Powerplay tips torsdag 16 november 2023

En väntan på nästan två veckor är äntligen över då SHL återstartar, och det med pompa och ståt. Samtliga 14 lag ska in i elden under torsdagskvällen och Powerplay-kupongen kompletteras med ett rungande NHL-möte från Globen där Senators och Red Wings gör upp om viktiga poäng. Häng med!

Spelstopp 18:59

1. Linköping – Färjestad 2
Formstarka och roliga att titta på! Linköping har tagit hösten med storm och visar upp ett spel som kan bära långt. Rattie är bitvis lysande och tillsammans med tidigare FBK-spelaren Elie finns en kemi som gnistrar. Lite trubbel i siktet nu. Färjestad är, sett över hösten, ligans bästa lag och favoriten till att vinna Le Mat. Truppen Mitell har till förfogande är både toppad till tusen och med härlig bredd. Möjligen är gästerna en aning slitna efter trippen till Schweiz och match mot Biel i CHL men vi tror ändå inte detta ska påverka utfallet. Tvåan först.

2. Skellefteå – Växjö X
Växjös höst i stort har varit godkänd, inte mer. Trots detta så hittar vi Lakers som ligatvåa inför omstarten med en 9-1-viktoria som senaste insats i SHL då Oskarshamn pulveriserades hemma i Vida Arena. Skellefteå har haft stora bekymmer att finna ett vinnande offensivt spel på slutet och värvningen av Andreas Johnson som spjutspets kändes mer eller mindre nödvändigt. Inget lag i ligan har producerat färre mål än SAIK. Lyckligtvis är spelet hemma tämligen stabilt och mötet med Växjö känns vidöppet. Ta tidig höjd och helgardera.

3. Frölunda – Malmö X
Frölunda såg defensivt starka ut precis innan uppehållet vilket innebar tre raka vinster och poängmässig framgång. Rönnbergs gäng ska dagen till ära kliva upp i ringen mot Malmö i Scandinavium och här finns anledning att tro på ett negativt trendbrott. Rödhökarna har varit ett stort utropstecken hela säsongen. Marmenlind har varit en av seriens bästa keeprar och nyförvärven har varit lyckoträffar i stort sett rakt igenom. Noterbart är dessutom gästernas fina plusstatistik inbördes. Fem av lagens sex senaste strider har mynnat ut i Malmö-vinster. Alla tecken är en välbyggd väg att vandra där vi ska jobba in X2 för fint kupongrens.

4. Rögle – HV71 1
HV71 ser ut att få klara sig utan André Petersson i återstarten. Ett blytungt tapp om så blir fallet för ett HV som fortsätter kämpa längre ner i tabellen. Rögle är en motståndare i liknande position när det kommer till tabelläget. Bandyklubben från Ängelholm har varit en stor negativ överraskning och befinner sig en bra bit bortom de toppositioner som de flesta tippade inför säsongen. RBK har sett en aning röriga ut defensivt och dessutom ska vi kunna kräva väldigt mycket mer av Rifalk och Kvaca i målet. Vi tror ändå att 5-3-triumfen borta mot Luleå precis innan höstlovet borde tända de vitgröna som dessutom möter ligans sämsta bortalag. 1X öppnar.

5. MoDo – Oskarshamn 2
MoDo har försökt få igång trion Ranta, Ruohomaa och O’Regan i någon form av första enhet, utan att få någon lyckoträff. Till matchen mot Oskarshamn har Karlin en idé att kasta in Södergran tillsammans med den tidigare Leksand-spelaren och O’Regan. Oket å sin sida välkomnade uppehållet. 1-9-debaclet innan pausen borta mot Växjö var en pinsam insats där samtidigt Jasek fick ett bryt på Kalle Kossila och forwarden saknas i Övik (avstängd). Trots detta sätter vi ändå IKO i ett bra läge i Hägglunds Arena. När lagen senast möttes så vann smålänningarna bekvämt med 7-2 och även denna gång är det tvåan som lockar allra mest. Utgå från höger.

6. Örebro – Leksand 1
Örebros fina start på säsongen har kommit av sig. ÖHK nöp två av tolv möjliga poäng precis innan brejket. Ett välkommet uppehåll för Johan Hedberg och gänget som denna torsdag dessutom möter ett favoritmotstånd. Leksand har sannerligen inte rosat någon marknad inbördes de senaste åren. Masarna klev dessutom in i uppehållet med fyra raka vinster och avbrottet kom därför väldigt olägligt. Ettan i Behrn Arena känns trolig och när värdet dessutom ser ut att bli okej är spiken befogad.

7. Timrå – Luleå 1
Luleå har släppt in 18 av sina totalt 34 mål de senaste fyra omgångarna. Det är anmärkningsvärt och Bulan har tillsammans med sin tränarstab en hel del att fundera över. Nu möter dessutom gästerna ett offensivt delikat Timrå. TIK har Dahlén spelklar igen efter en liten skadekänning under landslagssamlingen och ser framåt riktigt vassa ut. Inför hemmapubliken i SCA Arena är det fördel Medelpads stolthet och när spelvärdet till vänster ser stabilt ut finns en chansspik av hög klass att hämta.

8. Ottawa – Detroit 1
Ottawa, Detroit, Toronto och Minnesota befinner sig i Sverige för att fajtas om NHL-poäng. De två förstnämnda sällskapen stångas under torsdagen i Avicii Arena. Båda klubbarna har flugit över havet med god känsla efter nyskördade triumfer i trunken. Senators har ett småkul lag med hög potential. Hittills finns det ändå mer att önska från kanadensarna som “bara” vunnit sex matcher så långt. Red Wings å sin sida är en aning ojämna och har efter succéstarten (fem vinster på sex matcher) mattats. Larkin, Raymond, Seider och övriga är ändå tillräckligt bra för att utmana i Stockholm och alla tecken är den bästa vägen att vandra.

Kassaskåpet! Timrå
Timrå har offensiven för att kunna penetrera ett just nu tämligen svagt Luleå-försvar. TIK är en spännande spik på en i övrigt svår bong.

Varningen! Oskarshamn
MoDo får extremt stort förtroende av det svenska folket vilket inte alls känns rätt. Övikarna har näst sämst form av samtliga lag sett över de tio senaste och kommer få bekänna färg på hemmaplan under torsdagen. IKO är en strålande skräll.

36 rader
1. Linköping – Färjestad 2
2. Skellefteå – Växjö 1 X 2
3. Frölunda – Malmö 1 X 2
4. Rögle – HV71 1 X
5. MoDo – Oskarshamn 2
6. Örebro – Leksand 1
7. Timrå – Luleå 1
8. Ottawa – Detroit 1 2
72 rader
1. Linköping – Färjestad X 2
2. Skellefteå – Växjö 1 X 2
3. Frölunda – Malmö 1 X 2
4. Rögle – HV71 1 X
5. MoDo – Oskarshamn X 2
6. Örebro – Leksand 1
7. Timrå – Luleå 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100