Powerplay tips tisdag 23 februari 2021

Tisdag och vi bjuds på många härliga svenska bataljer. Linköping, Oskarshamn och Djurgården kämpar alla i botten och behöver poäng för att sätta press på lagen som är spellediga. Rögle och Skellefteå slåss i toppen och hoppas kunna få hemmaplansfördel i slutspelet. Två matcher från Hockeyallsvenskan där Södertälje och Tingsryd ska försöka haka på Björklöven. Kupongen avslutas med två matcher från Schweiz. En klurig omgång som med smarta spikar kan ge fint klirr i kassan. Häng på!

Spelstopp: 18:59

1. Rögle – Färjestad 1
Rögle fortsätter vinna, i lördags tog de tredje raka segern sedan landslagsuppehållet. Helgens match mot Frölunda var skåningarna det bättre laget och värvningen av Brithén ser riktigt bra ut. Några matcher till för att ge centern chans att lära känna alla lagkamrater lite mer så kommer de grönvita bli en stark kandidat till SM-guld. Färjestad var klart bättre än HV71 i helgen och borde ha tagit alla tre poäng, men självförtroendet saknas och det blev inte bättre när värmlänningarna tappade en 3-1 ledning i den tredje perioden. Det är svårt att blunda för Rögles form, men att de ska bli streckade över 60 procent känns fel. Tvåan är en trevlig gardering.

2. Linköping – Skellefteå 2
Linköping, som trots att de är skadedrabbat, lyckadesbta alla poäng mot Frölunda, men fick på lördagen se sig besegrade av bottenkonkurrenten Oskarshamn. Siffrorna skrevs till 4-1 men spelet var klart jämnare. Nu väntar väldigt tufft motstånd när Skellefteå kommer på besök. Värvningarna Melker Karlsson och Pär Lindholm vittnar om att västerbottningarna satsar på guld. I lördags parades Lindholm ihop med Joakim Lindström och duon har bra minnen från när de spelade ihop senast. TIll detta möte förväntas kanadensaren Josh Ho-Sang göra debut för hemmalaget. Skakigt hos LHC samtidigt som bortalaget har en uppåtgående form. Tvåan kan spikas en bit över 50 procent.

3. Frölunda – Oskarshamn 1
Frölunda har för första gången denna säsong förlorat fyra raka matcher. Den bleka insatsen mot Linköping följdes upp med en medioker insats när Rögle vann enkelt i Scandinavium. I denna match tvingas laget klara sig utan Johan Sundström som är avstängd efter en slewfoot. Men det är inte enda avbräcket för göteborgarna, de saknar även Lucas Raymond och Joel Mustonen. Hos bortalaget saknas backarna Pontus Näsén och Nolan Zajac som är sjuka och kvar i Småland. Oskarshamn tog en viktig seger när de besegrade Linköping och har nu sista slutspelsplatsen. Hade detta varit en match för en månad sedan hade Frölunda blivit kraftigt överstreckade, nu kan det bli tvärtom. Mycket fin spik!

4. Örebro – Djurgården 2
Örebro spelar sin tredje raka hemmamatch, de två tidigare har slutat med en seger, detta trots att spelet varit sådär. I helgens möte med Leksand, inledde närkingarna bra men tappade spelet och förlorade helt rättvist. Djurgården stod för en imponerande vändning mot Luleå när de vann med 5-4, i en match som nästan helt saknade stora målchanser. Men allt ramlade in åt båda hållen. Ryan Stoa verkar ha kommit i form och gjorde två poäng i segermatchen. Kan amerikanen bygga vidare på det ger han Djurgården chans att vinna varje kväll. De bör ha en vettig chans att plocka poäng borta mot Örebro. Ta med alla tecken.

5. Södertälje – Vita Hästen 2
Det är andra matchen på lika många dagar för Vita Hästen. Den första spelades under måndagskvällen hemma mot Mora. En match där Norrköpingslaget ska vara väldigt nöjda med två poäng. Mycket tack vare bra målvaktsspel av Christian Engstrand. Men spelmässigt var de klart sämre än masarna. Södertälje kommer från en bortamatch mot BIK Karlskoga där det blev förlust trots bra spel. Kringlorna var bra på att hitta skottsektorn samtidigt som motståndarna fick ta många avslut utifrån. Södertälje bör absolut vara favoriter men får alldeles för stort förtroende, en bra dag kan Hästen skrälla. Alla tecken plitas ner.

6. Almtuna – Tingsryd 1
I Uppsala har hemmalaget fått upp farten igen och värvningen av Alexander Sahlin har skapat en defensiv stabilitet som saknats sedan Erik Hanses skadade sig. De rödvita höll jämna steg med formstarka AIK och var mer effektiva än gnaget och segern med 3-0 var rättvis. Tingsryd har två raka segrar, i båda vinstens har de inte släppt in ett enda mål. Först besegrades Västervik på bortais och i helgen var det Mora som stod för motståndet. Tingsryd kommer sakna en spelare som är hemma på grund av sjukdom, de har ännu inte avslöjats vem, i övrigt är det samma lag. Med Sahlin i kassen har Almtuna chans att vinna och ettan streckas väldigt lågt. Kul chansspik på mindre system, på större är tvåan andra tecknet att ta med.

7. Servette – Zug 2
Till avslutningen rör vi oss söderut och hamnar i Schweiz. Där väntar ett möte mellan Omarks och Klingbergs respektive gäng. Servette kommer från dubbla segrar i helgen. Först hemmabesegrades Rapperswil och i helgens sista match blev det en övertidsseger i Lausanne, En spelare som är i bra form är just Linus Omark, norrbottningen gjorde fem mål på dessa två kamper. Ett lag som varit i bra form nästan hela säsongen är Zug. Deras enda match i helgen var i Davos och det blev utklassning. Tangnes mannar vann med 7-2 och leder fortsatt serien i överlägsen stil. Två lag med bra målform, bör bli en rolig batalj, en gubbe (1-2) är en bra väg att gå.

8. EHC Biel – Lausanne 2
Den sista kampen på kupongen hittar vi lite norr om Genève. I Biel väntar ett mittenmöte. Hemmalaget spelade bara en match i helgen och den slutade i en klar förlust mot Fribourg. Trots ledningsmål av Toni Rajala gjorde Biel en dålig andra period som avgjorde drabbningen. Dagens motståndare ligger tre poäng före Biel men har spelat fem matcher färre. Det blev två långa matcher i helgen för bortalaget. Övertidsförlusten mot Bern följdes upp med ytterligare en torsk efter sudden mot Servette. Lausanne bör vara knappa favoriter och det torde bli en match som streckas jämnt. Tvåan är en bra värdespik.

Kassaskåpet! – Frölunda
Nog för att resultaten har varit knackiga för Frölunda, men de spelar fortfarande en vinstdrivande ishockey. Spelare för spelare är det väldigt stor skillnad och till rådande procent är ettan en kanonspik.

Varningen! – Djurgården
Stockholmarna spelar bra ishockey, detta trots att de saknar spelare. Vändningen mot Luleå imponerar och nu väntar ett Örebro som har haft svårt att göra en hel bra match.

36 rader
1. Rögle – Färjestad 12
2. Linköping – Skellefteå 2
3. Frölunda – Oskarshamn 1
4. Örebro – Djurgården 1X2
5. Södertälje – Vita Hästen 1X2
6. Almtuna – Tingsryd 1
7. Servette – Zug 12
8. EHC Biel – Lausanne 2

216 rader
1. Rögle – Färjestad 1X2
2. Linköping – Skellefteå X2
3. Frölunda – Oskarshamn 1
4. Örebro – Djurgården 1X2
5. Södertälje – Vita Hästen 1X2
6. Almtuna – Tingsryd 12
7. Servette – Zug 12
8. EHC Biel – Lausanne 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100