Powerplay tips tisdag 15 december 2020

En hockeytisdag med svensk ishockey, främst i form av fem matcher som varit uppskjutna på grund av corona tidigare under säsongen. Vissa lag kommer sakna spelare på grund av att det är ett planerat landslagsuppehåll. Samtidigt har NHL börjat kalla tillbaka sina utlånade adepter. Mycket att hålla koll på. Utöver detta bjuds vi på ett derby i Hockeyettan och två matcher från Schweiz. Fin potential till pengar. Häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Djurgården – Frölunda 1
Kupongen startar på Hovet. Där Djurgården ska göra vad de kan för att hålla i sin vinstsvit på hemmais. Järnkaminerna har tagit sju raka hemmasegrar, senast gjorde de en solid match som resulterade i en 5-2 seger mot Örebro. Kedjan med Strandberg, Bergfors och Axelsson låg bakom segern, och har en uppåtgående form. På andra sidan står Frölunda, ett lag som började säsongen fantastiskt och körde över motståndet. De blir nu av med backen Theodor Lennström, som lämnat för NHL. Djurgårdens hemmaspel är svårt att blunda för och ett Frölunda helt ur form. Ettan är ett bra utgångstecken, på större system får tvåan följa med.

2. Brynäs – Leksand 1
Klassikermöte i Gävle när Brynäs och Leksand möts. Gävlelaget har haft corona i laget och haft ett veckolångt uppehåll. Till dagens match saknas tränaren Peter Andersson som fortfarande har problem med corona. De spelare som saknas är Greg Scott och John Persson om vi bortser från junior-VM spelarna, Gunler och Kvist. Laget tränade ihop under helgen. Leksand har varit utan stjärnan Marek Hrivik i flera matcher, men det har knappt märkts på isen. Poäng i tre av de fyra senaste matcherna och det mot topplag som Luleå och Örebro. Men till dagens match kommer målvakten Juvonen att saknas då han är med finska landslaget, även forwarden Paajanen är iväg med lejonen. Brynäs måste börja vinna och Leksand ger en bra möjlighet. Fin spik.

3. Rögle – Färjestad 2
I Catena Arena ska Rögle ta sin tionde raka hemmaseger. I lördags besegrades Oskarshamn i en match där skåningarna var det bättre laget rakt igenom och 2-1 var i underkant. Rögle är bästa laget när det kommer till spel i numerärt överläge och det finns en enorm offensiv talang hos dem. Färjestad spelade både lördag och söndag. På lördagen blev det seger mot Växjö och på söndagen förlust borta mot Örebro. Bortaspelet har inte varit särskilt bra för värmlänningarna, bara tre stycken trepoängare. Men svenska folket verkar ge Rögle väldigt stort förtroende. Ta med alla tecken och jobba in skrälltvåan!

4. Linköping – Oskarshamn 2
I Östergötland och Saab Arena ska det spelas hockey mellan två lag som tillhör nedre delen av tabellen. Linköping saknar spelare som är iväg med diverse landslag. De har tre spelare som är med finska landslaget, Costmar är iväg med juniorlandslaget. Motståndarna Oskarshamn har en nio matcher lång förlustsvit. Det har blivit många uddamålsförluster och spelet har inte varit så dåligt som förlustraden indikerar. Framförallt är det målskyttet som inte har funkat. Låga 5,96 i skottprocent under dessa nio matcher. Det kommer snart vända för smålänningarna, frågan är om det gör det redan nu. Linköping ser ut att få svenskarnas förtroende, X2 rensar fint.

5. Malmö – HV71 1
I Malmö Arena ska två formsvaga lag göra upp om poängen. Malmö har tagit fyra segrar på senaste tio matcherna. Det innefattar två raka vinster, först hemma mot Oskarshamn med 4-0 och i lördags åkte de till Göteborg och besegrade Frölunda med 3-2. En match där Oscar Alsenfelt var skåningarnas bästa spelare. För HV71 har spelet inte klaffat på slutet och till lördagens möte med Örebro saknades flera spelare och det blev också en förlust. Till matchen mot Redhawks är troligen Sandin och Bergström tillbaka. Malmö har fått tillbaka Helge Grans som inte fick åka med till JVM. Den unge talangen kommer in i powerplay och det är bara positivt för skåningarna. Ettan är bra utgång, men ta med krysset då det bör bli en tight match.

6. Kiruna AIF – Kiruna IF 2
Derby i vår nordligaste kommun där AIF och IF möts i Lombiahallen. Lagen tillhör olika delar av tabellen, där AIF har haft det tyngst. Laget är placerat i botten av ettan och kommer inte ha en chans att nå Allettan. För Kiruna IF lever den chansen i allra högsta grad. Bara två poäng bakom Piteå som innehar sista platsen för Allettan. Det är faktiskt första mötet för säsongen mellan lagen, efter att ha blivit uppskjutet på grund av viruset. AIF har förlorat de sex senaste matcherna. Fyra av dem på bortais. Formen är bättre hos IF som har tre raka segrar. Kiruna IF. Tvåan spikas!

7. Zug – Lausanne 1
För de två sista matcherna tar vi oss ner till klockorna och chokladens land, Schweiz. Där väntar toppmötet mellan Dan Tagnes mannar i Zug och Lausanne. Hemmalaget har inte spelat så många hemmamatcher, endast fem stycken och på dessa har det blivit tre segrar. Lausanne har leder serien, men har framförallt spelat hemmavid. Zug sitter med ett farligt powerplay där tjecken Jan Kovar styr spelet. Lausannes boxplay har inte varit mycket att hurra för och de kan få problem i den spelformen. Zug på hemmais ska vara ett snäpp vassare, på större system får tvåan följa med.

8. EHC Biel – Ambrì 2
Till kupongens sista möte tar vi oss någon timme västerut från Zug och till Biel. Där släpps pucken mellan EHC och Ambri. Hemmalaget har inte alls öppnat säsongen så bra som var förväntat. De tillhör botten av tabellen. Bara fem segrar på 13 försök. Båda lagen saknar spelare som är iväg med schweiziska JVM-laget. För Biels del saknas Elvis Schläpfer, en forward som inte har jättemycket speltid. Tappet för Ambri är större, backen Rocco Pezzullo har en del speltid och har gjort det ganska bra. Biel får väldigt stort förtroende hos spelarna, bör bli en helt jämn match. Plocka med alla tecken.

Kassaskåpet! – Brynäs
Leksand kommer till Gävle och sin bästa målvakt. Juvonen har spelat 22 raka matcher, nu ska Axel Brage in och vakta kassen. Slagläget blir inte bättre än såhär för Brynäs. Måstematch för gävlelaget.

Varningen! – Oskarshamn
Konstigt att varna för ett lag som har förlorat nio raka. Men spelet har inte sett så dåligt ut, det kommer en explosion när som helst. Chansen att få till det mot ett Linköping som saknar spelare på landslagsuppdrag är bättre än en normal omgång.

36 rader
1. Djurgården – Frölunda 1
2. Brynäs – Leksand 1
3. Rögle – Färjestad 1X2
4. Linköping – Oskarshamn X2
5. Malmö – HV71 1X
6. Kiruna AIF – Kiruna IF 2
7. Zug – Lausanne 1
8. EHC Biel – Ambrì 1X2

216 rader
1. Djurgården – Frölunda 12
2. Brynäs – Leksand 1
3. Rögle – Färjestad 1X2
4. Linköping – Oskarshamn X2
5. Malmö – HV71 1X2
6. Kiruna AIF – Kiruna IF 2
7. Zug – Lausanne 12
8. EHC Biel – Ambrì 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100