Powerplay tips tisdag 27 oktober 2020

Fortsatt inställda matcher i SHL, men vi har fem härliga fighter att sätta tänderna i på tisdagens Powerplay. Leksand tar emot ett underpresterande HV71 i Dalarna. Örebro ska försöka få målvaktsspelet att fungera mot ett överpresterande Brynäs. Toppmöte i Karlstad där Rögle ska försöka fortsätta med sitt fina bortaspel. I Umeå och Hockeyallsvenskan gästas Björklöven av Västervik. De två sista matcherna hämtas från Alperna och Schweiz. Häng på!

Spelstopp: 18:59

1. Leksand – HV71 2
Leksand gjorde två habila insatser förra veckan. Det blev seger mot Färjestad under lördagen och förlust mot Luleå i torsdags. Spelmässigt såg det helt okej ut för masarna. En medioker insats av Axel Brage mot Luleå gjorde att matchen snabbt var förlorad. Spelmässigt ser det helt okej ut för Leksand, det är främst förstakedjan som är riktigt vass, men på hemmais har spelet totalt sett varit riktigt bra. HV71 besegrade ett dåligt Brynäs på torsdagen och har sedan dess varit spellediga. Bortaspelet hos smålänningarna har lämnat en del att önska, de släpper till väldigt mycket målchanser, men det har blivit bättre ju längre spelet pågått. Kan försvarsspelet komma upp i nivå så finns det bra möjligheter till poäng för smålänningarna. Strecka från höger.

2. Örebro – Brynäs 1
Örebro har sett riktigt bra ut offensivt. Hemma skapar de målchanser som är värda 3,30 mål per match. Stora problemet sett till den senaste tiden har varit Jhonas Enroths mediokra spel. Hos Enroth finns det kapacitet och han torde kunna studsa tillbaka snabbt. Nu möter de ett SHL-öppningens sämsta lag sett till de till underliggande siffrorna. Brynäs har haft väldigt svårt att skapa målchanser. Trots detta har det blivit tolv inspelade poäng för gävlelaget. Men viktige Anton Rödin saknas till mötet i Närke. Lagkaptenen är avstängd efter en crosschecking mot HV71. Örebro bör streckas en bra bit över 50 procent. Kanonspik!

3. Färjestad – Rögle 2
Färjestad har varit riktigt bra de två senaste säsongerna. Inledningen i år har lämnat mer att önska hos värmlänningarna. Det blev utklassning senast hemma mot Örebro, sju mål framåt för FBK. Det var dels tack vare dåligt försvarsspel och dels tack vare bra powerplay. Under Lördagen var värmlänningarna det sämre laget mot Leksand men lyckades sno åt sig en poäng. Rögle har efter en knackig inledning spelat upp sig. Tyske talangen Moritz Seider har sett riktigt bra ut, från backplats har det blivit fyra poäng på lika många matcher. Det finns en uppsida på bortais för Rögle, de har skapat mycket chanser och borde peta in någon puck till. En målrik match att vänta där gaffeln är ett bra val. Etta-tvåa!

4. Oskarshamn – Frölunda 1
Oskarshamn har övertygat under inledningen av säsongen, och laget ser inte ut att bli den slagpåsen många experter tippade att de skulle bli. Hemma i östra Småland har spelet dessutom sett ganska bra ut. Det blev klar seger i Be-Ge Hockey Center mot Malmö i lördags. Det blir en tuffare match mot Frölunda. Göteborgarna har inlett säsongen strålande och varit det bättre laget i nästan samtliga matcher de spelat. Men bortaspelet har varit deras akilleshäl. Det har blivit tre förluster av fem möjliga. Spelet har inte heller sett lika bra ut som hemma i Scandinavium. Gästerna blir hårt streckad, många lever kvar i tanken att Oskarshamn är en slagpåse. På mindre system slopar vi tvåan helt.

5. Malmö – Skellefteå 1
Malmö har sett riktigt dassiga ut under inledningen av serien. De underliggande siffrorna säger samma sak. Idag när landslagsuttagningarna gjordes blev samtliga backar i Malmö uttagna till respektive landslag. Således finns det kapacitet i laget. Lägg därtill Alsenfelt som varit en av seriens bästa målvakter många säsonger. Alsenfelt vilades i lördagens bortaförlust mot Oskarshamn. Skellefteå har haft två coronafall i truppen, men laget lyckades ändå göra en bra match mot Rögle i lördags, trots att det blev förlust. Nu hoppas de kunna studsa tillbaka mot det andra laget från Skåne. Västerbottningarna får stort förtroende av spelarna och streckas på tok för högt. Vi streckar från vänster, bra skrällpotential.

6. Björklöven – Västervik 2
Kupongens största favorit hittar vi i Umeå. Björklövens lagbygge är möjligen det bästa vi har sett i HockeyAllsvenskans historia. Det har stundtals sett lekande lätt ut. Till detta möte kommer den rutinerade backen Daniel Rahimi få se matchen från läktarhåll efter en ful spearing i senaste matchen mot Södertälje. En match där Björklöven tappade säsongens första poäng. På besök kommer ett av de bästa bortalagen. Västervik har tagit tre segrar på fem matcher, och plockat poäng i fyra av kamperna. Smålänningarnas lag är välbalanserat. De som sticker ut är Axel Jonsson-Fjällby och Joakim Hagelin som båda har SHL-rutin. Troliga scenariot är att Björklöven vinner, men när vi erbjuds runt tio procent på tvåan måste vi syna och jobba skrällen.

7. Servette – Bern 1
Hemmaspelet har klickat för Servette. På tre matcher har det blivit imponerande 15 mål framåt. Samtidigt har defensiven sett solid ut. Målvaktsspelet från Descloux Gauthier har sett riktigt bra ut. Linus Omark har varit lagets bästa spelare och står på nio poäng efter fem spelade matcher. Hos bortalaget är det inte lika muntra siffror. Till bortamatcherna verkar de lämna offensiven hemma. Endast fem mål på tre matcher är såklart för dåligt. Defensivt ser det bättre ut och de har spelat jämnt mot de flesta lagen tack vare en solid defensiv. När detta skrivs erbjuds ett kanonvärde på ettan. Strecken borde upp runt 45 procent. Bra värdespik.

8. EHC Biel – Rapperswil 1
Biel är rättmätiga favoriter, och på hemmais har det varit målglada historier. Formen är inte uppåtgående dock. Det har blivit tre raka förluster. Målskillnaden på dessa tre förluster är 4-15. Så det verkar onekligen finnas lite att jobba på. Rapperswil har varit klart bättre defensivt, det verkar ha kostat i offensiv riktning, då deras senaste matcher varit målsnåla. De två senaste matcherna har Rapperswil besegrat Tigers, med 1-0 respektive 3-2. Biel lär försöka sätta defensiven nu efter tre dåliga matcher. Tight match där Biel bör vara favoriter. Krysset får följa med på större system.

Kassaskåpet! – Örebro
Örebro är på väg upp ur en svacka. Kan försvarsspelet sitta lite bättre finns det goda chanser till att laget stannar i topp. ÖHK möter det spelmässigt sämsta laget och är inte särskilt högt streckat. Fin spik att luta sig mot.

Varningen! – Västervik
Bortaspelet har sett riktigt bra ut för smålänningarna, de har hängt med bra i samtliga matcher. Lagen möttes för tio dagar sedan, då avgjorde Björklöven med minuten kvar. Västervik är bättre än vad strecken visar.

36 rader
1. Leksand – HV71 2
2. Örebro – Brynäs 1
3. Färjestad – Rögle 12
4. Oskarshamn – Frölunda 1X
5. Malmö – Skellefteå 1X2
6. Björklöven – Västervik 1X2
7. Servette – Bern 1
8. EHC Biel – Rapperswil 1

216 rader
1. Leksand – HV71 X2
2. Örebro – Brynäs 1
3. Färjestad – Rögle 12
4. Oskarshamn – Frölunda 1X2
5. Malmö – Skellefteå 1X2
6. Björklöven – Västervik 1X2
7. Servette – Bern 1
8. EHC Biel – Rapperswil 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100