Powerplay tips tisdag 17 november 2020

Vi bjuds på en kupong från stora delar av Europa. Vi börjar i Oskarshamn där hemmalaget får besök av Linköping. Två lag som tillhörde botten förra säsongen. Jämn match att vänta. I Norrköping ska MODO försöka bygga vidare på segern från i söndags. Det bjuds på två matcher i Schweiz, där det finns fint värde på bortalagen. Kupongen avslutas med matcher från Österrike och Danmark. En kupong med väldigt fint värde. Häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Oskarshamn – Linköping 2
I östra Småland släpps pucken mellan två tippade bottenlag. Oskarshamns spel har vittnat om något annat. Smålänningarna har öppnat säsongen bra och förra veckan tog de hem fyra poäng på tre matcher. I helgen blev det förlust mot Skellefteå i en ganska jämn match. Powerplay har börjat svikta lite och närmar sig normala nivåer. Linköping har haft problem med sjukdom, senast saknades Rynnäs, Ojamäki och Holös alla på sjukdomslistan. Till detta möte finns det chans att Holös är tillbaka. För Linköpings del var slutet på veckan tung, efter 2-6 i Stockholm, blev det 1-3 mot Frölunda. Tränaren Bert Robertsson tyckte att LHC gjorde flera bra perioder under föregående vecka, och är nära en topprestation. Den kan mycket väl komma nu, strecka från höger.

2. Vita Hästen – MODO 1
Himmelstalundshallen är skådeplatsen för match nummer två. I Hockeyallsvenskans enda mötet för dagen. Vita Hästen hade en konstig vecka, först besegrades Kristianstad i en jämn match. Sen var det misstänkt coronasmitta i laget och matcher ställdes in. Dessa tester kom tillbaka som negativa och de kan nu spela igen. För MODO:s del var det en vecka som blandade och gav. Först besegrades jumbon Väsby med 5-2, sen blev började bortaturnén med förlust mot Södertälje och i söndags en vinst borta mot Västervik. Hemma i Norrköping har Vita Hästen sett bra ut mot slutet. Ettan är en bra spik.

3. Lugano – Fribourg 2
Lugano, ett lag i bra form kommer från två segrar i helgen. Först slogs SCL Tigers tillbaka med 4-2. Likadana siffror blev det när Ambri gästade. Två raka segrar alltså sedan landslagsuppehållet för Tim Heed och hans lagkompisar. På andra sidan isen står Fribourg denna gång. De förlorade i fredags mot bottentippade Rapperswil, för att nästa dag besegra Biel. Matchen mot Biel var avgjord efter 30 minuter, då hade Viktor Stålberg assisterat till två mål och svenskbekantingen Ryan Gunderson smällt in en kasse. Bortalaget har en väldigt fin uppsida och är kraftigt understreckade. Tvåan plitas ner först, kan garderas med krysset på större system.

4. Rapperswil – Bern 2
Rapperswil har länge tillhört botten i Schweiziska NLA, men har spelat upp sig i år. Hemma i St. Galler Kantonalbank Arena har det varit högt och lågt. Men de tre senaste hemmamatcherna har alla slutat med seger. Senaste tog de en stabil seger med 4-1 mot Fribourg. Två tidiga mål av Moses följdes upp av två powerplaymål. Bern ska vara ett topplag, de har pengarna för att satsa och har gjort så även i år. Ted Brithén är en av stjärnorna som hämtats in. Formen har varit sådär den senaste tiden och det har blivit förluster i matcher där de varit det bättre laget. Mot SCL Tigers senast dominerade Bern spelet men kunde inte få in pucken mer än en gång. Bern är bättre än vad de senaste resultaten visar. Kan mycket väl komma en reaktion idag. Vi skippar ettan, X2.

5. HC Innsbruck – EC Graz 1
I Tiroler Wasserkraft Arena släpps pucken mellan Innsbruck och Graz. Bottenlaget Innsbruck har haft en tung start på säsongen och endast mäktat med tre segrar, två av dessa kom i omgång ett och två. På de fem senaste har det bara blivit en seger. Det är omvänt för dagens motståndare. Graz leder serien. De har vunnit fyra av de fem senaste. När lagen möttes senast blev det en 7-5 seger för Graz. Då gjorde gamle Leksandsspelaren Johan Porsberger det matchvinnande 6-0 målet. Graz ledde med 7-0 innan de slappnade av och bjöd in Innsbruck i matchen. Innsbruck har mer kapacitet i sig och de kommer inte vika ner sig som senast mot Graz. Ta med alla tecken.

6. Bratislava Capitals – Bolzano 2
Bratislava spelar hemma fast borta, matchen spelas faktiskt i Italien, trots det står Bratislava som hemmalag. Tittar vi på tabellen så ser vi att lagen ligger efter varandra, men Bratislava har spelat fem matcher fler än Bolzano. Det italienska laget har vunnit tre av dessa fem. Rävarna från Bolzano har inte spelat på över en månad. Samtidigt har “hemmalaget” hittat form på slutet och tagit poäng i de fyra senaste matcherna. The Foxes har hemmafördel fast de står som bortalag. Är dessutom det bättre laget. Tvåan är en bra spik.

7. Herning – Rungsted 1
I vårt grannland Danmark rullar serien på för nästan alla lag, trots minksmitta. I Herning kommer tabellettan Rungsted på besök. Duon Olsson och Persson har varit starkt bidragande till Rungsteds fina resultat. Svenskarna har gjort 31 poäng tillsammans på 13 matcher. Den stora målskytten Nichlas Hardt har även han spenderat många säsonger i Sverige. Herning kommer från en seger i helgen där de lyckades ta en fin bortaskalp med uddamålet. Vi kan förvänta oss en jämn match mellan två lag som kommer göra allt för att kliva av isen med tre poäng. Bara att plita ner alla tecken.

8. Herlev – Aalborg 1
I PM Montage Arena släpps pucken mellan Herlev och Aalborg. Hemmalaget har haft en tung start på säsongen och de två matcherna som spelats sedan landslagsuppehållet har slutat med förlust. Målvaktsspelet har varit knackigt och både Emil Jidskog och Christian Elmose kan bättre. I bortalaget har ryssen Kirill Kabanov lekstuga, ryssen med förflutet i Skellefteå, har gjort 14 poäng på lika många matcher. De två senaste har inte Kabanovs poäng räckt till några segrar. Hemmalaget har spelat få matcher på grund av Corona. De kan absolut störa Aalborg. Mycket fint värde på ettan. På större system får tvåan följa med.

Kassaskåpet! – Vita Hästen
Vita Hästen hade en kort uppehåll för misstänkt Corona-smitta. Så var inte fallet. Marcus Sörensen har dominerat och kommer ha möjlighet att göra en del poäng mot MODO också. Bra etta.

Varningen! – Linköping
Det är två lag som är jämna som möts i Be-Ge Hockey Center. Strecken vittnar om att Oskarshamn ska vara klart bättre. Så är inte fallet, Linköping kan absolut åka hem med samtliga poäng.

36 rader
1. Oskarshamn – Linköping X2
2. Vita Hästen – MODO 1
3. Lugano – Fribourg 2
4. Rapperswil – Bern X2
5. Innsbruck – Graz 1X2
6. Bratislava – Bolzano 2
7. Herning – Rungsted 1X2
8. Herlev – Aalborg 1

216 rader
1. Oskarshamn – Linköping 1X2
2. Vita Hästen – MODO 1
3. Lugano – Fribourg X2
4. Rapperswil – Bern X2
5. Innsbruck – Graz 1X2
6. Bratislava – Bolzano 2
7. Herning – Rungsted 1X2
8. Herlev – Aalborg 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100