Powerplay tips torsdag 10 december 2020

Torsdagar betyder SHL, så även denna gång. Kupongen inleder med två hemmalag med väldigt bra form. Kan vi fälla någon av dem finns goda chanser till fin utdelning. I övrigt är det ganska jämnt streckat i SHL, trots att en del lag saknar en hel del spelare. Kupongen fortsätter med en match från norra Hockeyettan, där de slåss om plats till Allettan. Sista matchen kommer från österrikiska ligan som kan bli en riktigt rolig tillställning. Gott om värde på kupongen och bra chans till fina pengar. Häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Rögle – Skellefteå 2
I Ängelholm spelar seriens bästa hemmalag. Rögle har vunnit alla matcher de spelat i Catena Arena denna säsong. Sju raka segrar har skåningarna tagit. Senaste hemmamatchen var mot Växjö, det blev en 4-2 seger i vad som var en ganska jämn drabbning. Detta följde Rögle upp med att krossa Luleå på bortais. 5-0 och skåningarna var det bättre laget genom hela matchen. Skellefteå besegrade Malmö i tisdags och stannade i Skåne inför denna match. Västerbottningarna har varit bättre på bortais än hemma. Skellefteå har tagit poäng i fem raka bortamatcher inför denna. Rögle kommer bli hårt streckade, men gör sin sjätte match på nio dagar. Ta med alla tecken.

2. Växjö – Leksand 2
Växjö lyckades plocka samtliga poäng senaste matchen hemma mot ett formsvagt Oskarshamn. Emil Pettersson fortsätter vara glödhet och gjorde två mål och en assist. Andrew Calof gjorde sitt första mål för säsongen. Smålänningarna har verkligen bra form, nio raka hemmasegrar inför dagens möte. På andra sidan isen står Leksand. Ett LIF som spelade 0-0 borta mot Örebro, men tvingades kapitulera i förlängningen. Bortaspelet för masarna har inte varit så dåligt, de har tagit poäng i hälften av matcherna. Växjö lär bli en av de mest streckade favoriterna. Ta med alla tecken och jobba skrällen!

3. Linköping – Färjestad 2
Lite norrut släpps pucken i Saab Arena mellan två lag som inte fått spelet att fungera under början av säsongen. Linköpings spel har blivit bättre och bättre, på slutet har defensiven sett riktigt bra ut. Det blev en 2-0 seger i tisdags mot HV71, en match där båda lagen hade problem att skapa målchanser. Linköping hade stundtals svårt att tajma uppspelen och fastnade i egen zon. Färjestad har varit spellediga sedan torsdagen förra veckan. Då besegrades Skellefteå på hemmais efter straffar. Värmlänningarna tappade en 3-1 ledning då. Ett spelsuget Färjestad ser ut att bli lågt streckat. Bra värde på tvåan. Möjlig spik.

4. Djurgården – Örebro 2
Djurgården har många spelare borta. Alexander Holtz och Tobias Björnfot är två tunga tapp som troligen inte kommer kunna spela mer i år för järnkaminerna. Dessutom är William Eklund och Albin Grewe sjuka och tveksamma till spel. Tillbaka får Djurgården däremot lagkaptenen Jacob Josefsson. Det är målvaktsspelet som har räddat stockholmarna de senaste matcherna. Nu väntar tufft motstånd när Örebro kommer på besök. Närkingarna hade en dålig dag mot Leksand när de gjorde comeback efter virusuppehållet. Det märktes i början av matchen då de hade problem med uppspelen. Det blev bättre. Kommer bli ännu bättre till dagens match. Örebro är ett klart bättre lag, speciellt med problemen Djurgården har. Bra spik.

5. Malmö – Oskarshamn 2
Två formsvaga lag möts i Malmö Arena. Hemmalaget har sex raka förluster, men spelet har sett ganska okej ut. De var det bättre laget mot Djurgården i lördags men kunde inte göra mål. I tisdags lämnade Malmö isen mållösa. Oskarshamn spelade mot Växjö i tisdags och förlorade trots att nästan allt de fick iväg mot Växjö målet gick in. Nu har smålänningarna förlorat åtta raka matcher. De började säsongen riktigt bra, framförallt i powerplay. Nu behöver de hitta tillbaka till sitt spel. De får ingen bättre chans att vända sin dåliga form än nu. Här tar vi ställning för bortalaget. På mindre system kan tvåan vara en rolig skrällspik. På större system plockas krysset med.

6. HV71 – Frölunda 1
Längre norrut i Smålands Jerusalem är det en match mellan två lag som båda behöver hitta formen. HV71 blev nollade i tisdags i Linköping. Smålänningarna har förlorat fyra av de sex senaste och det är inte bra nog för ett lag som var tänkt att slåss i toppen. Till dagens möte hoppas de få tillbaka Johannes Kinnvall, Linus Sandin och har förhoppningar om att nyförvärvet Ryan Stoa ska bli spelklar till matchstart. I Frölunda saknas supertalangen Lucas Raymond, Theodor Niederbach och Elmer Söderblom då alla tre är iväg med juniorlandslaget. Men även Sundström, Mustonen och Henriksson missar alla matchen. Liten fördel för hemmalaget och tvåan ser ut att bli överstreckade. En rolig chansspik.

7. Vännäs – Örnsköldsvik 2
I Umeå och i Vännäs ishall släpps pucken mellan två lag som slåss om platser till Allettan. Både Vännäs och Örnsköldsvik har 20 poäng på 15 spelade matcher. Båda lagen måste vinna matchen för att hoppet om vidare spel och kval uppåt ska finnas. Umeålaget har haft stora problem att göra mål framåt och bara mäktat med ett enda mål på de tre senaste matcherna. Bortalaget har bättre form och speciellt när det kommer till målskyttet. De har gjort 20 mål på de sista fyra matcherna. När lagen senast möttes vann Vännäs med 4-0. Detta trots att Örnsköldsvik hade det mesta av spelet. Tuff match, ta med ytterkanterna först och främst.

8. Villach – Fehérvár 2
Kupongens sista match avgörs i den österrikiska ligan. När Villach gästas av ungerska Fehérvár. Hemmalaget är ett bottenlag i serien och trots värvningen av lettiske målvakten Kristers Gudlevskis så har laget svårt att vinna matcher. För det ungerska bortalaget har spelet varit ganska bra, de tillhör toppen av tabellen. Fehérvár är ett av de bättre bortalagen i serien, de är väldigt starka offensivt samtidigt som de är väldigt ojämna defensivt. Det kommer bjudas på mycket målchanser. En fartfylld och målrik match , då är det bäst att hoppa krysset och ta ettan och tvåan.

Kassaskåpet! – Örebro
Närkingarna har ett bra lag, offensivt är de ett av de starkaste lagen i serien. Spelare som Bromé, Abols och hårdskjutande kroaten Rendulic mot ett skakigt och skadedrabbat Djurgården ska bara sluta på ett sätt.

Varningen! – Oskarshamn
Oskarshamn har en ruskigt lång förluststreak och den bör ta slut snart. Nu har de en ypperlig chans mot ett Malmö som har problem på backsidan och det såg skakigt ut mot Skellefteå.

36 rader
1. Rögle – Skellefteå 1X2
2. Växjö – Leksand 1X2
3. Linköping – Färjestad 2
4. Djurgården – Örebro 2
5. Malmö – Oskarshamn 2
6. HV71 – Frölunda 1
7. Vännäs – Örnsköldsvik 12
8. Villach – Fehérvár 12

216 rader
1. Rögle – Skellefteå 1X2
2. Växjö – Leksand 1X2
3. Linköping – Färjestad 2
4. Djurgården – Örebro 2
5. Malmö – Oskarshamn X2
6. HV71 – Frölunda 1X
7. Vännäs – Örnsköldsvik 1X2
8. Villach – Fehérvár 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100