Powerplay tips tisdag 2 mars 2021

Hockeytisdag med fem roliga svenska bataljer. Vi bjuds på SHL-hockey där ett av seriens mest formstarka lag möter ett lag i minikris. I Hockeyallsvenskan ska platser om kvalslutspelsserien avgöras. Västervik möter ett Timrå som redan säkrat förstaplatsen. Mora och MODO bjöd på en målrik match senast, ser det likadant ut denna gång? Kupongen avslutas med tre matcher från den Schweiz där vi har en hel del svenskbekantingar i spel. Häng med!

Spelstopp: 17:59

1. Malmö – Frölunda 2
Malmö har haft en väldigt fin form på slutet och helgen innebar sex nya poäng. Skåningarna har skaffat sig avstånd ner till kvalstrecket, men det kommer krävas ytterligare några pinnar för att vara helt på den säkra sidan. Under lördagen besegrades HV71 i en match där “Rödhakarna” upplevdes hungrigare och hetare. På söndagen besegrades Luleå i en match där det mesta gick in åt båda håll. Frölunda blev stundtals utspelade av Djurgården och ska vara väldigt nöjda över poängen de fick. Göteborgarna har haft en nedåtgående formkurva sista tiden, men kapaciteten hos göteborgarna är hög. Bör streckas som favorit. Bra spik!

2. Björklöven – Vita Hästen 1
Björklöven har så sakteliga börjat hitta tillbaka till formen de hade i början av säsongen. Detta trots att det blev en snöplig förlust borta mot Almtuna på lördagen. Umeålaget var bättre och hade ett kraftigt spelövertag men lyckades inte hitta in med pucken bakom Leijon i kassen hos hemmalaget. Vita Hästen har inte hittat tillbaka till sin form från början av säsongen, det ser ganska knackigt ut för det rödvita laget. De har fortfarande chans att ta sig till Play In men det tåget lämnar snart perrongen. Hemmalaget kommer få väldigt stort förtroende, på större system kan krysset få följa med som sällskap till ettan.

3. Västervik – Timrå 1
Smålänningarna har god form och har vunnit fyra raka matcher. Enda poängtappet kom borta mot Timrå, vilket är den tuffaste matchen de har under en hel säsong. I helgen blev det tre poäng mot Kristianstad efter att Henrik Lundberg gjort en stabil insats i kassen. Timrå spelade en konstig match mot Södertälje. Sundsvallsgänget var inte vakna och släppte in fyra kassar på de 25 första minuterna. Trots det lyckades de hämta ikapp till 4-4 där avgörandet kom i förlängningen. TIK är redan klara seriesegrare och har alltså säkrat hemmaplansfördel hela vägen i slutspelet. Det är två bra lag som ska göra upp, ovisst. Ta med samtliga tecken.

4. Mora – MODO 1
Match mellan två lag som möttes förra veckan i en ytterst märklig batalj. Öviksgänget gjorde fyra mål på tolv minuter. Sedan gjorde Mora fyra mål på 18 minuter och inför tredje perioden stod det 4-4. I den tredje perioden hade båda lagen ledningen vid något tillfälle och MODO kvitterade med två sekunder kvar. Defensivt sett har Mora kollapsat på slutet, på de sex senaste matcherna har masarna släppt in 27 mål vilket ger ett snitt på 4,5 mål bakåt per match. Sundquist har inte fått sina spelare i MODDO att spela det tänkta spelet och under helgen lämnade poängplockaren Rockwood laget för att han inte fick tillräckligt med offensiv istid. Det bör bli en defensivt inriktad match och Mora är i grunden det bättre laget. 1X räcker långt.

5. Östersund – Borlänge 1
Det blev en tuff helg med dubbla matcher för Östersund. Först besegrades Kalix med 4-1, en snabb 3-0 ledning en bit in i andra gjorde att jämtarna kunde försvara hem segern. På söndagen mötte de suveräna Boden och då blev det förlust. Där tog Ben Hawerchuk saken i egna händer och slogs mot Bodens Boeing vilket gör att kanadensaren är avstängd. Borlänge inkasserade ytterligare en förlust och har det väldigt tufft i Allettan. Bara 15 inspelade poäng på 14 matcher. Ska masarna ha chans på något positivt kval krävs uppryckning. Det här blir dock en väldigt tuff uppgift. Ettan är en bra spik.

6. Bern – Servette 2
Vi tar oss söderut och hamnar i Schweiz och deras senaste titelvinnare. Bern inkasserade en titel under helgen när de vann schweiziska cupen, i finalen besegrade ZSC Lions med 5-2. I ligan har det gått tungt och laget riskerar att missa slutspel. Via cupen har de visat att det finns kvalité i truppen för att vinna mot lagen högre upp i tabellen. Ett sådant lag är Servette, de har goda chanser att nå topp fyra. Bortaspelet har haltat lite men det är fortfarande bättre än Berns hemmaspel. Kan bli en målrik batalj således är gaffeln (1-2) ett trevligt alternativ på mindre system. På större plitas alla tecken ner.

7. Lugano – EHC Biel 1
Vi rör oss till ett mittenmöte. Det skiljer sju poäng mellan lagen till hemmalagets fördel. Lugano hade dubbelmöte med Servette under föregående vecka, två matcher som var varandras motsatser rent resultatmässigt. Första bataljen vann Servette med 6-2 medan Lugano vann den andra med 7-2, där den gamle danske NHL-spelaren Mikkel Boedker gjorde två mål. Biel var inblandade i en målrik fight med ZSC på fredagen, och fick ge sig på övertid. Det är två ganska jämna lag på förhand där Lugano har en hemmaplansfördel. Vi lutar aningen mer åt vänster, men ta gärna med samtliga tecken.

8. Lausanne – Fribourg 1
Omgångens sista match hittar vi på den schweiziska västkusten. Det är ett hemmalag som famlar efter formen. Endast en trepoängare på de sju senaste syns i Laussanes papper, många oavgjorda men ska de behålla sin topp 6-plats måste de börja vinna under ordinarie tid. LHC har dessutom tappat poäng mot beskedligt motstånd som SCL Tigers och Rapperswil. Fribourg spelade bara en match förra veckan och det blev förlust mot Davos trots ledning efter första perioden, men en katastrofal inledning av den tredje gjorde att matchen var avgjord. På hemmais är Lausanne tydliga favoriter och kan spikas.

Kassaskåpet! – Frölunda
Inte så ofta Frölunda kan streckas som underdog när de åker till Malmö. Det finns väldigt mycket kapacitet hos göteborgarna. Bör vara favoriter. Mysig värdespik.

Varningen! – Västervik
De har inte den mest namnkunniga truppen, men spelare som Victor Öhman, Gerry Fitzgerald och Michael Kapla har alla tre gjort stora avtryck. Kan absolut störa Timrå.

36 rader
1. Malmö – Frölunda 2
2. Björklöven – Vita Hästen 1
3. Västervik – Timrå 1X2
4. Mora – MODO 1X
5. Östersund – Borlänge 1
6. Bern – Servette 12
7. Lugano – EHC Biel 1X2
8. Lausanne – Fribourg 1

216 rader
1. Malmö – Frölunda 2
2. Björklöven – Vita Hästen 1X
3. Västervik – Timrå 1X2
4. Mora – MODO 1X
5. Östersund – Borlänge 1
6. Bern – Servette 1X2
7. Lugano – EHC Biel 1X2
8. Lausanne – Fribourg 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100