Powerplay tips tisdag 4 maj 2021

Tisdagskupongen bjuder på ett returmöte mellan Norge och Sverige, lagen mötte varandra på måndagskvällen. Resten av matcherna hämtas från andra sidan Atlanten. Där börjar slutspelskampen hårdna och vissa lag har så få som fyra matcher kvar att spela. Även lag som slåss om divisionsseger och fördel in i slutspelet. Två sista matcherna hämtas från AHL. Tänk på att det är tidigt spelstopp.

Spelstopp 16:59

1. Norge – Sverige 2
En uppvärmningsmatch inför det stundande VM i Riga. Lagen spelade mot varandra under måndagskvällen, det blev en fartfylld match där Tre Kronor drog det längsta strået med marginal. Trots att norrmännen började bäst och gjorde 1-0 tidigt. Så kom Sverige igång, kedjan innehållandes tre Skellefteåspelare kvitterade i första perioden. Sedan var det fullkomlig utklassning. Siffrorna skrevs till 5-2 för de svenska grabbarna. Spelmässigt spenderades större delen i Norges zon och bortsett från något enstaka anfall så var det inget snack om saken. Sverige är ett klart bättre lag och här är det bara att spika tvåan och gå vidare.

2. Carolina – Chicago 1
Carolina har haft en väldigt stark säsong. Spelmässigt har de levererat riktigt fin ishockey. Spelare som Aho, Svechnikov och kanske framför allt Necas har tagit kliv framåt och lyft laget ytterligare. Chicago började säsongen bra, fick väldigt bra målvaktsspel av Kevin Lankinen. Även om finländaren har svalnat lite så har han gjort en godkänd säsong. Lagen mötte varandra natten till tisdag. Det blev en klar seger för Carolina som fortsatt har grepp om divisionssegern. Bör bli en tightare historia nu. Gardera med krysset, har du en tjockare plånbok är det värt att ta med tvåan.

3. Philadelphia – Pittsburgh 2
Pennsylvaniaderby mellan två lag där det ena laget inte har något att spela för, medan det andra slåss om att vinna divisionen. Flyers defensiv har varit ett sorgebarn, de släpper till mängder med chanser och inte fått något vidare målvaktsspel heller. Pittsburgh fick inget målvaktsspel i början, men i takt med att alla skadade backar kom tillbaka så förbättrades även defensiven. Framåt är det kedjan med Guentzel, Rust och Crosby som är farligast och mycket av spelet kretsar kring dessa herrar. Philadelphia vann slaget om Pennsylvania natten till tisdag med hela 7-2. Detta trots att Pittsburgh var det spelförande laget. Pingvinerna ska vara bättre och kan bli en fin spik om de håller sig under 55 procent.

4. New Jersey – Boston 1
Detta var året när New Jersey skulle närma sig övriga lag, så blev det inte och laget är bara före Buffalo i tabellen. Spelmässigt har det sett helt okej ut, men skador på Hughes och Hischier under säsongen har grusat lagets chanser till slutspel. Båda har spelat på slutet och laget har spelat upp sig. Boston plockade in Taylor Hall innan deadline och kanadensaren har fått ett lyft när han spelat med tjecken Krejci. Det var inget snack när lagen mötte varandra senast. Boston körde över New Jersey. Till nattens match byter lagen troligen målvakt och det är fördelaktigt för Devils. Ta med samtliga tecken.

5. Buffalo – NY Islanders 2
Det har varit en tuff säsong för Buffalo, och laget bytte coach under säsongen och en hel del spelare lyfte sig rejält. En sådan är Rasmus Dahlin som gjort en klart bättre andra halva. Dock är det problem med skador hos målvakterna och troligen ställs Michael Houser i mål, inför säsongen var han tänkt som femte alternativet på den positionen. Islanders plockade in Palmieri innan deadline, men amerikanen har haft svårt att hitta sin plats i laget och bara producerat tre poäng på tretton matcher. Buffalo skrällde senast lagen möttes, och var det bättre laget. Islanders kan bättre och tvåan streckas väldigt lågt. Klok spik.

6. Vancouver – Edmonton 2
Det stora covidutbrottet i NHL drabbade Vancouver som ett tag hade mängder med smittade spelare. De har haft svårt att hitta spelet sedan dess och stundtals har det sett ut som laget bara vill blåsa av säsongen. Edmonton bygger sitt spel kring två spelare. Det är Leon Draisaitl, tysken har haft en bra säsong och han placerar sig på andra plats i poängligan. Men han är 18 poäng efter lagkamraten Connor McDavid. Det är nästan löjligt hur överlägsen superstjärnan är och hur svår han är att få stopp på. När lagen möttes under natten till tisdag gjorde McDavid ytterligare fyra poäng. Nog borde Oilers vara favoriter, på större system är krysset ett klokt tecken att ta med.

7. Hartford – Bridgeport 2
Vi hoppar ner ett hack i hierarkin och hamnar således i NHL:s farmarliga. Det är ett annorlunda år där det inte kommer spelas något slutspel i AHL. I fyra av divisionerna kommer grundserien avgöra vem som räknas som segrare. Så är fallet i denna division. Där Hartford har en minimal chans att vinna fortfarande. Vargarna kommer från en övertidsseger mot Providence. Framåt har mycket kretsat kring Ty Ronning som verkligen fått spelet att lossna på slutet. Bridgeport vann även de senast, och det mot samma Providence. Även denna gång krävdes det mer än 60 minuters spel. Bör bli en jämn match där bortalaget får gälla som favorit. Kan garderas med krysset.

8. Laval – Toronto Marlies 2
Vi avslutar kupongen med ett möte i den kanadensiska divisionen. Även här är det grundserien som avgör vilket lag som vinner. Laval har satt sig i ett superbra läge till att vinna och de leder divisionen överlägset. Laget som tillhör Montreals organisation har många spelare som knackar på dörren till NHL. Toronto har haft en tung säsong och de huserar i botten av divisionen. Detta trots en ganska intressant trupp innehållandes bland annat spelare som Calle Rosén, Martin Marincin och Nic Petan. Alla tre har spelat en hel del NHL-matcher. Hemmalaget får väldigt stort förtroende, och det finns som sagt en hel del NHL-rutin i Marlies. Ta med alla tecken och jobba in bortasegern.

Kassaskåpet! Sverige
Det var lekstuga under måndagen. Norge hade inget att sätta emot när Sverige spelade ut. Kan svenskarna hålla sig från utvisningsbåset bör detta bli en promenadseger.

Varningen! New Jersey
Har en hel del kapacitet i sina toppkedjor. Till detta möte kliver mest troligt Blackwood in i kassen och han är deras klart bästa målvakt. Kan absolut störa Boston till låga procent.

36 rader
1. Norge – Sverige 2
2. Carolina – Chicago 1 X
3. Philadelphia – Pittsburgh 2
4. New Jersey – Boston 1 X 2
5. Buffalo – NY Islanders 2
6. Vancouver – Edmonton 2
7. Hartford – Bridgeport X 2
8. Laval – Toronto Marlies 1 X 2
216 rader
1. Norge – Sverige 2
2. Carolina – Chicago 1 X 2
3. Philadelphia – Pittsburgh X 2
4. New Jersey – Boston 1 X 2
5. Buffalo – NY Islanders 2
6. Vancouver – Edmonton X 2
7. Hartford – Bridgeport X 2
8. Laval – Toronto Marlies 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100