Powerplay tips tisdag 14 december 2021

Spretigt PP med fyra CHL-kvartsfinaler som inleder. Rögle och Frölunda sitter i finfint förarsäte i sina respektive matcher men det betyder inte att segrar denna gång är givet. NHL, DEL, Hockeyallsvenskan samt danska högstaligan ska därutöver besökas. Vi drar igång med fajten från Frölundaborg. Allt är klappat och klart, nu kör vi!

Spelstopp 18:59

1. Frölunda – Leksand X
Leksand ramlade ihop hemma i Dalarna förra tisdagen. 2-2 blev till 2-5 och VF är därmed med mer än en fot i semifinal inför returen. Masarna kommer garanterat inte lägga sig ner och dö. Truppen är bra och Hellkvists mannar spelade dessutom riktigt fin hockey mot Färjestad så sent som i helgen trots nederlag i Karlstad. Göteborgarna kommer tråckla sig vidare även vid en torsk med två puckar och ett desperat LIF får på intet sätt räknas bort i denna enskilda dust. Hela och jobba maspinnar.

2. Rögle – Sparta Prag 2
Rögle visade prov på en bländande effektivitet borta mot Sparta Prag. 5-2-vinsten var kanske inte helt rättvis sett till matchbilden men visar tydligt på hur bra RBK:s topplinor är. Värdklubben har dock flera spelare out inför returen. Anton Bengtsson, Tambellini, Lesund och Ståhl-Lyrenäs ska alla vara borta av en eller annan anledning. Tjeckerna är i grunden bra och har ett offensivt spännande lag. Att Rögle skrinnar ut som tämligen stora favoriter trots utgångsläget och frånvaron i truppen måste ifrågasättas. Den lågt streckade tvåan är första tecken att kladda ner.

3. München – Lukko 1
München vände 0-2 till 2-2 på finsk mark med ett genomgående övertag sett till matchens helhet. Hemma kliver tyskarna ut som favoriter och kollar vi på Lukkos säsong i stort är Rauma-klubben svaga och inte i närheten av fjolårets Liiga-mästarform. Gästerna är utan Petman, Laitinen och Suni som det ser ut och det gör inte Lukko direkt bättre. Tiffels, Parkes, Blum och company hos Red Bull-klubben löser troligen denna retur. Ettan spikas utan krusidull upp till 55 procent.

4. Rouen – Tappara 2
Sista CHL-stoppet sker på fransk mark. Skrällklubben Rouen löste mycket oväntat 3-3 borta mot Tappara. Slovenen Pintaric var utomjordisk mellan stolparna och räddade sitt lag flera gånger om. Finländarna vann skotten med galna 43-12! Trots att det nu vankas spel i hemmahallen är Rouen stora underdogs. Svenska folket verkar dock tittat mot resultaten på sistone och lämnar lite värde i österled. Det drar vi givetvis nytta av. Här singlas det så det står härliga till.

5. Kristianstad – Västerås X
Skönt hockeyallsvenskt möte, Västerås i kanonform mot hemmastarka Kristianstad. VIK har fått igång sitt lagbygge som inför säsongen var rankat topp 5. Johan Gustafsson har varit mer eller mindre omänsklig mellan stolparna på sistone och tillsammans med ett i övrigt väl fungerande kollektiv lyfter de gulsvarta i tabellen. Ett annat lag som varit i sanslös form är Kristianstad. Skåningarna är möjligen något nerplockade på jorden igen efter två raka förluster men det känns i ärlighetens namn bara som ett mindre hack i maskineriet. Tätt, jämnt och otroligt svårtippat. Alla tecken.

6. Düsseldorfer – Straubing 1
Taylor Leier visade vägen för Straubing då Tigrarna, väldigt oväntat, slog Krefeld med klara 5-1 häromsistens. Gästernas blott andra seger på resande tass så långt. Krefeld i all ära men Düsseldorfer är bättre för tillfället. Hemmalaget, med klasspelare som Fischbuch, O’Donnell och Barta, har radat upp fina insatser under flera veckors tid. Fem vinster över de sex senaste i DEL gör att klubben från Düsseldorf klivit upp på en stabil sjundeplats i en haltande liga med fina möjligheter att utmana om en topp 6-plats vilket ger en kvartsfinalbiljett. Ettan tar hjälp av ett kryss vid större radbyggen vilket ska anses som ett perfekt lås.

7. Rungsted – Sönderjyske 1
Formen är grym hos Sönderjyske som gått fram som en slåttermaskin i det danska finrummet på slutet. Fem raka vinster samt ett riktigt vasst spel framåt gör gästerna till en utmanare om titeln. Regerande mästarna står för motståndet dagen till ära. Rungsted är inte lika bra i år men har fortsatt ett riktigt bra lag på pappret. Morten Jensen, Mattias Persson, Mackan Olsson och Henrik Hetta är namn som inger respekt. Värdklubben är också oddsmässiga favoriter men får lågt förtroende av tipparna. Ettan är därför ett perfekt tecken att öppna med.

8. Colorado – NY Rangers 1
Mäktigt NHL-möte avrundar kupongen. Rangers har varit ett av lagen att försöka slå på den östra sidan i år medan Colorado sakta men säkert gnuggat igång och vunnit matcher i parti och minut på slutet. Landeskog är ett osäkert kort till start för Avs men på plussidan har Burakovsky varit otroligt bra på sistone och smackade bland annat in ett hattrick i 3-2-vinsten mot Florida. New York-klubben reser till Denver med en tröttsam 0-1-förlust i baken. Dessutom finns säkert tankarna kvar kring 3-7-debaclet hemma mot Colorado så sent som i torsdags. Med 1X sitter vi tokbra i båten.

Kassaskåpet! Tappara
Det var klasskillnad i match 1 trots 3-3 på tavlan. Att Rouen ytterligare en gång ska stå emot Tapparas frenesi är inte troligt. Banktvåa.

Varningen! Sparta Prag
Rögle saknar ett antal ledande spelare vilket öppnar upp möjligheterna för ett bra Sparta. Tvåan är ett tidigt tecken att plocka med i jakten på större stålar.

36 rader
1. Frölunda – Leksand 1 X 2
2. Rögle – Sparta Prag X 2
3. München – Lukko 1
4. Rouen – Tappara 2
5. Kristianstad – Västerås 1 X 2
6. Düsseldorfer – Straubing 1
7. Rungsted – Sönderjyske 1
8. Colorado – NY Rangers 1 X
216 rader
1. Frölunda – Leksand 1 X 2
2. Rögle – Sparta Prag 1 X 2
3. München – Lukko 1
4. Rouen – Tappara 2
5. Kristianstad – Västerås 1 X 2
6. Düsseldorfer – Straubing 1 X
7. Rungsted – Sönderjyske 1 X
8. Colorado – NY Rangers 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100