Powerplay tips tisdag 6 april 2021

Ingen serielunk här direkt. En ångestmatch i Gävle är först ut och det ska bli spännande att se vilket lag som tar tag i taktpinnen. Det blir även ett intressant möte i Karlskoga, Hockeyettan, KHL samt en semifinal från vårt grannland i söder. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp 17:59

1. Brynäs – HV71 2
Brynäs har haft några hektiska dygn efter förlusten i sista omgången mot Oskarshamn. Först sparkade Gävlelaget huvudtränaren Peter Andersson och assisterande Viktor Stråhle. Sedan sa sportchefen Michael Sundlöv upp sig. Två dagar innan kvalet så blev det klart med två nya tränare i form av Josef Boumedienne och Nils Ekman. HV71 fick äntligen en seger i sista omgången när Linköping besegrades med 5-3. Johannes Kinnvall och Matt Donovan är skadade och Jordan Murray är avstängd. 2-2 är det i inbördes möten där samtliga matcher har vunnits av hemmalaget. Med tanke på kaoset i BIF tror vi först och främst på bortaseger här. Gardera med minst ett kryss.

2. BIK Karlskoga – Björklöven 1
I den första matchen krävdes det mer än 100 minuter ishockey för att få ett avgörande. BIK Karlskoga visade prov på stark moral då de vände 1-3 till 4-3. Stor segerorganisatör var Henrik Björklund som mäktade med två mål och en målgivande passning. Nu är pressen på bortalaget då 2-0 i matcher inte är speciellt lätt att vända. Björklöven har målats upp som favoriter även i Nobelhallen vilket vi tycker är helt fel då BIK har minst lika stor vinstchans. På större system ska fler tecken med.

3. Visby/Roma – Nybro 2
Visby/Roma imponerade då de slog ut Forshaga. Det började med förlust hemma på Gotland men efter det blev det två starka segrar i Värmland. Frågan är om den sista uppgiften innan kvalserien blir för tuff? Vinnarna från Hockeyettan Södra kommer på besök. Nybro har sett starka ut och de gjorde hela fjorton mål på två möten med Borlänge. Det har dessutom varit stor spridning på målskyttarna och det blir väldigt viktigt när det drar ihop sig att många bidrar. Bortalaget är favoriter och de har dessutom vunnit båda gångerna mot gotlänningarna den här säsongen. Tvåan räcker långt här.

4. Troja/Ljungby – Vimmerby X
Smålandsderby väntar då klassiska Troja/Ljungby tar emot Vimmerby. Hemmalaget hade inga problem med att slå ut Teg i två raka matcher medan Vimmerby hade det lite kämpigare mot Mörrum. Förvisso vann de också med 2-0 men matcherna var väldigt tajta. I den senaste matchen för bortalaget blev det seger med 4-3 och då stod kanadensaren Todd Winder för samtliga fyra mål. Han måste Troja se upp med om det ska bli seger för deras del. Väldigt jämnt är att vänta och här chansar vi inte utan tar med rubbet. Alla tecken.

5. Mariestad – Boden 2
Mariestad som slutade på en sjunde plats i Hockeyettan Södra får nu något att bita i. Det var två imponerande segrar de tog mot serietvåan i Allettan Södra, Dalen. Tobias Aronsson som har ett förflutet i bland annat Modo stod för mål i båda matcherna mot Jönköpingslaget. Boden gjorde slarvsylta av Kalix efter totalt 16-0 på två matcher och visade varför de är en av de stora favoriterna att ta steget till Hockeyallsvenskan. I norrbottensgänget finns flera etablerade namn så som Fredrik Lindgren, Mikael Lidhammar och Viktor Lindgren. Förhoppningsvis kan de bli tungan på vågen nu när säsongen närmar sig slutet. Tvåan spikas!

6. Östersund – Hudiksvall X
Det krävdes tre matcher för Östersund innan Huddinge kunde besegras. En stark tredjeperiod då de vände från 1-2 till 5-2 efter bland annat mål av spetsspelarna Linus Rotbakken och Lucas Sandström. Hudiksvall förlorade mötet i Piteå men visade sedan styrka när det blev två raka segrar hemma i Hälsingland. Det står 1-1 i inbördes möten och båda matcherna vanns av bortalaget. I serien skiljde det åtta poäng till Hudiks fördel och känslan är att de är aningen favoriter totalt sett. Nu väntas en tajt match och vi öppnar plånboken och tar med alla tecken.

7. SKA St. Petersburg – CSKA Moskva 2
Dags för tredje matchen i denna semifinalserie och det är press på hemmalaget efter att Moskvalaget kopplat greppet efter två raka hemmasegrar. SKA St. Petersburg imponerade i kvarten då de slog Dynamo Moskva med 4-1 i matcher. Nu behöver de få hål på Lars Johansson som är målvakt i CSKA Moskva. Han har nämligen nollat St. Petersburg i båda matcherna och står på 96,74 i räddningsprocent totalt i slutspelet. Huvudstadlaget vann grundserien och har fortsatt i stor stil sedan dess. Tvåan är given men vid större system bör det garderas med hänsyn till värdet.

8. Sönderjyske – Rungsted 2
Match fyra väntar och det är bortalaget som sitter i förarsätet med 2-1 i matcher. Sönderjyske slutade på en fjärde plats i grundserien medan bortalaget vann. Det finns ett par intressanta namn i lagen med förflutet i Sverige. Bland annat bägge målvakterna som båda två har massor av rutin. Patrick Galbraith i hemmalaget, som inte haft någon supersäsong, har 89,20 i räddningsprocent medan Christopher Nihlstorp i Rungsted har 91,20. Fördel bortalaget i målvaktsmatchen alltså. En jämn match är ändå att vänta, men känslan är att X2 räcker.

Kassaskåpet! Boden
Boden visade verkligen styrka genom att slå Kalix med 7-0 och 9-0. I kvällens match är norrbottenslaget favoriter men inte så stora vi tycker de bör vara. Det ska vara bra chans att Boden plockar hem det efter 60 minuter.

Varningen! Vimmerby
En förmodad jämn match mot Troja är att vänta. Att då Vimmerby i skrivande stund är streckade under 20 procent känns alldeles för lågt. Bara att sätta tänderna i den godbiten.

36 rader
1. Brynäs – HV71 X 2
2. Karlskoga – Björklöven 1
3. Visby/Roma – Nybro 2
4. Troja/Ljungby – Vimmerby 1 X 2
5. Mariestad – Boden 2
6. Östersund – Hudiksvall 1 X 2
7. St. Petersburg – CSKA Moskva 2
8. Sönderjyske – Rungsted X 2
216 rader
1. Brynäs – HV71 1 X 2
2. Karlskoga – Björklöven 1 2
3. Visby/Roma – Nybro 2
4. Troja/Ljungby – Vimmerby 1 X 2
5. Mariestad – Boden 2
6. Östersund – Hudiksvall 1 X 2
7. St. Petersburg – CSKA Moskva 1 2
8. Sönderjyske – Rungsted X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100