien redan ikväll. Denna serie har varit otroligt sevärd och böljande med liten fördel PHC, hur vi än vrider och vänder på det. X2 öppnar också denna strid.

7. Karlskrona – Troja/Ljungby 2
Wictor Ragnewall stängde igen butiken fullständigt under Trojas två första hemmamatcher mot Karlskrona. 3-0 samt 1-0 i Ljungby Arena följdes därefter upp med en större förlust då Skalbaggarna från Blekinge äntligen fick hål på den duktige slipsen. Lite hopp skänktes därmed till värdarna som likväl slår ur underläge i NKT Arena. Sett till helheten finns en större bredd hos fjolårets hockeyallsvenska sällskap och Magnus Sundquist och hans stab har inte riktigt lyckas få sina stjärnor att lyfta även om segern senast var imponerande. Här tror vi ändå Troja/Ljungby slår in den sista spiken i kistan. Tvåan singlas.

8. Vimmerby – Nybro 2
Nybro var ineffektiva borta mot Vimmerby i match 3 och kunde bara panga in en kasse och fick därmed se Hampus Sylvegårds mannar rädda första matchbollen via 2-1. Ny chans för Vikingarna att pressa in en seger som skulle innebära en kvalserie-biljett. Gästerna har som bekant byggt en trupp för att utmana om en hockeyallsvensk plats och även om gårdagen innebar torsk så finns det inte jättemycket som talar för att besökarna återigen ska vika ner sig. Tvåan är väldigt trolig då bortalaget både kan ståta med bättre bredd men givetvis också en vassare spets. Spika.

Kassaskåpet! Nybro
Vimmerby fick nypa en match mot Nybro men mer än så blir det inte. Tigrarna väger för lätt över en fem matchers lång serie och Vikingarna slår in den sista spiken här. Tvåa.

Varningen! AIK
MoDo har fått slita otroligt hårt för att vinna sina två matcher mot AIK och Gnaget har bjudit upp till dans. Återigen ska stockholmarna kunna utmana favoriterna från norr hela vägen in i kaklet. Vänstersidan på Hovet ska såklart finns med.

36 rader
1. Frölunda – Färjestad X 2
2. Timrå – Örebro 1
3. Brynäs – Malmö 2
4. AIK – MoDo 1 X 2
5. Västerås – Björklöven 1 X 2
6. Mariestad – Piteå X 2
7. Karlskrona – Troja 2
8. Vimmerby – Nybro 2
216 rader
1. Frölunda – Färjestad 1 X 2
2. Timrå – Örebro 1 X
3. Brynäs – Malmö X 2
4. AIK – MoDo 1 X 2
5. Västerås – Björklöven 1 X 2
6. Mariestad – Piteå X 2
7. Karlskrona – Troja 2
8. Vimmerby – Nybro 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100