Powerplay tips tisdag 13 april 2021

Slutspel och kval är det som väntar på dagens kupong. Det återstå att se om det kan bli spänning i kvartsfinalerna från SHL där båda favoriterna leder med 2-0. Kvalserien till Hockeyallsvenskan har premiär ikväll vilket blir intressant att följa samt ett par matcher från Ryssland, Österrike och Schweiz. Lycka till!

Spelstopp 17:59

1. Frölunda – Rögle 2
Skåningarna har kopplat ett grepp om matchserien efter två stabila vinster hemma i Catena Arena. 4-0 följdes upp av 5-2 innan det nu bär av till Scandinavium. Det är dags för Frölunda att knipa denna om de ska kunna skaka om Rögle. För göteborgarnas del var ändå matchen senast ett steg i rätt riktning. Efter kvitteringen till 1-1 kändes det ganska öppet men en onödig utvisning för Indianerna blev kostsam och nu är de i ett knepigt läge. Fördel Rögle även nu som har satt sig själva i ett bra utgångsläge. Ta ändå med ettan till bra värde.

2. Färjestad – Växjö X
För Färjestads del var förlusten i söndags blytung då de inte tog till vara på sin 3-0-ledning utan fick lämna VIDA Arena med två raka torsk. De hade dessutom ledningen med 4-3 med mindre än fyra minuter kvar men fick ändå inte ens med sig en förlängning. FBK pressade även serievinnarna i match ett men där avgjorde Fredrik Karlström i början på fjärde perioden. Växjö kan spela avslappnat då värmlänningarna måste vinna ikväll för 0-3 i matcher kommer de inte klara av att vända. Slutspelsräven i hemmalaget Per Åslund visar god form och är uppe i fyra mål på lika många matcher. Vi tror att det blir lika tajt som tidigare och tar därför med alla tecken.

3. Västervik – Timrå 2
Match sex väntar efter att Västervik vände match fem uppe i Medelpad i söndags. 3-2 är ställningen till gästerna vilket betyder att det är fortsatt kniven mot strupen för hemmalaget. Vi har varit inne på det tidigare men det är värt att nämnas igen att Västerviks säsong är beundransvärd. Med små medel är de så här långt framme och det är bara att gå ut och köra för deras del. Pressen är på Timrå då de vann serien och är favoriter att ta gå upp till SHL igen. Skulle de åka ut mot Västervik i en semifinal skulle det vara ett fiasko med tanke på vad de själva har satsat. Känslan är att det tar slut ikväll och att TIK tar hem det här efter 60 minuter. Tvåan är en trevlig spik.

4. Nybro – Mariestad 1
I Allettan har Nybro, Mariestad, Hudiksvall och Troja/Ljungby tagit sig till Kvalserien. I potten finns en plats till Hockeyallsvenskan. Här ska Nybro och Troja/Ljungby ses som favoriter. Under 2021 har de småländska “Vikingarna” från Nybro och BoISen från Mariestad mötts två gånger – varsin hemmaseger har det blivit. Poängmässigt var dock smålänningarna klart bättre än Andreas Appelgrens Mariestad under grundserien, det skiljde hela 18 poäng mellan klubbarna i Allettan Södra på blott 18 omgångar. Ettan står stadigt allena i Liljas Arena.

5. Hudiksvall – Troja/Ljungby 1
Det är sannerligen glada miner i Glada Hudik. Hudiksvalls HC har möjligheten att för första gången någonsin ta klivet upp till Hockeyallsvenskan. HHC spelar för tillfället med ett enormt självförtroende och har varit galet starka i Glysishallen. Men eftersom hemmaborgen genomgår ett större renoveringsarbete tvingas Hudik nu spela sina hemmamatcher i Helsingehus Hockeyarena (Söderhamn). Det ska dock inte vara något hinder, här blev det seger senast mot Östersunds IK efter ett galet drama. Troja/Ljungby ska i grunden väga något tyngre men här ser det svenska folket ut att ha kollat alldeles för mycket till lagnamnen. Kalasbra etta!

6. Avangard Omsk – Ak Bars Kazan X
Avangard Omsk och Ak Bars Kazan slåss för en plats till finalen av KHL. I finalen väntar CSKA Moskva. Det står 3-2 i matcher till Omsk som vann den senaste drabbning efter förlängning med 3-2. Kazan hade ledningen till den sista minuten av den tredje perioden då det ryska helgonet Ilya Kovalchuk kvitterade för Avangard. Reid Boucher avgjorde sedermera i förlängningen. Noterbart är att samtliga fem semifinaler har slutat med bortasegrar. Ovisst är bara förnamnet, utgå från mitten.

7. EC KAC – Bolzano 2
I “Alplandet” Österrike är vi framme vid finalspel. Allt stämde för Klagenfurt i den första finalen som EC KAC vann med hela 6-0 i italienska Sydtyrolen. Kanadicken Nick Petersen stod för ett hattrick. Att det återigen ska bli tennissiffror finns inte på världskartan. Bolzano vann trots allt grundserien före Klagenfurt och italienarna har slagit ut både Vienna Capitals och Bratislava utan några större bekymmer i slutspelet. Samtliga möten under grundserien var jämna mellan EC KAC och Bolzano, tajt bör även detta bli. Om något tecken ska slopas är det den överstreckade ettan.

8. Lausanne – ZSC Lions 2
En förmodad tajt kvartsfinal i den schweiziska ligan stundar mellan Lausanne och ZSC Lions. Rödvita Lausanne slog “Lejonen” från Zürich i den näst sista omgången av grundserien med 2-0 på bortais. Hemma i Vaudoise Aréna är dock formen högst tveksam i Lausanne. Värdarna har bara vunnit två av de tio senaste hemmamatcherna under ordinarie tid. ZSC var i sin tur grundseriens näst bästa bortalag, dessutom talar rutinen för gästerna som vunnit den schweiziska ligan vid sex tillfällen under 2000-talet, senast 2018. Den lågt streckade tvåan är en fräck utgång.

Kassaskåpet! Nybro
Det ska skilja en del grundkvalité mellan “Vikingarna” och Mariestad BoIS. Det skilde trots allt hela 18 pinnar mellan klubbarna i Allettan Södra. Bra etta!

Varningen! Bolzano
EC KAC må ha vunnit final 1 med tennissiffror, att detta ska upprepas finns inte. Bolzano har under hela säsongen varit genomgående stabila och nu när allt värde finns hos italienarna måste tvåan streckas!

36 rader
1. Frölunda – Rögle 1 2
2. Färjestad – Växjö 1 X 2
3. Västervik – Timrå 2
4. Nybro – Mariestad 1
5. Hudiksvall – Troja/Ljungby 1
6. Omsk – Ak Bars Kazan 1 X 2
7. EC KAC – Bolzano X 2
8. Lausanne – ZSC Lions 2
216 rader
1. Frölunda – Rögle 1 2
2. Färjestad – Växjö 1 X 2
3. Västervik – Timrå 2
4. Nybro – Mariestad 1
5. Hudiksvall – Troja/Ljungby 1 X
6. Omsk – Ak Bars Kazan 1 X 2
7. EC KAC – Bolzano 1 X 2
8. Lausanne – ZSC Lions 1 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100