Powerplay tips tisdag 14 november 2023

Champions Hockey League bidrar med lejonparten av matcherna på tisdagens Powerplay. En handfull kamper hämtas från CHL-slutspelet som innehåller tre svenska bidrag i form av Skellefteå, Växjö och Färjestad. Utöver dessa ska seriemöten i EHL, Metal Ligaen och NHL synas i sömmarna. Nu kör vi!

Spelstopp 17:59

1. Trinec – Skellefteå 2
Skellefteå har haft stora bekymmer med sin offensiv den senaste tiden. Uppehållet kom därmed extremt lägligt. Trion Lindberg, Granberg och Söderström var iväg på Tre Kronor-uppdrag och gjorde det godkänt sett till helheten. Den sistnämnde kände sig dock krasslig och tvingades lämna samlingen. Nu ska de gulsvarta, troligen utan Söderström, flyga ner till Trinec för ett CHL-möte med Drakarna från staden. Ett bra läge för gästerna att hitta tillbaka in i gängorna inför återstarten av SHL på torsdag dessutom. Ett bättre bortalag får första penseldraget även om värdklubben i sina bästa stunder absolut har kraften att utmana hemma. Ettan agerar följetong.

2. Ingolstadt – Växjö 2
Vi vänder blickarna mot tyska Ingolstadt. Värdklubben blev ett av de sista lagen att ta sig till slutspelet och det här är en motståndare som Växjö ska kunna fälla tämligen bekvämt. Värdarna hade duon Wohlgemuth och Wagner iväg på landslagsuppdrag nyligen men är ett tämligen mediokert tyskt sällskap. Lakers slutade tvåa i grundseriespelet där Adler Mannheim gick förbi på fler trepoängare. Med sin högranking sticker såklart smålänningarna ut som en av de stora favoriterna i tävlingen och Jönssons mannar tar knappast stryk här. Tvåa.

3. EHC Biel – Färjestad 1
Biel har sedan finalförlusten mot Servette i våras inte riktigt fått något nytt grepp denna höst. En viktig spelare som Viktor Lööv har varit borta hela säsongen men ska enligt rykten finnas comeback-klar mot FBK. En härlig boost för schweizarna som underskattas rejält denna kväll. Färjestad är såklart ruskigt bra och en av de stora favoriterna att vinna hela Champions Hockey League. Att Mitells mannar däremot ska resa ner till alplandet och bara skörda en seger utan krusidull tror vi inte ett smack på. Det här blir jämnt hela vägen in i kaklet. 1X är värdemässigt magiska tecken som tidigt spelas ut.

4. Rapperswil – Adler Mannheim 1
Trots att Adler Mannheim rankas som etta inför slutspelet, och därmed får slåss mot lag 16 i grundserien, så är detta enligt spelbolagen en helt jämn strid över två matcher. Snacka om mardrömslott för tyskarna. Hemmalaget har genomgående haft bekymmer hela hösten och uppehållet kom som en skänk från ovan. Lakers besitter däremot hög klass i både första- och andrakedjan. Gubbar som Cervenka, Schroeder, Moy och Lammer går inte av för hackor. Även om Adler är ett bra hockeylag så lirar Mannheim andrafiol på bortaplan och 1X är tidigt vägen att vandra.

5. Innsbruck – Lukko Rauma 2
Lukko har underpresterat under hela säsongen och smyger in i åttondelsfinalerna som ett lag utan större förväntningar. Finländarna gick in i landslagsuppehållet nyligen med en förlust mot HPK från Tavastehus i Liiga-spelet och borta mot Innsbruck ska inte Raumo-klubben känns sig säkra på sin sak. Hajarna från Österrike är spännande och har på hemmaplan varit svårspelade en längre tid. Bland annat har Servette fått smaka torsk här under CHL-gruppspelet. En tvåa som målas upp hårt ska vi tidigt gardera, hela vägen över.

6. Herning – Aalborg 1
Finalreprisen från i fjol blickar vi mot i Danmark då Herning har revansch att kräva på Aalborg. Piraterna svepte Herning i fyra raka under våren och titulerade sig därmed danska mästare för andra säsongen i rad. Värdklubben ser i år ungefär lika vassa ut och ska återigen kunna pressa gästerna när det till våren återigen blir dags för knockout-spel. Inför tisdagens drabbning finns också sex raka vinster noterat på hemmaisen och spelet framför sina egna fans är generellt riktigt bra. I en förväntat böljande strid blickar vi först mot ettan och därefter tvåan.

7. Sparta Sarpsborg – Stjernen 1
Kristian Jakobsson och hans lagkompisar i Sarpsborg gick in i höstvilan med två raka förluster i bagaget. Något oväntat ska sägas då Sparta var minst lika bra som både Vålerenga och Frisk Asker men där skärpan var den stora skillnaden. Stjernen hemma i Amfi ska ändå innebära tre nya poäng in på kontot. Bortalaget har inte samma typ av offensiva bredd att visa upp och när lagen möttes tidigare i höst så lyckades Stjernen vinna med 3-2 hemma efter att keepern Preben Arntsen svarat för en magisk insats mellan stolparna och motat 39 av 41 skott. Samma lycka blir det inte nu. Ettan är spikad och klar.

8. Buffalo – Boston X
Utan en spelare som Tuch så blir direkt Buffalo en aning halta framåt. Något som vi tydligt såg då Sabres inte lyckades pricka in ett enda mål borta mot Pittsburgh senast (0-4). Nu vänder Dahlin och hans lagkompisar hem till KeyBank Center för ett möte med östra konferensens bästa lag, Boston. Bruins bortaspel på slutet går ändå att ifrågasätta. 2-3 mot Montreal häromsistens var ett lågvattenmärke. Det blir en enkel väg att vandra då vi tidigt kladdar på med hela spannet av tecken i hopp om att jobba in 1X för fint kupongsrens.

Kassaskåpet! Växjö
Ingolstadt har inte verktygen för att orka slå Växjö vare sig hemma eller borta. Tvåan är väldigt trolig och spikas med god känsla.

Varningen! EHC Biel
Färjestad må vara Sveriges bästa lag just nu men nere i Schweiz får Vargarna på tok för stort förtroende. En betydligt jämnare strid än vad alla verkar tro och med spelvärdet till vänster är 1X givna tecken som utgång.

36 rader
1. Trinec – Skellefteå 1 2
2. Ingolstadt – Växjö 2
3. EHC Biel – Färjestad 1 X
4. Rapperswil – Mannheim 1
5. Innsbruck – Lukko Rauma 1 X 2
6. Herning – Aalborg 1
7. Sarpsborg – Stjernen 1
8. Buffalo – Boston 1 X 2
216 rader
1. Trinec – Skellefteå 1 2
2. Ingolstadt – Växjö 2
3. EHC Biel – Färjestad 1 X 2
4. Rapperswil – Mannheim 1 X
5. Innsbruck – Lukko Rauma 1 X 2
6. Herning – Aalborg 1 2
7. Sarpsborg – Stjernen 1
8. Buffalo – Boston 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100