Powerplay tips tisdag 30 mars 2021

Idel matcher på tisdagens Powerplay hämtas från Hockeyettans slutspel – i potten ligger det biljetter till kvalserien. Värt att notera är att dessa “semifinaler” avgörs i bäst av tre. Här gäller det verkligen att ha huvudet på skaft för att lösa åtta gröna bockar. Här får ni en gratis analys av bongen – lycka till!

Spelstopp 17:59

1. Östersund – Huddinge 2
För Östersunds del var segern mot Piteå väldigt skön då laget dessförinnan förlorat mot både Hudiksvall och Enköping efter två mindre bra insatser. En av målskyttarna senast var Lucas Sandström som gjort över 400 matcher i Hockeyallsvenskan och spelat för klubbar som Mora, Leksand och Björklöven. Huddinge kommer med en hyfsat positiv trend. Visserligen en seger på de tre senaste men innan det hade stockholmarna fyra raka vinster. Mest rutinerad i bortalaget är utan tvekan tränaren Peter Nylander som är bror till Michael Nylander. Laget från huvudstaden känns aningen hetare och får utgångstipset. Gardera efter storleken på plånkan.

2. Troja/Ljungby – Teg 2
Klassiska Troja/Ljungby tar sig an Teg. Troja slutade på en femte plats i Allettan Södra. Senaste matchen slutade med en sur förlust mot Vimmerby. Ett problem för Smålandslaget är att spetsen är för dålig då bästa poängplockare i Allettan var Oscar Öhman som slutade på plats 47. Han finns dessutom inte kvar i laget längre. Teg spelade en målrik match mot Hudik senast (4-8 förlust) efter en galen första period där det stod 3-3. Umeålaget har en vass målform och den får gärna fortsätta för deras del. Då allt värde ser ut att dukas upp på gästerna blir det skrälljobb i Ljungby. Alla tecken!

3. Piteå – Hudiksvall 2
Piteå slog Vallentuna i två raka matcher och senast gjorde hemmalagets Carl Becker hattrick. Innan det hade norrbottensgänget fyra raka torskar. Hälsingelaget kommer med en sagolik form då de vunnit sina nio senaste matcher. I Hudiksvall finns det också en hattrickmålskytt från deras senaste match. Det var Linus Hedman som svarade för bedriften. Piteå är möjligtvis lite spetsigare men Hudiks lag känns bredare. Här börjar vi från höger men fyller på med minst ett tecken.

4. Borlänge – Nybro 2
Borlänge har ett par starka segrar i ryggen mot bland annat Piteå och Östersund senaste veckorna. Det blir viktigt i fortsättning då ännu bättre motstånd väntar. Nu är det dags för en tuff serie mot Nybro där bortalaget ska vara de starkare laget. Senast körde Nybro över Skövde med hela 10-3 efter bland annat tre mål och en assist av Fabian Ilestedt. Bortalaget vann Allettan Södra på ett imponerande sätt och kanske kan det räcka hela vägen till Hockeyallsvenskan senare i vår. Tvåan spikas här.

5. Mariestad – Dalen 2
Mariestad slutade på en sjunde plats och behövde play in för att ta sig till den här åttondelsfinalen. I play in var Eskilstuna Linden numret för små och de fick se sig besegrade med 4-2 och 6-1. HC Dalen från Jönköping slutade på en stark andra plats i Allettan och till skillnad från storebror HV71, som sjunker som en sten, går Dalen som tåget. Jönköpingslaget har vunnit tre av fyra inbördes möten och normalt sett blir det en fjärde vinst här. Tvåan är mest trolig men med tanke på hur strecken sitter måste detta möte garderas.

6. Kalix – Boden 2
Derby från bandy-nästet Kalix. Bodens HF vann Hockeyettan Norra och Allettan Norra och fick därför välja motstånd först av alla i slutspelet. Valet blev Kalix HC, en klubb som Boden såklart känner väl. Gästerna har ambitioner om att ta klivet upp den här säsongen och konstigt vore det väl annars med tanke på den starka truppen. Spelare som Lidhammar, Kauppila och kanadicken Kontos har kvalité nog för att spela på en högre nivå. Kalix besegrade BHF i den sista omgången av Allettan efter straffar, men det ska sägas att då var det ett avslaget Boden som redan hade vunnit serien. Här blir det tuffare. Tvåan spikas med god feeling.

7. Mörrum – Vimmerby 1
Även i Blekinge drabbar två klubbar som känner varandra väl samman. Lagen har mötts fyra gånger under säsongen och tre av dessa matcher har Vimmerby HC vunnit. Gästerna från Småland gjorde ett stabilt intryck i Allettan Södra där Tigrarna slutade elva poäng före Mörrums GoIS. Hemmagänget ska dock inte alls räknas bort. Mörrum kommer till spel med tre raka segrar och i truppen finns bland annat SHL-profilen Marcus Paulsson som gjort 41 poäng på sina 39 framträdanden den här säsongen. Han avgjorde hemmamötet mot Vimmerby i höstas. Ovisst, läge att gardera.

8. Visby/Roma – Forshaga 1
Sist ut är en kamp från Gotland där värdarna ställs mot formstarka värmlänningar. Forshaga IF avslutade Norrettan riktigt starkt med sex raka segrar. Rutinerade Viktor Lennartsson, med ett förflutet i bland annat IK Mora, har noterats för sju strutar på sina tre senaste framträdanden. På ön ute i Östersjön kan dock Lennartsson och hans kumpaner för det tufft. Gotlänningarna har ett starkt lag på pappret och imponerade i Play In då de vann två raka mot ett formstarkt Halmstad Hammers. Ettan ska ses som knapp favorit, börja där.

Kassaskåpet! Boden
Boden vann både Hockeyettan Norra och Allettan Norra och har ambitioner att ta klivet upp. Ett mediokert Kalix ska inte vara något hinder. Klar tvåa!

Varningen! Teg
Troja har ingen vidare form och är långt ifrån på samma nivå som för ett par år sedan. Teg har vunnit fyra av de fem senaste bortamatcherna och nu när allt värde dukas upp på gästerna måste tvåan streckas!

36 rader
1. Östersund – Huddinge 2
2. Troja/Ljungby – Teg 1 X 2
3. Piteå – Hudiksvall 1 2
4. Borlänge – Nybro 2
5. Mariestad – Dalen 1 X 2
6. Kalix – Boden 2
7. Mörrum – Vimmerby 1 2
8. Visby/Roma – Forshaga 1
216 rader
1. Östersund – Huddinge X 2
2. Troja/Ljungby – Teg 1 X 2
3. Piteå – Hudiksvall 1 2
4. Borlänge – Nybro 2
5. Mariestad – Dalen 1 X 2
6. Kalix – Boden 2
7. Mörrum – Vimmerby 1 X 2
8. Visby/Roma – Forshaga 1 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100