Powerplay tips tisdag 16 februari 2021

Det har som bekant varit Beijer Hockey Games under förra veckan och sparsamt med SHL. Nu däremot är det full omgång och många intressanta matcher att sätta tänderna i. Som neutral hockeyälskare är matchen i Behrn Arena mellan Örebro och Skellefteå kvällens höjdpunkt där vi borde få se en hel del mål. Ångestmatchen i Jönköping går inte heller av för hackor.

Spelstopp: 18:59

1. Luleå – Färjestad 1
Luleå sågs som en given guldkandidat i höstas men har sedan mitten av januari haft en ganska jobbig period. Därför kom nog landslagsuppehållet lägligt för Thomas Berglunds grabbar. Färjestad parkerar på en åttonde plats i tabellen och det är ingen i Karlstad nöjd med. Spelet har sett bättre ut på slutet och FBK hade innan förlusten mot Linköping fem raka segrar, men att komma till Norrbotten är aldrig enkelt. Lagen möts igen på torsdag så det är viktigt att sätta sig i respekt inför det mötet. LHF är givetvis favoriter men värdemässigt fina tvåan bör också vara med.

2. Rögle – Brynäs 1
Toppen mot botten i Ängelholm. Trots en lite sämre trend på slutet är det positiva vibbar runt Rögle. Ted Brithèn har värvats hem från Bern och han förväntas gå in som center mellan Leon Bristedt och Adam Tambellini. Målvakten Christoffer Rifalk gjorde debut i Tre Kronor mot Finland och höll dessutom nollan, så snacka om att han är i gott mod. Brynäs spelade både i måndags och torsdags förra veckan och fick med sig fyra poäng. Nu ger BIF inte bort mål längre och det har gett ett litet andrum i botten. Till den här matchen väljer BIF att lämna Patrik Berglund, Nicklas Danielsson, Tomi Sallinen och Niclas Andersèn hemma i Gävle. Med tanke på det så ser vi inget annat än att ettan bör spikas.

3. Leksand – Linköping X
Senast i Tegera Arena utspelade SHL:s bästa match hittills den här säsongen då Frölunda var på besök. Tyvärr för leksingarnas del skadades deras skyttekung Peter Cehlarik. Poängkungen Carter Camper förlängde däremot sitt kontrakt nyligen och nu hoppas de även behålla Marek Hrivik. Linköping värvade Josh Ho-Sang från Örebro som bara fick fem matcher i Närke. En chansvärvning så klart men kan han hitta kemi med Broc Little går inget lag säkert. Ett LHC som sett helt okej ut på slutet kan mycket väl ställa till det i Dalarna så här tar vi med alla tecken.

4. Oskarshamn – Växjö 2
Smålandsderby i Be-Ge Hockey Center. IK Oskarshamn har värvat in målvakten Alexander Sudnitsin och nu står man med två bra målvakter, viktigt inför den avslutande delen av säsongen. Växjö Lakers har gjort en väldigt fin säsong och det kan leda hela vägen till guld. Emil Pettersson, som leder poängligan, har gjort en kanonsäsong och är en stor del i deras framgång. Hur ska detta då sluta? Ett desperat IKO mot VLH som är i grunden skickligare och kan spela avslappnat. Det har enbart varit tajta matcher mellan lagen men vi tror på bortaseger. Gardera med krysset vid utrymme.

5. HV71 – Djurgården 1
Hemmalaget kommer till matchen med tre raka segrar i ryggen. Det känns tryggare i HV71 nu och en stark bidragande faktor till det är tränaren Stephan Lundh som plockades in för en tid sedan. Nyförvärvet Arttu Ilomäki gjorde två mål i senaste matchen och kommer han igång blir han nyttig. Om formen är på uppåtgående i Jönköping så är den definitivt inte det i Stockholm. Hade inte Djurgården vunnit senast mot Malmö hade de varit indragna i bottenstriden. DIF hade nämligen sju raka nederlag dessförinnan. HV tror vi kommer fortsätta lyfta och bör ha fin segerchans här. Ettan singlas i Husqvarna Garden.

6. Frölunda – Malmö 2
Frölunda hade två uttagna till landslaget i veckan, Max Friberg och Jesper Sellgren. Båda gjorde bra ifrån sig och Max gjorde dessutom två mål. Att få tillbaka duon igen kan ge laget ny energi vilket kan behövas inför avslutningen. Känslan var att Malmö var på gång ett tag men nu är laget tillbaka i nedersta bottenträsket. Det är för få spelare som levererar offensivt och det mesta kretsar kring tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm samt Emil Sylvegård. Varje match är på liv och död för Redhawks nu och kanske kan motivation slå klass? Tvåan är undervärderad och då tar vi med den.

7. Örebro – Skellefteå X
Två starka lag möts i Behrn Arena. Även om Örebro har två raka nederlag så är chansen god att klara topp sex. Josh Ho-Sang fick lämna och när transferfönstret är stängt är det nuvarande trupp som ska göra det. Redan ikväll väntar en tuff uppgift då Skellefteå med elva (!) raka segrar i ryggen gästar. SAIK med en spännande offensiv och två bra målvakter har seglat upp som ett lag ingen vill möta i ett slutspel. Kvällens match skulle kunna vara en tänkbar kvartsfinal och borde bli väldigt underhållande. Alla tecken tas med här.

8. Rodrigo Abols – Jesper Frödén X
Letten Rodrigo Abols står på 14 fullträffar och Jesper Frödèn på 19. Abols verkar trivas mot Skellefteå då han nätat i två av tre möten. Tyngre har det varit för Frödèn som klivit av isen utan mål mot kvällen kombattanter. Han har dessutom fyra matcher i följd utan mål så att han är sugen på att näta råder det inga tvivel om. Utgångsläget här får vara krysset men om plånboken tillåter så plocka med samtliga tecken.

Kassaskåpet! – Rögle
Rögle i Catena Arena är en av SHL:s svåraste matcher normalt sätt. För Brynäs lär det bli ännu tuffare då laget väljer att ställa över fyra tongivande spelare. RBK tar tre poäng!

Varningen! – Malmö
Ett revanschsuget Malmö kommer till Scandinavium och lär få spela mycket försvarsspel. Har målvakten Oscar Alsenfelt en bra kväll kan mycket väl skrällen hitta hem till Skåne. Vi testar tvåan till fint värde!

36 rader
1. Luleå – Färjestad 12
2. Rögle – Brynäs 1
3. Leksand – Linköping 1X2
4. Oskarshamn – Växjö 2
5. HV71 – Djurgården 1
6. Frölunda – Malmö 12
7. Örebro – Skellefteå 1X2
8. R.Abols – J.Frödén X

216 rader
1. Luleå – Färjestad 12
2. Rögle – Brynäs 1
3. Leksand – Linköping 1X2
4. Oskarshamn – Växjö X2
5. HV71 – Djurgården 1
6. Frölunda – Malmö 12
7. Örebro – Skellefteå 1X2
8. R.Abols – J.Frödén 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100