Powerplay tips torsdag 16 december 2021

Då SHL har uppehåll har vi en Intressant blandning att blicka fram emot på torsdagens Powerplay. Sveriges batalj med ett starkt Ryssland i Moskva sticker ut ur mängden, här tror vi att Tre Kronor möter en övermäktig opponent. Utöver Channel One Cup väntar besök i Allettan, Metal Ligaen, DEL och ICE Hockey League.

Spelstopp 16:29

1. Sverige – Ryssland 2
Det är fem lag med i denna EHT-turnering. Kanada ska nämligen vara med på ett hörn och Lönnlöven klev in i handlingarna mot just Ryssland redan under onsdagen. Med en 4-3-seger i benen från igår kan ryssarna vara en aning slitna inför denna batalj men det bör vara marginellt. Tre Kronor kastar in ett lag med enbart spelare från KHL och SHL. Ryssland å sin sida ställer upp med inte mindre än sex spelare till vardags i CSKA. Truppen är helt stöpt i KHL-skrud och på förhand ser gigant-nationen från öst riktigt vassa ut. Tvåa.

2. Tjeckien – Finland 1
Tjeckien blandar ordentligt i sin Channel One-trupp. Zámorsky från Örebro är med i laget precis som Frölundas Spacek. Tjeckerna har en del att bevisa efter att ha torskat samtliga matcher i Karjala Cup. Finland har också lite “svenska” inslag i form av Tyrväinen, Honka och Salomäki men här består truppen till största delen av gubbar från KHL. Finländarna vann mötet i Karjala med 4-2 men känslan är att denna gång kan det mycket väl bli omvända nuffror. 1X i Prag känns som en gedigen lösning.

3. Hudiksvall – Forshaga 1
Allettan Norra bjuder på en spännande dust i Glada Hudik. Hemmalaget tog en grym skalp då Borlänge lades på rygg i förra omgången. Christoffer Jansson blev matchvinnare i Dalarna, mot sitt gamla lag ska tilläggas, och hemma är de rödsvarta svårslagna. Forshaga har gjort en rakt igenom bra höst men ska i denna typ av matcher ändå inte riktigt räcka till. Emil Smedberg och Mikael Hedlund med flera har varit strålande i FIF-tröjan men kollar vi igenom båda dessa klubbars lagbyggen så vinner Hudiksvall på poäng alla dagar i veckan. Etta.

4. Sönderjyske – Herning 2
Roliga Metal-Ligaen bjuder på ett toppmöte i Frös Arena då Sönderjyske och Herning går i klinch. Hemmalaget fick på läppen mot Rungsted häromsistens. 4-5-torsken var värdklubbens första sedan 19:e november och spelmässigt var insatsen undermålig totalt sett. Herning är stabila och rullar hit med tre raka vinster. Mathias Bau Hansen har varit strålande sedan han lämnade Dornbirn och flyttade hem. En överstreckad etta bör undvikas inledningsvis. Här kliver vi på med X2 från start och jobbar Bluefoxes!

5. Aalborg – Rungsted 2
Rungsted stod för en riktigt bra hemmamatch mot Sönderjyske och vann till slut med 5-4. Henrik Hetta var en av målskyttarna och tillsammans med svenskarna Marcus Olsson och Mattias Persson utgör trion en farlig förstalina som måste tas på fullaste allvar. Aalborg är bra men överstreckas grovt. Piraterna är ojämna och kan blanda 7-0-vinster med 0-5-förluster. Sett till de fyra senaste matcherna inbördes har det delats ut sex poäng vardera. På med stora bältet och gardera hela vägen över där tvåan i krokarna runt 15 procent är ett av kupongens allra bästa tecken.

6. Odense – Frederikshavn 2
Bulldoggarna från Odense räcker inte riktigt till i denna tuffa omgivning. Värdarna är näst sist i en något haltande tabell där framförallt spelet på hemmais varit en besvikelse då laget är sämst i klassen. Frederikshavn såg kanonfina ut mot Esbjerg (4-0) i tisdags och linan Halme-McNeill-Andersen firade stora triumfer offensivt. Senast lagen möttes här vann gästerna med klara 6-1. Lika stora siffror är det nog inte tal om denna gång men tvåan är ändå ett givet tecken att starta igång med.

7. Straubing – Ingolstadt 1
Danny Taylor och Kevin Reich har fått stå varsin match på slutet och gjort strålande insatser för Ingolstadt. Inte nog med att klubben vunnit matcherna mot Mannheim och Iserlohn, nollan bakåt är också intakt. Det finns dock en hel del som tyder på att Straubing kommer pressa in en eller ett par puckar. Tigrarna är ruskigt starka på egen is och har fem vinster sett över de sex senaste matcherna med ett målsnitt på fina 4,5 mål. Tigrarna underskattas grovt av svenska folket och då är vi såklart inte sena med att plocka med både ettan och krysset som komplement till tvåan.

8. Dornbirn – EC Graz 2
Dornbirn går rejält knackigt i multinationella ICE Hockey League. Hemmalaget har bara vunnit fem av 25 matcher under ordinarie tid och sladdar därmed i tabellen med övervägande risk att missa slutspel. Noterbart är dessutom värdklubbens nio raka förluster på egen is. Wow! Graz mår bättre. “99:orna” kommer närmast från en solklar 6-2-skalp borta mot svårspelade Fehérvár där svenskarna Simon Hjalmarsson och Carl Ackered låg bakom en hel del av det som hände i framkant. Tvåan är svår att ifrågasätta som första tecken att plita ner.

Kassaskåpet! Hudiksvall
Hudiksvall är ett erkänt starkt hemmalag som därtill har ett bygge tillverkat för att utmana om en plats i Hockeyallsvenskan kommande säsong. Då måste lag som Forshaga besegras. Etta.

Varningen! Rungsted
Aalborg överskattas rejält mot fjolårets mästare Rungsted. Gästerna har hög kapacitet i truppen och verkar sakta men säkert växa in i tävlingen. Tvåan måste såklart med!

36 rader
1. Sverige – Ryssland 2
2. Tjeckien – Finland 1 X
3. Hudiksvall – Forshaga 1
4. Sönderjyske – Herning X 2
5. Aalborg – Rungsted 1 X 2
6. Odense – Frederikshavn 2
7. Straubing – Ingolstadt 1 X 2
8. Dornbirn – EC Graz 2
216 rader
1. Sverige – Ryssland 2
2. Tjeckien – Finland 1 X
3. Hudiksvall – Forshaga 1
4. Sönderjyske – Herning 1 X 2
5. Aalborg – Rungsted 1 X 2
6. Odense – Frederikshavn X 2
7. Straubing – Ingolstadt 1 X 2
8. Dornbirn – EC Graz X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100