Powerplay tips torsdag 18 februari 2021

Mycket fokus på SHL denna torsdag då vi har sex matcher därifrån. Två viktiga bottenmöten är att se fram emot där det ena utspelar sig i Gävle och det andra i Oskarshamn. Kupongen kompletteras med lite hockey från Tyskland.

Spelstopp: 17:59

1. Färjestad – Luleå 2
Färjestad började strålande i tisdags och ledde över Luleå med 2-0, men efter att Linus Klasen nätat två gånger blev det till slut en suddenvinst för norrbottningarna. Ny tät match att vänta här? FBK har förlorat alla tre möten mot dagens motståndare så visst ska det finnas tändvätska för att kriga till sig en seger. Luleå ligger på en stabil tredjeplats och är ett av lagen som slåss om seriesegern. Kanske är det deras tur i år när de inte fick chansen förra året efter ett inställt slutspel. En lurig match då gänget från Karlstad pendlar mycket i sina prestationer. Gardera gärna tvåan vid utrymme.

2. Skellefteå – Leksand 2
Efter elva raka segrar tog det slut för Skellefteå i tisdags. Första förlusten sedan sjunde januari. Annars var det positivt för SAIK att hemvändaren Pär Lindholm gjorde mål i comebacken. Han kommer bli grymt nyttig framöver och SAIK kommer bli livsfarliga i slutspelet. Leksand stod för en stabil insats mot Linköping. En bra förstaperiod följdes upp av en sämre andra men då storspelade Janne Juvonen i kassen. Han har varit riktigt bra på slutet och är en helt annan målvakt än förra säsongen. Har Janne en bra dag på jobbet kan det mycket väl bli daladans i Västerbotten. Den lågt streckade tvåan rensar fint, detta ska utnyttjas.

3. Brynäs – HV71 2
En enormt viktig match för båda lagen. Brynäs var målmässigt med långt in i tredje perioden men fick till slut ge sig mot Rögle. Tränaren Peter Andersson valde att vila en hel drös nyckelspelare för att vara fräscha till kvällens match. Rätt eller fel får visa sig. HV71 åkte på en tung torsk senast mot Djurgården. Daniel Bertov drog på sig en sen utvisning och det blev till sist avgörande för deras del. Nu gäller det att ladda om och åka upp till Gävle och försöka få med sig poäng, helst alla tre. Den här matchen känns oviss men då HV ser ut att bli lågt streckade börjar vi därifrån.

4. Linköping – Frölunda 2
Det blev en tung och kostsam kväll för Linköping i Dalarna. Inte bara att det blev förlust, dessutom fick tre spelare kliva av. Vill det sig illa så kan det vara hela tio(!) spelare som saknas i den här matchen. Inte alls optimalt för ett lag som är i stort poängbehov. Frölunda var inte alls bra mot Malmö. Tränaren Roger Rönnberg var rejält kritisk till sitt lags insats och han tyckte bland annat grabbarna saknade hungern och skärpan. Förmodligen har de fått sig en läxa och kommer vara taggade till tusen i Linköping. Med tanke på skadeproblemen i hemmalaget och revanschlustan hos Indianerna känns tvåan trolig. Spik.

5. Djurgården – Rögle 1
Djurgården kommer med två raka vinster i ryggen. Nu verkar också deras tidigare usla powerplay kommit igång. Mål i den spelformen tre matcher på raken, dessutom två kassar senast. Då blir det genast mycket lättare att vinna hockeymatcher. Rögle var inte nöjda med prestationen mot Brynäs men fick till slut in sex mål. Bakåt släppte de in för enkla mål och det måste rättas till. Starkt att vinna trots allt fast inte spelet är klockrent. Botten mot toppen och då är det en given seger för RBK? Nej, det här känns öppet och ettan lockar faktiskt mest.

6. Oskarshamn – Malmö X
Två livsviktiga segrar i tisdagsmatcherna och nu väntar ett stekhett möte lagen emellan. I tisdags slog Oskarshamn Växjö för andra gången på två veckor och det är inget annat än imponerande. Målvakten Joe Cannata storspelade och dessutom fick Andrew O´Brien göra sitt första mål i hans fjärde match. Malmötränaren Jocke Fagervall är nöjd med lagets prestationer sista matcherna och nu senast i Scandinavium gav det utdelning när Ponthus Westerholm avgjorde med 18 sekunder kvar på matchklockan. 1-1 i inbördes möten. Detta kan sluta hur som helst. Helgardera.

7. Wolfsburg – Iserlohn 2
Tysk sexpoängsmatch från DEL i Eis Arena. Grizzlybjörnarna från Wolfsburg står på fem raka segrar, de två senaste har vunnits i sudden. Senast mot Düsseldorf (2-1) var det klubbikonen Gerrit Fauser som gjorde båda målen. Iserlohn Roosters har inte riktigt lika övertygande form, i den förra omgången blev det torsk mot topplaget Eisbären Berlin. Det finns dock gott om spets i Rooster där den före detta Linköping-spelaren Joe Whitney sticker ut. Amerikanen ligger tvåa i hela poängligan. Whitney gjorde ett av målen senast lagen möttes då Iserlohn vann efter förlängning. Detta känns relativt öppet. Etta-tvåa passar bra.

8. Ingolstadt – Augsburger 2
Både ERC Ingolstadt och Augsburger Panther åkte på torsk i den förra omgången. Ingolstadt är ett av de lagen som släppt in minst mål i DEL men senast blev det förlust med 1-4 mot Adler Mannheim. Det var en mindre lyckad dag på jobbet för Michael Garteig i kassen. Augsburger är ett lag med höga toppar och djupa dalar. Säsongen 2018/19 var Panther framme vid semifinal men i fjol gick de trögt och den här säsongen har Augsburger uppträtt ojämnt. Kapaciteten finns dock i laget och nu när tvåan streckas på tok för lågt börjar vi från höger. Gardera efter plånbok.

Kassaskåpet! – Frölunda
Många avbräck i ett svagt LHC. Detta ska ett revanschsuget och mer skickligt Frölunda kunna utnyttja. Tvåa.

Varningen! – Augsburger
Innan förlusten mot München stod Augsburger på tre raka segrar. Topparna är höga och mot Ingolstadt finns chansen att överraska. Den lågt streckade tvåan rensar fint bland kupongerna.

36 rader
1. Färjestad – Luleå 2
2. Skellefteå – Leksand 1X2
3. Brynäs – HV71 2
4. Linköping – Frölunda 2
5. Djurgården – Rögle 1
6. Oskarshamn – Malmö 1X2
7. Wolfsburg – Iserlohn 12
8. Ingolstadt – Augsburger 12

216 rader
1. Färjestad – Luleå 12
2. Skellefteå – Leksand 1X2
3. Brynäs – HV71 2
4. Linköping – Frölunda 2
5. Djurgården – Rögle 12
6. Oskarshamn – Malmö 1X2
7. Wolfsburg – Iserlohn 1X2
8. Ingolstadt – Augsburger 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100