Powerplay tips tisdag 18 maj 2021

Det har varit fantastiska matcher i NHL-slutspelet och det är en fröjd att titta på. Intensiteten är hög och det smäller rejält i sargen. Nu är det dags för andra matchen i de flesta serierna. Islanders, Tampa Bay och Minnesota har alla chansen att gå upp i en 2-0 ledning i matchserien. Boston stal en match på bortais och kan göra ett ryck nu när de ska spela hemma i TD Garden. En fullsmetad kupong som kan ge väldigt trevligt betalt om vi väljer rätt väg. Häng på!

Spelstopp 21:59

1. Pittsburgh – NY Islanders 2
Den första matchen gick till förlängning. Det var en match där Pittsburgh var det klart bättre laget i de två första perioderna. Pingvinerna förde spelet och satte rejäl press mot Sorokin i kassen. Andra perioden hade bortalaget svårt att skapa anfall. Men Islanders har en fördel att deras målvakt är klart bättre än motståndarnas. Tristan Jarry hade en tung kväll och nog borde ha tagit minst en puck, kanske till och med två. Framåt behöver Sullivans gäng inte ändra så mycket, de var bättre och om de fortsätter vara det kommer spelövertaget betala sig. Fortsätter ryssen i New Yorks mål att fortsätta spela bra kan de absolut skrälla. Ta med alla tecken.

2. Florida – Tampa Bay 2
Vilken show det var i första matchen. Det var högt tempo, snygga mål och grinigt. Precis som en slutspelsmatch ska vara. Hedman, Kucherov och Stamkos gjorde comeback, och Tampas powerplay blev glödhett direkt. Tre mål blev det i spelformen och Kucherov var inblandad i alla tre, två från hans klubba och en assist. Florida gjorde en riktigt bra match, framförallt förstakedjan med Barkov i spetsen. Finnen var dominant i spelet och var matchens bästa spelare trots förlusten. Han behöver dock få hjälp av lite målvaktsspel, det fick han inte i första matchen. Laguppställningarna ser ut att bli samma och då ska Tampa Bay vara klara favoriter. Tvåan är en klok spik.

3. Vegas – Minnesota 2
Vegas inledde riktigt, riktigt bra och första perioden var de spelmässigt överlägsna. Men de hade stora problem att hitta nätet bakom en storspelande Talbot. Kanadensaren motade alla 42 skott och var en av de stora matchvinnarna. Matchens enda mål gjorde av Joel Eriksson Ek. Värmlänningen som haft en väldigt bra säsong gjorde ännu en bra match. ”De gyllene riddarna” saknade sin bästa målskytt, Max Pacioretty, som är nära en comeback. Chanserna ökar om amerikanen kan spela. En gubbgardering kan vara en bra väg att gå, tillåter plånboken så kan alla tecken vara med.

4. Vancouver – Calgary 2
Detta är en grundseriematch. Vilket såklart är lite konstigt när slutspelet börjat. Lagen mötte varandra natten till måndag och det var en målrik match där Calgary började bäst och efter halva matchen ledde de med 4-0. Inför tredje perioden stod det 5-1. Men Vancouver vaknade till i tredje, gjorde fyra mål och tvingade matchen till förlängning. Väl där klev Calgarys bästa spelare, Elias Lindholm, fram och avgjorde matchen. Om Flames bara kan fokusera så kommer de vinna detta. Tvåan är första tecknet att plita ner, finns det slantar över får ettan följa med.

5. Boston – Washington 1
De två första matcherna har båda krävt förlängning för att utse en segrare. Den första matchen vanns av Washington, men det blev en dyrköpt seger eftersom målvakten Vitek Vanecek tvingades kliva av skadad. In kom rutinerade Craig Anderson, som bara spelat fyra matcher under grundserien. Det märks att det saknas lite timing i spelet för Anderson, som stundtals överarbetar situationer. Den andra matchen kom Washington ut stenhårt och efter tre minuter hade de haft åtta skott på mål. Boston åt sig in och var sett över 60 minuter det bättre laget. Rätt spelare fick dessutom göra mål. Ettan är en vettig spik, tillåter plånboken är krysset en sund gardering.

6. Carolina – Nashville 1
Det är att det är dags för det andra mötet i matchserien. I det första var Nashvilles bästa spelare Juuse Saros. Den smidige finnen räddade väldigt många skott och trots det behövde han släppa fyra förbi sig. Det sista målet satte Svechnikov i tom bur. Hurricanes var ett nummer större i första matchen, och den spelaren med mest slutspelsrutin klev fram direkt. Jordan Staal, som har vunnit Stanley Cup, gjorde två mål och var isens dominant. Predators chans är att Nedeljkovic i Canes-kassen fortsätter att agera skakigt. För seger måste alla kliva upp rejält. Detta är en matchserie där det ena laget visar att de är bättre på allt. Ettan är kupongens finaste spik.

7. Edmonton – Winnipeg 2
Nästa slutspelsserie att starta är i den kanadensiska divisionen. På förhand är detta den jämnaste serien och många experter tror att det är störst sannolikhet för skräll här. Lagen möttes nio gånger under grundserien. Edmonton vann sju av dem. De har dessutom en lagkapten som verkligen hittat formen. Connor McDavid gjorde poäng i de åtta avslutande matcherna. Mot Winnipeg har han haft lekstuga och gjorde 22 poäng på de nio mötena i grundserien. Jets stora fördel är på målvaktssidan, Connor Hellebuyck är en bättre målvakt än Mike Smith. Har amerikanen en bra match så kan de absolut skrälla till sig en seger direkt. Måla i alla tecken.

8. Colorado – St. Louis 1
Den stora favoriten till att vinna hela alltet, Colorado, har ett riktigt fint lag. Så länge Grubauer håller sig frisk så blir de laget att slå. St. Louis chans är att Binnington står på huvudet, det gjorde han väldigt länge i första matchen. Men Colorados förstakedja blev till slut för svår. Siffrorna stannade vid 4-1, men Mikko Rantanen hade många lägen under matchen och borde nog gjort minst ett till. Annars var det rätt spelare som hittade nätet då Landeskog, MacKinnon och Makar alla gjorde mål. Avalanche kommer mest troligt få klart flest streck. Peta med krysset på större system ifall Binnington gör en makalös match.

Kassaskåpet! Carolina
De var bättre på allt i första matchen. Men det finns mer att hämta av spelare som Aho, Hamilton och Foegele som bidrog offensivt under grundserien. De bör kunna göra det i slutspelet också.

Varningen! NY Islanders
Ialanders plockade in Palmieri vid trade deadline, amerikanen gjorde två mål på 17 matcher. I slutspelet behövande han en match för att göra två strutar. Kan han fortsätta leverera så har New York-laget goda chanser att skrälla igen.