Powerplay tips torsdag 12 november 2020

SHL igen, det är sex matcher på kupongen, från Ängelholm i söder till Skellefteå i norr. Kupongen rivstartar med Frölunda mot Färjestad. Ett rivalmöte som brukar bjuda på riktigt bra hockey. I Stockholm ska Linköping försöka bygga en trend. I Ängelholm gör Anton Rödin comeback för sitt Brynäs. Vi avslutar med ett hett derby i Hockeyettan Norra och en toppmatch i österrikiska ligan. Häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Frölunda – Färjestad 1
I Scandinavium bjuds vi på ett riktigt toppmöte. Frölunda som kommer från en imponerande bortaseger mot Luleå utan lagkapten Joel Lundqvist. Trots detta var de klart bättre än Luleå, det var till och med så att Rautio i Luleå-kassen höll nere siffrorna. Under hela säsongen har Frölundas spel sett bra ut, de har varit med bra i alla matcher, utom borta mot Färjestad. Detta lag kommer nu på besök. Värmlänningarna lyckades kämpa till sig ett kryss hemma mot Leksand. FBK var snäppet bättre men övertygade inte. Frölunda kliver in i matchen som klara favoriter. 1X räcker långt.

2. Djurgården – Linköping 1
Det var väldigt nära poäng för Djurgården borta mot Oskarshamn, men det blev ännu en förlust för stockholmarna. Svedberg gjorde ännu en bra match i målet för Djurgården. Linköping såg efter sin långa vila riktigt bra ut. De var det bättre laget genom hela matchen mot Skellefteå. Saknades gjorde Jonas Holös, i övrigt var laget komplett. Senast lagen möttes vann Linköping en väldigt svängig match. Matchbilden bör bli något liknande nu. Östgötarna bör vara spelförande och då kan de bjuda på en del bakåt. Målrik match, då passar gaffeln (1-2) bra.

3. Örebro – Malmö 2
Toppen mot botten, Örebro tog en poäng borta mot Växjö. Det var en rolig och fartfylld match i två perioder. I den tredje slog båda lagen om vakt om den poängen de hade och spelade av perioden. En härlig comeback såg vi när Kristian Näkyvä spelade igen efter sin cancerbehandling. Han fick rejält med istid och fick spela powerplay. En fin uppgradering. På tal om backar och powerplay så gjorde Patrik Hersley debut i Malmö, han blev nästan punktmarkerad av Rögle när Malmö hade sina powerplay. Får han yta och bra passningar kan han nog kruta in en och annan puck. Örebro kommer troligen bli kraftigt överstreckade, och det såg lite segt ut mot Växjö. Vaknar Hersley och Alsenfelt på rätt sida finns det skrällchans. Vi plitar ner alla tecken.

4. Rögle – Brynäs 2
Anton Rödin drog på sig fem matchers avstängning. Problemet är att avstängningen är tidsbestämd och Brynäs har fått fyra matcher uppskjutna, så kaptenen är tillbaka till dagens match. Laget har tränat på bra enligt tränaren Peter Andersson. Hemmalaget spelade en tight match borta mot Malmö. Spelmässigt var de snäppet bättre och skapade mer. Under inledningen av säsongen har Rögle sett riktigt vassa ut och på hemmaplan har spelet varit stabilt. Rifalk höll sin första nolla senast och har sett bra ut hela säsongen. Gävlelaget har inte haft alla sina offensiva pjäser med i många matcher, idag har de det. Är det någon gång de ska skrälla är det nu. Vi tar med samtliga tecken.

5. Skellefteå – Växjö 2
Skellefteå åkte till Linköping och gjorde en medioker insats. Trots detta var västerbottningarna med i matchen väldigt länge tack vare en fin insats av Gustaf Lindvall. Den egna produkten har haft en bra säsong och det kommer krävas en ny fin insats idag när Växjö står på andra sidan. Där finns det nämligen bra talang när det kommer till målskytte. Stortalangen Jack Drury gjorde sitt första SHL-mål senast och det hade han kämpat sig till, nu bör det vända för amerikanen. Det bör bli en tight match där målvakterna hamnar i fokus. Växjö har en starkare forwardssida och var bättre i uppstarten. Tvåan har fina låga procent. På större system får ettan följa med.

6. Leksand – Oskarshamn 2
I Dalarna släpps pucken mellan två tippade bottenlag. Spelmässigt har inget av lagen sett ut att tillhöra botten. Leksand har sin fruktade förstakedja, som spelar väldigt mycket och är en av seriens bästa kedjor. Tillsammans med backen Caito har de varit Leksands bästa spelare. I Oskarshamn har Joe Cannata varit suverän, spelmässigt har spelare som Forsberg, Rosdahl och Kelleher varit viktiga framåt. Det blir målrika matcher när lagen spelar, och mycket tyder på att även denna match blir det. Oskarshamn har fortsatt seriens bästa powerplay och det gör att de bör kliva in till matchen som liten favorit. På större system testar vi gaffeln (1-2).

7. Vännäs – Teg 2
I Vännäs ishall släpps pucken i ett derby. Vännäs, som ligger ett par mil utanför Umeå, tar emot Teg från centrala Umeå. Lagen mötte varandra i tisdags. Då stod Teg som segrare efter en riktigt stark första halva av matchen. Efter 31 spelade minuter stod det nämligen 4-0. Det var en grinig match och det blev en hel del utvisningar. Matchen slutade 5-2, och det var helt rättvist även om Vännäs stod upp bättre än väntat. Teg är spelare för spelare ett klart bättre lag än Vännäs och bör ha goda chanser till att plocka nya friska poäng. Tvåan är en väldigt fin spik.

8. EC KAC – Fehérvár 1
Kupongen avslutas i EBEL, som är den österrikiska ligan adderat med lag från närliggande länder. Spelplats är Klagenfurt där EC KAC tar emot Fehévár från Ungern. När lagen möttes i början av säsongen så drog KAC det längsta strået. Samtliga mål gjordes av Nick Petersen, kanadensaren har haft bra säsonger i Österrike. Målet vaktades Sebastian Dahm, dansk-tysken som fått sin utbildning i Malmö har haft en väldigt bra start på säsongen och kommer behöva fortsätta på inslagen väg om KAC ska tillhöra toppen. Klagenfurt är starka hemma och ska vara det bättre laget. Ettan spikas.

Kassaskåpet! – Teg
Teg kommer tillhöra toppen av serien när allt är klart, spelare som Stenlund-Ädelgran och Holmberg håller hög Ettan-klass. Det ska bara bli tre nya poäng

Varningen! – Brynäs
Förstakedjan är en av de bättre i serien, deras powerplay är sylvasst. Nog finns det chans till tre poäng för grabbarna från Gävle.

36 rader
1. Frölunda – Färjestad 1X
2. Djurgården – Linköping 12
3. Örebro – Malmö 1X2
4. Rögle – Brynäs 1X2
5. Skellefteå – Växjö 2
6. Leksand – Oskarshamn 2
7. Vännäs – Teg 2
8. EC KAC – Fehérvár 1

216 rader
1. Frölunda – Färjestad 1X
2. Djurgården – Linköping 1X2
3. Örebro – Malmö 1X2
4. Rögle – Brynäs 1X2
5. Skellefteå – Växjö 12
6. Leksand – Oskarshamn 12
7. Vännäs – Teg 2
8. EC KAC – Fehérvár 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100