Powerplay tips torsdag 18 april 2024

Toppmötet i Kvalserien mellan Hudiksvall och Kristianstad i all ära, på PP-kupongen riktas överlägset flest blickar mot Västerbotten och Skellefteå Kraft Arena där den sjunde och avgörande semifinalen går av stapeln. Övriga inslag hämtas från Schweiz, Tyskland, Kanada och USA. Nu bär det av!

Spelstopp 18:59

1. Skellefteå – Frölunda 2
Den sjunde och direkt avgörande matchen mellan Skellefteå och Frölunda hamnar såklart i blickfånget. Precis som i kvarten mot Leksand har Frölunda lyft spelet match för match. Efter två raka vinster och upphämtning från 1-3 till 3-3 torde självförtroendet vara på topp hos Rönnbergs adepter, i synnerhet hos Jere Innala som är uppe på tio fullträffar i slutspelet. Fördelen av hemmais talar såklart för Skellefteå, men de gulsvarta är kraftigt försvagade i de främre leden då Andreas Johnson är avstängd. X2 är ett fint drag i Västerbotten!

2. Hudiksvall – Kristianstad 1
För oss som inte har några känslor för något av lagen i Kvalserien var Kristianstads missräkning hemma mot Vimmerby det bästa som kunde hända. “Pivas” gäng lyckades aldrig komma tillbaka från mardrömsstarten (0-3) och skåningarnas tidigare försprång på fem pinnar är nu bara två inför de avslutande omgångarna. Hudiksvall äntrar isen i Holmen Center med ett härligt go’ i laget efter vändningen borta mot Halmstad (4-2). En viktoria som innebär att Hudik helt plötsligt har allt i egna händer. På pappret är det fördel KIK, men spelmässigt har Hudik sett strået vassare ut i kvalet. Drar från vänster och så långt degen räcker.

3. Väsby – Vimmerby 1
I och med Vimmerbys knall i norra Skåne tätnar dramatiken i toppstriden. VHC och Hudik har bara två poäng upp till förstaplatsen. Ytterligare ett gäng hade kunnat blanda sig i kampen om HA-platsen, men så blev det inte. Väsby åkte på en tung torsk uppe i Piteå sedan upplänningarna släppt in ett sent baklängesmål (2-3). Värdarna har en minimal chans att kliva förbi lagen ovan, men då kommer alla och lite till att behöva gå deras väg. Tre pinnar är det enda som räknas i Renew Arena där Brödernas/Väsby är erkänt vassa. Stannar ettan under 50 procent svingas det med spikklubban. Blir det tal om garderingar är tvåan först på tur.

4. Piteå – Halmstad 1
Halmstads förutsättningar var glasklara inför hemmamötet med Hudiksvall – tre pinnar var det Berggards gossar behövde få med sig. Hammers fick en stark start och hallänningarnas 2-0-ledning efter den första akten var helt klart i underkant. Ett par snabba Hudik-kassar senare och luften gick hur Halmstad som sedermera torskade med 2-4. Varken Hammers eller Piteå har något att spela för, bortsett från äran, i de sista två matcherna. Det hade å andra sidan inte PHC senast, likväl lade Aaros unga manskap Väsby på ryggen via 3-2 i LF Arena. Ettan ligger något närmare till hands, men snåla inte gärna med garderingar.

5. Lausanne – ZSC Lions 1
Vi tar oss vidare söderut och landar så småningom i Schweiz där finalserien i National Leagues inleddes med en planenlig skalp för ZSC Lions. Lejonen från Zürich har därmed vunnit nio raka matcher i slutspelet och är alltjämt obesegrade. 2-1-vinsten i maffiga Swiss Life Arena satt dock långt inne – sett till de underliggande siffrorna såsom corsi och xG var Lausanne det något vassare laget. LHC trivs som fisken i vattnet på hemmais och här är troligen Christian Djoos tillbaka från sjuksängen. I en förmodad jämn drabbning är 1X en fin lösning.

6. Tyskland – Slovakien 1
Slovakien gjorde en riktigt vass insats och en mindre bra sådan i dubbelmötet mot Schweiz. Slovakerna fick likväl med sig dubbla vinster under ordinarie tid. Det var inte logiskt och här riskerar straffspecialisten, Robert Lantosi, och hans kumpaner att stöta på patrull. Tyskland har tagit enorma kliv på hockeykartan och blir sin vana trogen att räkna med i VM. Kahun och Michaelis har spetsat forwardssidan jämfört med den senaste samlingen och upp till 45 prolle lämnas ettan allena.

7. Winnipeg – Vancouver X
Winnipeg har redan säkrat andraplatsen i divisionen och kommer att ställas mot Colorado i den första slutspelsrundan. Jets har visserligen en chans att bräcka Vancouvers poängskörd, och därmed få hemmafördel om lagen möts i slutspelet, men rapporter indikerar att värdarna kommer att vila några betydande spelare. Liknande förutsättningar råder hos gästerna, men som eventuellt kan gå för förstaplatsen i konferensen om Dallas faller platt mot Blues. Här råder vi att invänta odds och streck ju nära inpå spelstopp som möjligt. Alla tecken är en tidig tanke.

8. Colorado – Edmonton 1
Precis som i föregående match är det två slutspelsklara lag som drabbar samman i Ball Arena. Colorados motstånd vet vi redan, inte heller Edmonton har ett skvatt att spela om i den sista grundseriematchen. Att Oilers spelar back-to-back är något som dessutom ligger dem i fatet här. Hemmalagets kommer från ett par minst sagt tveksamma insatser och skulle må bra av få kliva in i slutspelet med en vinst i ryggen. I synnerhet målman Georgiev som inte har rosat marknaden på sistone. Ettan är en intressant singel i runda av kalaset med.

Kassaskåpet! Tyskland
Tyskland har fått in några spännande förstärkningar inför VM, som är tillgängliga redan här. Slovakiens trupp är inte på samma nivå och med sunda streck står ettan stadigt på egna tassar.

Varningen! Frölunda
Frölunda har tagit över spelet ju längre serien har pågått och har mentalt övertag på Skellefteå som dessutom fick Andreas Johnson avstängd häromsistens. X2 klickas i till fin procent.

108 rader
1. Skellefteå – Frölunda X 2
2. Hudiksvall – Kristianstad 1 X 2
3. Väsby – Vimmerby 1
4. Piteå – Halmstad 1 X 2
5. Lausanne – ZSC Lions 1 X
6. Tyskland – Slovakien 1
7. Winnipeg – Vancouver 1 X 2
8. Colorado – Edmonton 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100