Powerplay tips torsdag 15 april 2021

Slutspelshockeyn fortsätter och det blir två kvartsfinaler från SHL där Örebro kan spela sig till semifinal vid vinst ikväll. Match fyra väntar i kvalspelet mellan HV71 och Brynäs. En avgörande match i tjeckiska semifinalen samt fyra kvartsfinaler från Schweiz står också på torsdagens meny.

Spelstopp 18:59

1. Luleå – Skellefteå X
En fortsatt tajt matchserie är att vänta. Norrbottningarna har kopplat ett litet grepp och har just nu ledningen med 2-1. Daniel Sondell blev segerskytt igår när han avgjorde med matchens enda mål med drygt fem minuter kvar av den tredje perioden. Målvakten i Luleå, Joel Lassinantti, har verkligen steppat upp och har varit strålande i kvartsfinalspelet. För Skellefteå blir kvällens fajt en nyckelmatch och pressen är helt klart på bortalaget. Nu är det upp till bevis för deras starka forwardsuppsättning om det ska bli en lång vår i Västerbotten. Det känns verkligen helt öppet och då är det dumt att chansa. 1×2.

2. Örebro – Leksand 2
6-1, 2-1 och igår 7-1 har varit Örebros segersiffror i denna kvartsfinalserie. Det har sett ut som kattens lek med råttan så här långt och Leksands spel känns verkligen sönderläst av närkingarna. ÖHK har låtit LIF äga pucken mycket för att sedan ställa om med vassa spelvändningar. Masarna fortsätter att gå i fällan och nu måste det till en förändring om det inte ska vara säsongens sista match för deras del ikväll. Örebro har däremot imponerat och bjuder inte på någonting. Jhonas Enroth i målet är stabil precis som försvaret och framåt är de sylvassa när lägena kommer. Rodrigo Abols har till exempel tre mål och fyra assist på de här tre matcherna. Ettan känns trolig men tvåan är kraftigt understreckad och vi väljer att ta med den också.

3. HV71 – Brynäs 1
2-1 i matcher för bortalaget och det är precis vad samtliga matcher har slutat också. Livsviktig seger för HV71 senast då 0-3 förmodligen hade varit alldeles för tufft att hämta igen. Nu har de istället chansen att utjämna och skapa ordentlig nerv för Gävlelaget. HV fick in backarna Matt Donovan och Johannes Kinnvall senast och gav Jönköpingslaget ett annat lugn i spelet. I Brynäs är Noel Gunler tillbaka efter sin avstängning och även Patrik Berglund är med på resan. En som saknas är Nicklas Danielsson som är skadad. Ännu en rysare är att vänta men vi tror att hemmalaget har fått luft under vingarna efter segern senast och därför börjar vi från vänster.

4. Trinec – Mladá Boleslav 1
Sjunde och avgörande match väntar när allt ställs på sin spets i det tjeckiska semifinalspelet. Trinec har haft ledningen med 1-0, 2-1 och 3-2 i matcher men Mladá Boleslav har alltid krigat sig tillbaka. Det har varit tajt och målfattigt då endast en match har slutat med fler än fyra mål. Hemma i WERK ARENA brukar Trinec trivas och kanske är det hemmaplansfördelen som avgör till slut? Hemmalaget bör vara lite favoriter och att procenten känns lite undervärderad gör att vi spikar ettan.

5. Servette – Fribourg 1
Den första ronden gick till gästerna och nu är det dags för den andra. Servette slutade sexa i grundserien medan Fribourg återfanns på fjärde plats. Det finns ett par profiler i båda lagen. I hemmalaget spelar Linus Omark och före detta NHL-spelaren Eric Fehr medan Ryan Gunderson och Viktor Stålberg huserar i Fribourg. Innan första kvartsfinalen hade Servette vunnit fyra av sex gånger i inbördes mötena lagen emellan. Omark har trivts att spela mot Fribourg och kanske blir han tungan på vågen. Börja från vänster och om plånboken tillåter ska minst ett till tecken med.

6. Rapperswil – Lugano 2
Lugano tog planenligt hem match ett med 6-2 mot Rapperswil som slutade nia i grundserien. Rapperswil tog sig till kvartsfinal efter att de besegrat Biel i åttondel med 2-0 i matcher. Hemmalagets poängkung Roman Cervenka fortsätter att snitta en poäng per match och han bildar en stark kedja tillsammans med Steve Moses och före detta Brynässpelaren Kevin Clark. Lugano ska dock vara det starkare laget och innan förlusten mot Servette på bortaplan i slutskedet av grundserien hade de hela åtta raka vinster på resande fot. Börja från höger men ta med krysset om pengarna räcker.

7. Bern – Zug 2
Det var serievinnarna Zug som drog det längsta strået i match ett i deras hemmaborg Bossard Arena. Både Carl Klingberg och Dario Simion stod för två mål vardera i 4-2-segern i tisdags. Bern som slutade på plats tio har tagit sig till kvartsfinal genom att besegra Davos med 2-1 i matcher. Starkt av Bern att ha tagit sig hit men nu bör det roliga ta slut. 6-1 är inbördes mötena i favör till Zug och dessutom vann de serien med hela 27 poäng! Schweiz bästa lag gör jobbet och vi spikar tvåan.

8. ZSC Lions – Lausanne X
Det var Lausanne som tog hem det första mötet. Hemmalaget Zürich har haft stora problem på just hemmaplan den senaste tiden. Endast två vinster och hela tio förluster är inget att skoja bort. Lions gjorde dock en bra bortamatch i det första mötet och var faktiskt det bättre laget innan till slut Lausanne kunna avgöra i förlängningen genom Denis Malgin. Det skiljde endast en poäng i grundserien och det mesta talar för att det blir en lång matchserie. Vi tar med samtliga tecken.

Kassaskåpet! Trinec
Det är kanske inte det tydligaste kassaskåpet men Trinec ska vara lite vassare och då de är understreckade så måste vi ta chansen.

Varningen! Leksand
En på förhand oviss kvartsfinalserie har blivit 3-0 till Örebro och nu måste Leksand vinna. LIF vill inte att säsongen ska ta slut medan ÖHK har fler chanser på sig att avgöra. Procenten på Masarna är för låg och då kan vi inte låta bli att plocka tvåan.

36 rader
1. Luleå – Skellefteå 1 X 2
2. Örebro – Leksand 1 2
3. HV71 – Brynäs 1 X
4. Trinec – Mladá Boleslav 1
5. Servette – Fribourg 1
6. Rapperswil – Lugano 2
7. Bern – Zug 2
8. ZSC Lions – Lausanne 1 X 2
216 rader
1. Luleå – Skellefteå 1 X 2
2. Örebro – Leksand 1 2
3. HV71 – Brynäs 1 X
4. Trinec – Mladá Boleslav 1
5. Servette – Fribourg 1 X 2
6. Rapperswil – Lugano X 2
7. Bern – Zug 2
8. ZSC Lions – Lausanne 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100