Powerplay tips tisdag 6 oktober 2020

Tisdag och en europaresa till kupong. Vi börjar i KHL, där finska bidraget Jokerit har återhämtat sig från corona och ser riktigt starka ut. Fortsätter med Jaroslavl som också haft coronaproblem och sakta börjar hämta sig. Vidare besöker vi Finland, Norge, Danmark och till slut även Tjeckien. Ett klurig Powerplay där gemene person lätt kan gå bort sig, då ökar chansen till en värdemässigt stark kupong. Tänk på det tidiga spelstoppet.

Spelstopp: 17:09

1. Jokerit – Spartak Moskva 1
Den finska representanten i KHL fick en tung start på säsongen. Jokerit började med att lämna walkover i första omgången mot Dinamo Minsk. Därefter fick de snabbt Corona i truppen och fick ställa in matcher under två veckors tid. Nu är de tillbaka och de har hunnit spela fem matcher sedan uppehållet. Det har slutat med två segrar och en förlust på övertid. Spelet har sett bra ut och målvaktsspelet har fungerat bra där svenske Anders Lindbäck har lyst starkast. Spartak Moskva har haft det tuffare, det har endast blivit två segrar sista fem, en av dessa kom på straffar. Vinsterna har kommit på hemmais. Nu åker de till Helsingfors och de kommer få det tufft. Ettan spikas med fördel upp mot 65 procent.

2. Vitjaz Podolsk – Lokomotiv Jaroslavl 2
Vitjaz, ett av få KHL-lag som får anses spela en utpräglad offensiv ishockey. Inte mindre än 21 mål på de fem senaste kamperna har de rödvita gjort. Sex av målen kom i helgens storseger mot Dinamo Riga. Sett till skottstatistiken var det en jämnare match än vad resultatet visar. Lokomotiv har varit drabbade av Corona och det har som väntat, påverkat resultatraden. Spelare som André Petersson och Anton Lander har saknats en längre tid och saknades även i helgen. Troligen är de även out imorgon. Trots avsaknaden av många ordinarie spelare har gästerna lyckats ta poäng i två av de tre senaste matcherna. I kombination med att ettan blir rejält streckad, så tas alla tecken med.

3. CSKA Moskva – Dynamo Moskva 1
Moskvaderby. CSKA har en ruskig form, på de tio senaste har det blivit nio segrar. Enda plumpen kom hemma mot Metallurg Magnitogorsk. På de fyra senaste matcherna har det gamla militärlaget mäktat med 18 mål framåt. Dynamo Moskva har blandat och gett på slutet, det har blivit tre segrar de fem senaste. I helgen segrade Dynamo mot Kunlun med klara 6-3, efter att de haft ledningen med 6-1 i slutet och helt slappnat av. Innan dess blev det en förlust mot Traktor, i en tillställning där huvudstadslaget var kraftigt dominanta, men Roman Will i Traktorkassen grusat chanserna. Går strecken på hemmalaget över 45 procent är det värt att gardera från höger.

4. HIFK – Pelicans Lahti 1
Finska ligan har tillåtit NHL-lån, till skillnad mot KHL. HIFK har lånat in Emil Bemström från Columbus. Bemström har visat att han håller en hög nivå och på de två första matcherna har den forne DIF-snipern tryckt dit två puckar och assisterat till ett mål. Även finska stortalangen Anton Lundell öppnade sitt målkonto i premiären. I Pelicans har även Julius Bergman svarat för ett mål. Den tidigare offensiva backtalangen, som förra säsongen spelade i Frölunda, har fått en större roll hos Pelicans. Hos bortalaget hittar vi också SHL:s stora offensiva stjärna senaste säsongerna, Ryan Lasch. Det har endast blivit en poäng för Lasch, men där vet de flesta att det finns potential. Pelicans är ett sämre lag än HIFK, strecken sitter i skrivande stund ganska jämnt, och då blir ettan en bra spik.

5. Lillehammer – Storhamar 2
Lillehammer började säsongen planenligt när Stavanger slogs tillbaka med 4-2. Den nordamerikanska satsningen Lillehammer har gjort gav resultat, Austin Cangelosi gjorde två mål och en assist. Bortalaget är topptippat även i år, förra säsongen blev det en andraplats. Storhamar skrällde och besegrade favoriten Stavanger där förre KHL-stjärnan Patrick Thoresen gjorde två mål, och var av rapporterna en av planens bästa spelare. Lillehammer är ett tippat mittenlag, medans Storhamar är tippat i toppen. När matchen dessutom är ganska jämnt streckat tar vi ställning för Storhamar.

6. Herlev – Odense X
Odense står på noll segrar efter fem matcher. Senast blev det ett knappt nederlag mot topptippade Sönderjyske. Bulldogs hängde bra med i matchen och lyckades få med sig ett kryss. För hemmalagets del var tänkta poängmaskinerna Hammond och O’Donnell riktigt bra offensivt och låg bakom båda målen framåt. Herlev har börjat säsongen sådär med en seger under ordinarie tid. Den kom senast dessa lag möttes. Det var dock innan Hammond anslöt till Odense. Troligen kommer kampen bli jämnare än strecken visar. På mindre system bör 1X räcka. På ett större tar vi med alla tecken.

7. Esbjerg – Frederikshavn 1
Lagen möttes i Frederikshavn i fredags. Då vann Frederikshavn med 5-2. Matchen avgjordes tidigt i andra när gamle SHL-spelaren Jesper Jensen gjorde 3-0. Jensen är tillsammans med Shugg de offensiva stjärnorna. Trots snabb reducering av Esbjerg blev det aldrig spännande. Spelmässigt var det Esbjerg som spenderade mycket tid i Frederikshavns zon. Blir det en liknande matchbild nu, har Esbjerg en bättre chans än strecken visar. Spelare som Brady Shaw och Trevor Cheek måste kliva fram för hemmalaget. Ettan bör vara favorit och spikas på mindre system. Gardera med krysset på större system.

8. Karlovy Vary – Sparta Prag 1
Tjeckiska ligan får avsluta kupongen och den är precis som många andra ligor i uppstartsfasen och tabellen haltar. Karlovy har bara spelat två matcher, båda hemma. Det blev en uddamålsseger mot Mlada Boleslav och klar förlust mot topptippade Trinec. Sparta Prag har spelat fem matcher, tre av dem på resande fot. Det har resulterat i tre förluster. Tjeckiska ligan är en väldigt hemmastark liga där hemmalagen tar minst två poäng i 60 procent av fallen. Bortalaget saknar sin tänkta förstakeeper. Michal Neuvirth med mycket NHL-rutin, i främst Washington, kommer inte spela. Tvåan är i skrivande stund kraftigt överstreckad. Ta med alla tecken.

Kassaskåpet! – Jokerit
Finska representanterna har ett starkt lag och kommer tillhöra toppen. Laget kryllar av finska VM-guldmedaljörer, kryddat med spelare som har rutin från NHL. Hemma i Helsingfors är Jokerit starka.

Varningen! – Lokomotiv
Lokomotiv har haft problem med corona i laget, men får tillbaka spelare löpande. Bör inte bli underdogs på kupongen. Har ett bra grundspel och kommer absolut kunna störa Vitjaz. Mycket trevlig tvåa.

36 rader
1. Jokerit – Sp.Moskva 1
2. Vitjaz – Lok.Jaroslavl 1X2
3. CSKA Moskva – Dyn.Moskva 12
4. HIFK – Pelicans Lahti 1
5. Lillehammer – Storhamar 2
6. Herlev – Odense 1X
7. Esbjerg – Frederikshavn 1
8. Karlovy Vary – Sparta Prag 1X2

216 rader
1. Jokerit – Sp.Moskva 1
2. Vitjaz – Lok.Jaroslavl 1X2
3. CSKA Moskva – Dyn.Moskva 12
4. HIFK – Pelicans Lahti 1
5. Lillehammer – Storhamar X2
6. Herlev – Odense 1X2
7. Esbjerg – Frederikshavn 1X
8. Karlovy Vary – Sparta Prag 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100