Powerplay tips torsdag 14 oktober 2021

SHL i fokus precis som sig bör på torsdagar. Vi har en full omgång från det svenska finrummet att sätta tänderna i där det bland annat bjuds på ett Gävle/Dala-derby från Leksand och ett klassikermöte i Stockholm mellan Djurgården och Luleå. Kupongen inleder i Göteborg med ett rafflande toppmöte. Nu kör vi!

Spelstopp 18:59

1. Frölunda – Rögle 1
Frölunda gör i samband med toppmötet mot Rögle sin sjunde match inom loppet av två veckor. De sex tidigare har slutat med klang och jubel för göteborgarna som dels toppar tabellen i SHL och som dessutom är klara för slutspel i CHL. Det fastslogs i tisdags när HIFK slogs tillbaka med 4-1 i Frölundaborg. Nu är det SHL och Scandinavium som gäller och Roger Rönnbergs adepter ställs mot ett bra Rögle. Den grönvita bandyklubben vann ett jämnt och tight derby mot Malmö senast där Christoffer Rifalk var säkerheten själv mellan stolparna och Ludvig Larsson styrde in det avgörande 2-1-målet. Hans första sedan ankomsten till RBK. I kraft av hemmaplan ska ändå FHC ha det första penseldraget. Om råd plocka med tvåan.

2. Växjö – Skellefteå 1
Från ett högoktanigt möte till ett annat när vi styr skutan mot Kronoberg där två lag som var i farten i tisdags drabbar samman. Skellefteå föll borta mot Tappara där de gulsvarta stod för en förvånansvärt skral insats. Trots det gick SAIK vidare efter att Eisbären skickade ut en hjälpande hand när de slog tillbaka Lugano under onsdagen. Efter ett par mediokra insatser föregående vecka såg Växjö mycket piggare ut mot TPS i tisdags. Hårt jobbande Erik Josefsson belönades med två mål när smålänningarna säkrade en slutspelsplats. Skellefteå har sett sega ut mot slutet och nog ska halvgarderingen i väst räcka gott. 1X spelas.

3. Djurgården – Luleå 2
Klassiskt möte från Hovet härnäst där rivalerna Djurgården och Luleå går i klinch. “Järnkaminerna” föll tungt borta mot Färjestad i tisdags. Stockholmarna tappade en 4-3-ledning till förlust 4-5 efter två sena utvisningar, varav en mycket tveksam sådan. Djurgården har därmed inte plockat en enda poäng sedan 18:e september då Brynäs slogs tillbaka på Hovet. Även om DIF gjorde en bra match i Karlstad så mäktade de inte med fler än 13 avslut på mål vilket ändå vittnar om att FBK hade det mesta av spelet. Luleå är på gång efter dubbla skalper och ska hållas som det bättre laget även om skadan på Juhani Tyrväinen svider. Tvåa på Hovet.

4. Linköping – Malmö 2
Just ovan jumbon Djurgården finner vi Linköping som skrinnar ut hemma i ett troligen halvtomt Saab Arena med fyra raka torsk och blott sex inspelade poäng efter nio omgångar. Östgötarna störs av skador på Junland, Bäckman, Maxwell, Pasic och Russel. Ingen av dessa fanns med i 2-3-förlusten borta mot Örebro i tisdags och är sannolikt även out när Malmö kommer på besök. Med en hel drös av juniorer på isen (sju senast) är känslan att LHC får svårt att hävda sig mot ett fysiskt Malmö som dessutom har mer skills i laget jämfört med föregående säsong. Carl Söderberg skjuter sin gamla klubb i sank – tvåan spikas.

5. Färjestad – Oskarshamn 2
Färjestad avgick med segern i en svängig match mot Djurgården i tisdags. Efter att ha tappat en 2-0-ledning stred sig FBK tillbaka in i matchen, mycket tack vare ett starkt powerplay där Linus Johansson spelade en avgörande roll. Johansson satte det matchavgörande 5-4-målet snyggt framspelad av Joakim Nygård. Till mötet med Oskarshamn får Karlstadlaget tillbaka Rydahl från avstängning, men har fortsatt frågetecken för Martin Johansson och Micke Lindqvist. Kaffelaget är ojämna och inte att lita på till dessa streck. IKO har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och har en offensiv uppsida i bröderna Zohorna och Olofsson som inte ska underskattas. Alla tecken!

6. Örebro – Timrå 1
Örebro gjorde ingen av sina bättre matcher mot Linköping, men fick lite retroaktiv utdelning efter nederlaget uppe i Skellefteå. Närkingarna vann med 3-2 och tog sig därmed upp på rätt sida slutspelsstrecket. Viktigt att Rodrigo Abols fick trycka dit en puck, den lettiska landslagsspelaren har sett tung ut i skridskoåkningen och målet mot LHC var blott hans andra fullträff. Timrå har det jobbigt just nu. Inte nog med att nykomlingarna fick däng med hela 3-8 mot Leksand, Viktor Lodin är även avstängd de kommande fem matcherna efter sin huvudtackling på Jonas Ahnelöv. Tungt för TIK som ska vara nöjda om de får med sig en pinne hem från Behrn Arena. 1X är ett lås.

7. Leksand – Brynäs 1
Säsongens första Gävle/Dala-derby står för dörren denna torsdagskväll. Det väntas bli ordentligt med folk i Tegera Arena när Leksand jagar femte raka vinsten i SHL. I tisdags nollades masarna av Fribourg i Schweiz trots att de vann skotten med hela 36-16. Brage hade ingen vidare dag på jobbet, räkna med att Kaskisuo tar plats mellan stolparna denna afton. Gästernas formkurva pekar rakt ner i källaren efter fyra förluster i följd. De underliggande siffrorna (xG bland annat) indikerar dock att BIF gör många bra saker. Ett mer utvilat Gävlelag har bättre chans än vad strecken gör gällande. Helgardera!

8. Max Véronneau – Anton Rödin X
Ett head-to-head-möte från Dalarna stänger butiken denna Hockeytorsdag. Dessa kombattanter huserar högst upp i skytteligan med sex fullträffar vardera. Anton Rödin kom skjuten ur en kanon inledningsvis och målade på allt. Kaptenens produktion har avtagit i takt med att resultaten inte gått Brynäs väg. Véronneau stänkte dit tre kassar mot Timrå och ståtar med fyra fullträffar på två matcher. Kanadensaren är i något bättre form således, men under 50 procent är det ändå läge att utgå från mitten. Hela upp om råd.

Kassaskåpet! Malmö
Linköping fortsätter att rada upp förluster och att hela fem ordinarie spelare återfinns på skadelistan gör inte saken bättre. Ett fysiskt tungt Malmö är given favorit i Saab Arena. Spikad tvåa.

Varningen! Oskarshamn
Oskarshamn har fått en strålande start på säsongen men fortsätter trots det att underskattas av både oddssättare och PP-tippare. Färjestad hade flyt hemma mot Djurgården i tisdags och får se upp med gästernas PP. Intressant bortaskräll.

36 rader
1. Frölunda – Rögle 1
2. Växjö – Skellefteå 1 X
3. Djurgården – Luleå 2
4. Linköping – Malmö 2
5. Färjestad – Oskarshamn 1 X 2
6. Örebro – Timrå 1 X
7. Leksand – Brynäs 1 X 2
8. M.Véronneau – A.Rödin X
216 rader
1. Frölunda – Rögle 1 2
2. Växjö – Skellefteå 1 X
3. Djurgården – Luleå 2
4. Linköping – Malmö 2
5. Färjestad – Oskarshamn 1 X 2
6. Örebro – Timrå 1 X
7. Leksand – Brynäs 1 X 2
8. M.Véronneau – A.Rödin 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100