Powerplay tips tisdag 1 december 2020

Tisdag och massa SHL matcher på kupongen. Det kan inte bli bättre. Fem härliga fighter från vår högsta liga. Djurgården ska försöka hålla i sin starka hemmaform, Rögle gör comeback efter veckor utan spel. Stormöte mellan Växjö och Frölunda och en bottenfight i Malmö. Kupongen bjuder även på hockeyettan, toppmöte i Norge och avslutas med en tuff match i danska ligan. En kanonkupong helt enkelt. Häng på!

Spelstopp: 18:59

1. Djurgården – Leksand 1
Kupongen startar på Hovet. Djurgården har fått igång spelet och tog en imponerande seger borta mot Frölunda. På hemmais har järnkaminerna dessutom sett riktigt bra ut och har fem raka segrar. Till matchen saknas William Eklund som har varit riktigt bra. Dick Axelsson gör comeback och nyförvärvet Rhett Rakhshani förväntas göra debut. Leksand vände och vann hemma mot Malmö i helgen trots att spelet inte såg bra ut. De bjöd på många chanser och det kan masarna inte göra borta mot DIF. På hemmais är Djurgården ett starkt lag. Ettan spikas på mindre system, på det större får tvåan följa med.

2. Skellefteå – Luleå 1
En hatmatch. Fansen tycker inte om varandra och det skojas friskt mellan dem på sociala medier. Båda lagen har varit tippade i toppen flera säsonger i rad. Senaste hemmamatchen för Skellefteå blev en snopen förlust mot Malmö, en dålig första period och matchen var körd. SAIK studsade tillbaka senast mot HV71 och Oscar Möller har fått igång målskyttet. Luleå var spellediga i helgen och innan dess blev det en klar förlust mot HV71 trots stundtals bra spel. Med Möller i gryende form har Skellefteå bra chans till tre nya poäng. Ettan är ett bra grundtecken, krysset tas med på större system.

3. Rögle – HV71 1
Rögle är tillbaka efter ett längre coronauppehåll. Laget samlades och tränade tillsammans i helgen för första gången på flera veckor. Senaste matchen för skåningarna var 14:e november. Då blev det en poäng borta mot Örebro. Sedan dess har laget varit isolerat. På träningen inför matchen var alla spelare tillbaka. Även Tambellini, som saknats en längre tid, kommer vara tillbaka mot HV71. Smålänningarnas föregående vecka var helt okej poängmässigt, men spelmässigt såg det inte alls bra ut. En bra spik.

4. Malmö – Linköping X
Lite längre söderut är det ett viktigt möte mellan två lag som tillhör botten och ser ut att fortsätta göra det. I helgen saknades Alsenfelt för Malmö, han tränade dagen innan match, och det finns en chans att Alsenfelt vaktar målet. Framåt har kedjan Veleno, Händemark och Bryggman sett riktigt fina ut. Linköping roterade i kedjorna senast för att få igång en del av sina finska importer, Ojamäki i synnerhet. LHC tappade 2-0 borta mot ett dåligt HV71 för att sedan vinna i sudden. Bör bli en målrik historia. Ta med alla tecken.

5. Växjö – Frölunda 1
Småland är skådeplatsen för den sista matchen från SHL. Växjö hade problem med sjukdomar och skador i truppen för några veckor sedan men fler och fler spelare har kommit tillbaka. Fasth gjorde en bra match hemma mot Malmö senast och höll nollan i 3-0-segern. Tillsammans med Källgren har han bildat det vassaste målvaktsparet i SHL. Frölunda såg väldigt bra ut i början av säsongen, men på slutet har spelet sett knackigt ut Göteborgarna har två raka förluster, först mot Brynäs och sen mot Djurgården. 1X räcker väldigt långt.

6. Nybro – Halmstad 1
Vi rör oss österut i Småland och kommer till Nybro. Den södra Hockeyettan är den bästa ettan av alla. Nu möts två gäng som ligger i toppen av serien, det skiljer bara tre poäng mellan lagen. Nybro har spelat två färre matcher än Halmstad. Hammers har två raka förluster på bortais, och det mot två bottenlag. Att bortaspelet ska vända mot ett klart bättre Nybro känns inte särskilt troligt. Ettan är väldigt stabil och är en fin spik upp till 55 procent.

7. Frisk Asker – Storhamar 2
Toppmöte i Norges huvudstad. Ettan mot tvåan. En match som känns helt oviss på förhand. Frisk Asker har varit riktigt starka på hemmais och vunnit sju av åtta matcher. Framåt har duon Bobby MacIntyre och skåningen Hampus Gustafsson varit riktigt vassa, tillsammans har de producerat 43 poäng på 14 matcher. Nu ställs de mot ett seriens bästa defensiva lag. Storhamars bur vaktas av svenske Viktor Kokman som har flera hockeyallsvenska säsonger i bagaget. Troligen blir ettan hårdast streckad. På mindre system kan det vara värt att ta bort ettan helt och lira X2 till fint värde. På större tas samtliga tecken med.

8. Frederikshavn – Sönderjyske X
Kupongens sista match avgörs i Danmark. En fight mellan två mittenlag. Frederikshavn är på väg upp ur en formsvacka och har tagit två raka segrar. Två jämna matcher där det till slut blev vinster. Sönderjyske har haft bra form, men dippat på slutet. Två raka förluster, först mot Herlev och senast även mot Esbjerg. Om hemmalaget ska ta alla poäng förväntas svenskfödde Jesper Jensen producera. En väldigt oviss batalj som kan gå hur som helst. På med livrem och hängslen. Alla tecken plitas ner!

Kassaskåpet! – Rögle
Vilan efter coronautbrottet har gjort Rögle gott. Spelare har kommit tillbaka och tilltänkta poängkungen Tambellini är redo. HV71 har sett mediokra ut på slutet. Ettan spikas trots risk för överstreckning.

Varningen! – Skellefteå
Lag som möter Luleå tenderar att bli understreckade. Luleå är ett mycket bättre lag hemma i Norrbotten. Nu är de i Västerbotten och möter ett Skellefteå med Möller i målform. Ettan ska vara med på alla kuponger.

36 rader
1. Djurgården – Leksand 1
2. Skellefteå – Luleå 1
3. Rögle – HV71 1
4. Malmö – Linköping 1X2
5. Växjö – Frölunda 1X
6. Nybro – Halmstad 1
7. Frisk Asker – Storhamar X2
8. Frederikshavn – Sönderjyske 1X2

216 rader
1. Djurgården – Leksand 12
2. Skellefteå – Luleå 1X
3. Rögle – HV71 1
4. Malmö – Linköping 1X2
5. Växjö – Frölunda 1X
6. Nybro – Halmstad 1
7. Frisk Asker – Storhamar 1X2
8. Frederikshavn – Sönderjyske 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100