Powerplay tips torsdag 1 april 2021

Torsdagens kupong bjuder på mycket smått och gott. Vi inleder med en extremt viktig match i Gävle för Brynäs som slåss för sin överlevnad. Det blir också slutspel från Österrike samt ett par grundseriematcher i Schweiz och Tyskland. Smaskigt värde finns på flera håll vilket bådar för trevlig utdelning vid åtta gröna bockar.

Spelstopp 17:59

1. Brynäs – Färjestad X
Brynäs klappade igenom mot Växjö under onsdagskvällen och nu behövs det poäng ikväll om chansen att undvika kval ska leva till den sista omgången. Ett stort ansvar är på målvakten Samuel Ersson som i sina bästa stunder är riktigt vass men är lite för ojämn emellanåt. Färjestad stod också för en blek insats under onsdagen då det blev förlust mot Malmö. FBK valde under tisdagen att sparka båda assisterande tränarna Peter Popovic och Gereon Dahlgren då värmlänningarna är långt ifrån nöjda med sin åttondeplats. Oviss tillställning där alla tecken gör sig bäst.

2. Bolzano – Vienna Capitals 1
Dags för match tre i denna semifinalserie där ställningen är 1-1. Bolzano vann grundserien och framförallt har de imponerat på hemmaplan. Femton fullpoängare på tjugo matcher och endast två gånger har de lämnat isen tomhänta i seriespelet. För Vienna blev det en enkel historia när de besegrade Fehérvár med 4-0 i kvartsfinalspelet. Amerikanen Ty Loney har gjort tio poäng i slutspelet men har gått poänglös i båda matcherna mot Bolzano och han behöver komma igång igen. Denna kväll tror vi på det hemmastarka laget och spikar ettan.

3. EC KAC – Salzburg 1
Tabelltvåan EC KAC har inlett semifinalserien starkt och leder med 2-0 i matcher. En blytung seger i senaste mötet för Klagenfurt som kvitterade med 26 sekunder kvar för att sedan avgöra i sudden efter ett mål i boxplay. Värdarna har fem raka vinster på hemmaplan och de gör dessutom en hel del mål. Salzburg körde över Dornbirn med 4-0 i matcher på ett övertygande sätt i kvarten. Nu är det dock ett helt annat motstånd och blir det inte vinst nu krävs det fyra raka. Vi tror hemmalaget fortsätter vinna men plocka med krysset som sprakar av värde.

4. Lausanne – Servette 2
I schweiziska National League kommer Lausanne från en vacker 3-1-seger mot Lugano. En formstark spelare i hemmalaget är Christoph Bertschy som smällt in fyra mål de tre senaste matcherna. En herre som Servette får se upp med. Hos Genève-klubben finns svenske Linus Omark som gjort en väldigt fin säsong och ligger tvåa i poängligan. Ett stort ansvar vilar på hans axlar för att de ska behålla sin sjätteplats som ger en direktplats till kvartsfinal. 3-2 i inbördes till Genève-gubbarnas fördel och det är också bäst värde till höger. Denna duell bör dock garderas med minst ett tecken.

5. Davos – ZSC Lions 2
Davos pressade suveräna Zug i tisdags och ledde med 2-1 innan de fick ge sig med 2-4. Det kommer nu bli åttondelsfinal för hemmalaget då avståndet till sjätteplatsen är för långt. För ZSC Lions kommer det bli en direktplats till kvartsfinalen och väl där finns kapaciteten att ta sig långt. 3-0 i inbördes matcher i Lejonens favör och 16 mål framåt på dessa talar sitt tydliga språk. Ett bättre Zurich med dessutom ett mentalt försprång bör ta tvåan långt. Med ett större system så kan krysset vara med.

6. Zug – Fribourg 2
Seriefinal i Bossard Arena härnäst. Serieledarna från Zug har imponerat hela säsongen och har hela 26 poäng ner till andraplatsen. Gamla Rögle- och Linköpings-tränaren Dan Tangnes är den som leder laget och han gör nu sin fjärde säsong i klubben. Värdarna står med fem raka fullpoängare så formen går inte heller att klaga på. Fribourg har också gjort det bra den här säsongen och reser hit med tre vinster i följd. Senaste förlusten kom mot just Zug då det blev torsk i en mycket underhållande match. Hemmalaget är möjligen det bättre laget men då tvåan är kraftigt undervärderad är det av vikt att gardera denna tillställning omedelbart.

7. Kölner – Ingolstadt 2
Kölner Haie ligger på plats sex i tyska DEL Nord. Fem poäng upp till fjärdeplatsen som också betyder slutspel. Formen är inget vidare då de stått för tre svaga insatser i rad. Hemma i Lanxess Arena har Köln fyra förluster på de fem senaste matcherna och det skrämmer inte många. Bortalaget från Ingolstadt parkerar på plats tre i den södra serien. Ett ganska behagligt avstånd till lagen under strecket finns och sett till spelet på sistone känns en kvartsfinalplats given. Gästerna är i grunden det något bättre laget och spikas.

8. Düsseldorf – Schwenninger 1
Det har varit två spännande inbördes möten när Düsseldorf och Schwenninger ställts mot varandra. Det första mötet vann Düsseldorf med uddamålet medan Schwenninger tog hem det andra efter sudden. Hemmalaget har tre poäng upp till fjärdeplatsen i den norra serien. Bortalaget innehar den sista slutspelsplatsen i söder så att matchen är intressant är väldigt tydligt. Lurigt läge här men ettan känns bra. Vid större system bör ett till tecken vara med.

Kassaskåpet! Bolzano
Bolzano är i grunden ett bättre lag och de vill fortsätta att utnyttja hemmaplansfördelen för att ta kommandot i matchserien. Ettan står stadigt på egna ben.

Varningen! Fribourg
Säsongens svåraste match då Fribourg möter Zug på bortaplan. Det är ändå en seriefinal som ska bevittnas och med en tvåa i krokarna runt 15 procent är det givet att få med Drakarna från start.

36 rader
1. Brynäs – Färjestad 1 X 2
2. Bolzano – Vienna 1
3. EC KAC – Salzburg 1 X
4. Lausanne – Servette 1 2
5. Davos – ZSC Lions 2
6. Zug – Fribourg 1 X 2
7. Kölner – Ingolstadt 2
8. Düsseldorf – Schwenninger 1
216 rader
1. Brynäs – Färjestad 1 X 2
2. Bolzano – Vienna 1
3. EC KAC – Salzburg 1 X
4. Lausanne – Servette 1 X 2
5. Davos – ZSC Lions X 2
6. Zug – Fribourg 1 X 2
7. Kölner – Ingolstadt 2
8. Düsseldorf – Schwenninger 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100