Powerplay tips onsdag 9 december 2020

Tisdagens stora system hittade åtta rätt. Det gav 2 716 kronor för oss som spelade raden. Nu dyker vi in i onsdagens kupong. Den bjuder på fyra matcher från Hockeyallsvenskan, där toppmötet Timrå och BIK Karlskoga kan bli en rolig och intressant match. I övrigt ska Väsby försöka fortsätta skrälla, Tingsryd vill hitta tillbaka till en vinnande form. Vidare får vi två matcher från Hockeyettan, ett tight möte från SDHL och ett mittenmöte i Österrike. Häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Timrå – BIK Karlskoga 2
Toppmöte i Sundsvall. Timrå är i makalös form. De har vunnit 13 raka matcher. Enda poängtappet kom mot dagens motståndare i en svängig match i Karlskoga. När lagen möttes senast i Sundsvall så pulveriserades Karlskoga. Då blev det det 7-1. Det är två månader sedan. BIK Karlskoga har också bra form, fyra raka segrar. Bara fem insläppta mål under dessa fyra matcher. Timrå kommer bli rejält streckade och ska vi få vettigt betalt så är det värt att jobba skrällen. Ta med alla tecken.

2. Vita Hästen – Väsby 1
I Norrköping och klassiska Himmelstalundshallen gästas Vita Hästen av nykomlingen ”Vilda Väsby”. ”Pållarna” har inte varit bra på hemmais med endast tre segrar på nio försök. Vita Hästen kommer från en 5-8 förlust borta mot Almtuna. En match där allt gick in bakom den annars duktige Julius Pohjanoksa. Väsby snodde alla poäng hemma mot Tingsryd. Trots kraftigt utspelade kunde de kontra hem matchen och vann med 4-1. Det är en liknande matchbild vi kan vänta oss i detta möte. Vita Hästen kommer dominera spelet och Väsby kommer spela på kontring. Vita Hästen bör vara favoriter. Plocka med krysset till låga procent.

3. Tingsryd – Mora 1
I djupaste skogstäta Småland hittar vi den lilla orten Tingsryd. Staden hockeylag är tillbaka i Nelson Garden efter en bortaturné till Stockholm där det blev två förluster på två försök. Först mot Väsby där smålänningarna var det bättre laget, i måndags blev det även förlust mot AIK i en jämn match. Nu väntar hemmaspel där Tingsryd är mycket bättre än på bortais. Det verkar dessutom som att stjärnan David Gustafsson kommer tillbaka. Mora har spelat två matcher sedan de hade viruspaus. Det har slutat i två klara förluster och en målskillnad på 1-9. Smålänningar ska vara det bättre laget. Bra spik.

4. Västervik – Almtuna 1
Vid Smålands östra kust, med Östersjön kluckande i bakgrunden, spelas nästa match. Västervik var tippade i botten inför säsongen, men spelet under tränare Karlin har sett riktigt bra ut och laget ligger på en sjätteplats. Nu väntar Almtuna, ett lag som också har gått bra. Mycket tack vare riktigt bra målvaktsspel av Erik Hanses, som har en högsta nivå som är för bra för Hockeyallsvenskan, men en lägsta nivå som inte håller i SHL. Almtunas bortaspel är okej, men inte mer. Ettan ser ut att bli relativt lågt streckat. En mycket fin spik.

5. Borlänge – Skövde 2
I Dalarna är det dags för ett toppmöte i västra Hockeyettan. Borlänge har god form och trots manfall på slutet har de tagit tre segrar på de fyra senaste. Mot Kumla senast klev Mikael Hansson fram och satte två strutar i 4-2 segern. Skövde kommer från en tung förlust mot Mariestad. Det stod 7-0 till Mariestad efter två perioder och matchen var avgjord. En tung period har det varit för västgötarna. Bara en seger på de fyra senaste. Trots den tråkiga raden har laget varit med och varit spelförande i tre av matcherna. Det finns kapacitet i laget, en sådan som Henrik Thegel är egentligen för bra för ettan, han kan hjälpa bortalaget till tre poäng. Ta med alla tecken.

6. Vallentuna – Hudiksvall 2
Utanför Stockholm avgörs mötet mellan Vallentuna och Hudiksvall i den östra serien. Vallentuna har haft problem med viruset i två olika omgångar och ett väldigt tight schema väntar hemmalaget. Detta är stockholmarnas femte match på en vecka. Det måste slita något fruktansvärt på laget. Det har blivit nio poäng på dessa fem matcher. Nu väntar ett Hudiksvall som slappnat av för tidigt. De såg ut att vara klara för Allettan, men två förluster först mot Visby och senast mot Enköping så ligger dem risigt till. Spelare för spelare är Hudiksvall snäppet vassare, och ett slitet hemmalag så bör det vara en klar tvåa. På större system bör den garderas.

7. Linköping Dam – HV71 Dam 1
I Östergötland ska det spelas SDHL hockey. Förra säsongens suveräna HV71 har inte varit lika bra denna säsong och återfinns först på fjärde plats. Smålänningarna har varit spellediga i en vecka, då blev det en övertidsseger mot MODO. En match de borde vunnit tidigare. Linköping åkte på en norrlandsturné under helgen. På lördagen förlorade östgötarna i Örnsköldsvik med 3-4, och på söndagen tog de sig till Luleå. Där blev det en klar förlust. En match där Linköping var kraftigt utspelade. Ett annat typ av motstånd idag. HV71 bör vara favoriter och kommer bli streckade som det. På mindre system fyller vi i ytterkanterna, på det större målar vi i samtliga tecken.

8. EC Graz – Salzburg 2
För kupongens sista match tar vi oss till den österrikiska ligan. Det är två lag som ska spela mot varandra för tredje gången på tio dagar. I det första mötet körde Salzburg över Graz och resultatet skrevs till 10-2. Andra mötet blev jämnare, men även där drog Salzburg det längsta strået efter straffar. En match där Graz tappade en 3-1 ledning inför den tredje perioden. Sedan dess har Graz hunnit spela en match till, även då blev det förlust. I tabellen ligger Graz snäppet före Salzburg, men har spelat tre mer matcher mer. Bortalaget bör vara favoriter. Kan med fördel petas in ett kryss på större system.

Kassaskåpet! – Tingsryd
Fick tillbaka Anton Svensson senast, och till dagens möte talar mycket för att David Gustafsson är tillbaka. De två bästa spelarna i Tingsryd är alltså redo. De har spelat tillräckligt bra för att göra mer mål. Kan lossna rejält nu.

Varningen! – BIK Karlskoga
Värmlänningarna har riktigt bra form och en trygghet i sitt spel. Henrik Björklund är stekhet, imponerande 27 poäng på 22 matcher. Mycket bra offensivt lag som absolut kan störa Timrå.

36 rader
1. Timrå – BIK Karlskoga 1X2
2. Vita Hästen – Väsby 1X
3. Tingsryd – Mora 1
4. Västervik – Almtuna 1
5. Borlänge – Skövde 1X2
6. Vallentuna – Hudiksvall 2
7. Linköping Dam – HV71 Dam 12
8. EC Graz – Salzburg 2

216 rader
1. Timrå – BIK Karlskoga 1X2
2. Vita Hästen – Väsby 1X
3. Tingsryd – Mora 1
4. Västervik – Almtuna 1
5. Borlänge – Skövde 1X2
6. Vallentuna – Hudiksvall X2
7. Linköping Dam – HV71 Dam 1X2
8. EC Graz – Salzburg X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100