Powerplay tips tisdag 30 november 2021

SHL-hockey på en tisdag, 250 000 kronor i extrapengar och flera fina skrälldrag i siktet. Kan det bli mycket bättre är frågan! Vi dundrar igång kupongen med ett klassikermöte från Leksand och går i mål med en toppmatch från Hockeyallsvenskan då Karlskoga och Björklöven ska stångas. Allt är klappat och klart så nu släpper vi pucken.

Spelstopp 18:59

1. Leksand – Färjestad X
Leksand har vaknat till liv från en trött period med flertalet förluster. Både Linköping och Rögle har besegrats på resande fot och därtill har också skadelistan blivit något kortare i och med att både Ruohomaa och Lang fanns med på isen i Ängelholm senast. Färjestad har också steppat upp. Pennerborns gäng drar äntligen åt samma håll där känslan varit att det stjärntäta bygget inte riktigt suttit ihop som en enhet. När lagen stångades på isen i Karlstad delades poängen efter 60 minuter med Leksand som segrare i tre mot tre-spelet. Lika jämnt denna gång. 1X först men på med tvåan också om stålarna räcker.

2. Frölunda – Oskarshamn 1
Hyperintressant möte i Göteborg. Frölunda toppar en haltande tabell där göteborgarna närmast fick med sig en 4-3-seger från bortamatchen mot Brynäs. Ryan Lasch låg bakom tre av VF:s mål i Gävle och nordamerikanens återkomst till Frölunda är den överlägset viktigaste delen i hemmalagets framgång. Oskarshamn vann en galen hockeymatch mot Skellefteå i lördags. 8-5 mot SAIK innebär att Filanders sällskap befinner sig bland topp 6-lagen och smålänningarna har gjort sig förtjänta av sin kvartsfinalplats så långt. Enkelt i Scandinavium blir det emellertid inte men visst ska Oket kunna slita till sig en pinne. 1X spelas.

3. Växjö – Luleå 2
Att snacka formsvacka och Växjö i samma mening klingar vanligtvis uselt. Nu är dock så fallet. Lakers har inte vunnit en hockeymatch sedan landslagsuppehållet och bakåt ramlar det in oroväckande mycket påsar. När Rosén dras med en skada och Gynge inte gör mål framåt blir det svårt att vinna matcher. Luleå ser däremot ut som ett nytt lag sedan Tyrväinen kommit tillbaka från skada, Lepistö värvats in, Connolly är i spel och Lassinantti ser “normal” ut igen mellan stolparna. Bulans björnar är en given utmanare om guldet så som laget spelar just nu och upp till 45 procent kan vi gott testa att singla tvåan.

4. Djurgården – Malmö 2
Djurgården är höstens stora krislag. Hemmalaget från Stockholm får inte mycket att stämma för tillfället. Förlusterna står som spön i backen samtidigt som det pågår interna stridigheter där Videll ligger i luven med klubben. Malmö är inte heller i någon magisk harmoni men däremot finns en helt annan plattform att stå på. Händemark, Pääjärvi och Söderberg är en trio att hålla hårt i när det blåser även om dessa herrar också har mycket att bevisa. Trolig tvåa.

5. Brynäs – Örebro 2
Sett över de tio senaste matcherna är Örebro ligans näst formstarkaste sällskap. Niklas Eriksson har fått fart på sin röda armé där allt från målvakts- och försvarsspel till anfallshockey varit riktigt bra. Mot Frölunda i senaste hemmamatchen var linan med Eklind-Abols-Ekström fullkomligt lysande. Brynäs är ett bottenlag i år och Manner tillsammans med sin stab har fått finna sig i detta. En trepoängare sett till de sju senaste matcherna gör att Gävle-laget sladdar en aning i kampen om playin-platser och avståndet ner till jagande Timrå är numera “bara” fem poäng. För tillfället är det klasskillnad lagen emellan och tvåan är en av kupongens trevligaste singlar.

6. Timrå – Rögle X
Rögle noterade säsongens första nollpoängare hemma i Catena Arena då Leksand vann i lördags med 4-1. Bandyklubben är inne i en liten svacka och har bara en trepoängare noterad över de fem senaste matcherna. Givetvis är det ingen som helst fara på taket för detta Skåne-gäng som i grund och botten har en av ligans mest kompletta trupper. Timrå i Medelpad ska dock på intet sätt underskattas. TIK vann sista matchen innan uppehållet och Freddan Andersson och hans mannar har därefter fortsatt på inslagen väg och skördat tre vinster på fyra försök den senaste tiden. 4-2-skalpen borta mot Linköping i helgen var otroligt viktig då värdklubben därmed äter in lite poäng på bland annat Cluben från Östergötland. Rattie, Lööke, Lundin och company kan självklart störa RBK. Alla tecken!

7. Skellefteå – Linköping 2
Sista SHL-stoppet sker i Skellefteå där vi också jobbar in kupongens bästa skräll. Skellefteå stod för årets bottennapp i helgen. De svartgula spelade ett naivt försvarsspel och torskade med 5-8(!) mot Oskarshamn. Att värdarna från norr släpper in så många mål i en och samma match hör sannerligen inte till det normala. Linköping har spelat en helt okej hockey på slutet även om det blivit två raka nederlag hemma i Saab Arena. Sportchefen Persson har värvat in Vilmos Gallo och John Nyberg under säsongen vilket fallit väl ut. Därtill imponerar en spelare som Christoffer Ehn med sin fart och sitt distinkta skott. LHC underskattas enormt borta mot SAIK vilket inte känns rätt på något sätt. Det här blir jämnare än vad både odds och streck indikerar. Panga på med 1X2 där tvåan ska stå i självklart fokus.

8. BIK Karlskoga – Björklöven 2
En hockeyallsvensk kamp har också klivit in på kupongen. Toppmatch från Karlskoga står på tapeten. Löven rullar ner till Värmland med tre raka vinster i bagaget. 4-1 borta mot Mora i förra omgången var ett styrkebesked från Umeå-lagets sida som nu “bara” är sex poäng bakom HV71 i toppen. Karlskoga vann planenligt över Almtuna i helgen (4-1) där Henrik Björklund var den stora segerorganisatören med 1+2. Bikarna har haft bekymmer med Wallsons mannar över lång tid hemma i Nobelhallen och faktiskt bara vunnit en av de åtta senaste på egen is mot Umeå-laget. Tvåan först, ettan därefter då en målrik tillställning är att vänta.

Kassaskåpet! Örebro
Örebro är bättre än Brynäs för tillfället och kommer Närke-klubben upp i normal nivå ska tvåan i Monitor ERP Arena vara säker.

Varningen! Linköping
Skellefteå gjorde ingen bra insats i Be-Ge Hockey Center under lördagen då Oskarshamn vann med 8-5. LHC har spelat upp sig och är ett helt annat lag nu jämfört med tidigare under säsongen. Klart tvåan ska med.

36 rader
1. Leksand – Färjestad 1 X
2. Frölunda – Oskarshamn 1 X
3. Växjö – Luleå 2
4. Djurgården – Malmö 2
5. Brynäs – Örebro 2
6. Timrå – Rögle 1 X 2
7. Skellefteå – Linköping 1 X 2
8. Karlskoga – Björklöven 2
216 rader
1. Leksand – Färjestad 1 X 2
2. Frölunda – Oskarshamn 1 X
3. Växjö – Luleå 2
4. Djurgården – Malmö X 2
5. Brynäs – Örebro 2
6. Timrå – Rögle 1 X 2
7. Skellefteå – Linköping 1 X 2
8. Karlskoga – Björklöven 1 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100