Powerplay tips onsdag 7 februari 2024

Det är NHL för hela pengen som gäller på denna nattliga Powerplay-kupong. Pittsburgh – Winnipeg, Carolina – Vancouver och Edmontons rekordjakt i Vegas är några av höjdpunkterna som utlovas. Värdet ser ut att bli strålande och vi har ställt in siktet på full pott med tillhörande fin utdelning. Häng med!

Spelstopp 00:59

1. Pittsburgh – Winnipeg X
Winnipegs framfart i den västra konferensen är ett av säsongens största utropstecken. Jets åkte visserligen på tre raka torsk innan All Star-uppehållet, men det var i huvudsak mot tufft motstånd och nu har “Flygplanen” härföraren Scheifele tillbaka från ett skadeuppehåll. Dessutom har en pånyttfödd Sean Monahan anslutit från Montreal. Ett intressant drag som indikerar att kanadickerna satsar allt på ett kort i år. Pittsburgh har fått bättre ordning och reda på spelet, även om special teams är och förblir en gåta för “Pingvinerna”. I powerplay tillhör Crosby, Karlsson, Malkin hör och häpna, ligans sämsta! Lågt streckade X2 lockar mest, även om samtliga tecken föredras så tidigt som möjligt.

2. Boston – Calgary 2
Trots tappen av Bergeron och Krejci gör Boston på nytt en strålande grundserie. Målvaktsspelet från Ullmark och framförallt Swayman är förstklassigt och längre fram i ledet håller en tjeckisk skarpskytt vid namn David Pastrnak fanan högt. Lika muntert är det inte bland dem som har Calgary närmast hjärtat. Flames gör på nytt en svag säsong och valde i dagarna att trejda Elias Lindholm efter en lång och trogen tjänst. Det kanske var på sin plats med hänsyn till gästrike-centerns utgående kontrakt och i Kuzmenko får Flames in en anfallare med ett högt tak. Han lär placeras i en toppenhet hos gästerna som får alldeles för lite kärlek av tipparna. Helgardera!

3. Washington – Montreal 1
För Montreals del har utgången av matcherna mindre och mindre betydelse för varje 60 minuter som läggs till handlingarna. För den klassiska kanadensiska klubben handlar det om att bygga för framtiden, något de visade genom att byta bort Sean Monahan till Winnipeg mot ett högt val i draften 2024. Gästernas skadelista är dessutom fortfarande milslång och St. Louis manskap är ett av ligans svagaste på pappret. Det är även svårt att gå igång på årets upplaga av Washington Capitals, men Ovechkin, Sandin och gänget är likväl ett par klasser bättre än Montreal. Trolig etta i den amerikanska huvudstaden.

4. Florida – Philadelphia 1
Verkligen har sakteliga kommit ikapp Philadelphia som efter en pigg inledning har dalat i tabellen. Flyers klev in i uppehållet med fem raka torsk i bagaget och med tanke på Carter Harts inblandning i den kanadensiska JVM-skandalen från 2018 står John Tortorella står och faller med den tilltänkta andraspaden, Samuel Ersson. Ex-brynäsaren har inte alls gjort bort sig, snarare tvärtom, men han visade tecken på trötthet innan uppehållet. Florida har presterat minst lika bra som i fjol då man föll i finalen mot Vegas och iklär sig rättmätigt en stor favoritkostym i Sunrise. Ettan gillas!

5. Buffalo – Dallas 2
Om Dallas lyckas krydda truppen med en stabil tvåvägsback innan fönstret stänger kan de gröndressade gå hur långt som helst i slutspelet. Gästerna har alla övriga komponenter som behövs – Oettinger är en av ligans bästa målvakter, Heiskanen en framtida Norris Trophy-vinnare och framåt mönstrar Stars två vassa kedjor. Dallas spets kan Buffalo mäta sig med. Men bakom Dahlin, Thompson och stekheta Paterka har Sabres ingen vidare bredd och nu saknas dessutom det defensiva ankaret Mattias Samuelsson (skadad). Mycket talar för gästerna, men med hänsyn till procenten och Sabres höga kunnande agerar ettan stödhjul. Etta-tvåa!

6. Carolina – Vancouver 1
Carolinas dilemma på målvaktssidan och avsaknaden av en sniper har varit en het potatis under de senaste säsongerna. Även fast Canes har en gedigen anfallssida och en förstklassig backbesättning har man inte räckt till i slutspelet. Hemmalagets grundspel är med sagt ett av ligans allra bästa och i PNC Arena är Sebastian Aho, Jeppe Fast och deras polare oerhört svårslagna. Med Elias Lindholm in i laget får Vancouver en bra tvåvägscenter som kommer att göra mycket nytta i ett slutspel. Här och nu håller vi emellertid Carolina som tämligen klar favorit på hemmais. Ettan kan med fördel spikas upp till 45-50 procent.

7. New Jersey – Colorado 1
Marknaden håller New Jerseys slutspelschanser som 50-procentiga. Upp till Flyers skiljer en handfull pinnar för “Djävlarna”, i en fördelaktigt haltande tabell. Får de rödsvarta bukt på skadeläget finns en spurt definitivt inom räckhåll och enligt rapporter närmar sig Jack Hughes comeback. Återstår att se om den sker under natten till onsdag eller senare i veckan. Hursomhelst finns det fint spelvärde att hämta på Jesper Bratt och company. Colorado kommer från en holmgång mot Rangers knappa 24 timmar tidigare, rimligtvis borde den sätta sina spår hos MacKinnon och Makar som loggas för mycket speltid. 1X är ett intressant drag med dessa ingångsvärden.

8. Vegas – Edmonton 2
En vinter kantad av skador på bärande spelare har lett till att Vegas fått se Vancouver rusa förbi i toppen av Pacific Division. Jack Eichel har en lång väg kvar på sin rehab, inte heller backkuggen Theodore finns tillgänglig. Däremot har läget ljusnat på målvaktsposten och ryktet säger att William Karlsson kan komma att göra comeback under natten till onsdag. Goda nyheter för “Riddarna” som behöver all hjälp de kan få. Edmonton är nämligen ligans i särklass hetaste lag – McDavid har fört Oilers till hisnande 16 raka(!) segrar, således är gästerna blott en viktoria från att tangera Pittsburghs rekord på 17 vinster i följd. Upp till 45 prollar är tvåan först ut, men det är knappast läge att snåla in på färgen i Nevadaöknen – 1X2!

Kassaskåpet! Florida
Utan formstarka forwarden Owen Tippett och förstaspaden Carter Hart blir ett riktigt bra Florida en tuff nöt att knäcka för Samuel Ersson och dennes Philadelphia. Singlad etta i Sunrise!

Varningen! Calgary
Andrei Kuzmenko kan väl bli den injektion Calgary behöver för att klättra i tabellen. Markström har dessutom spelat stort på linjen under de senaste veckorna. En bra bit över 60 prollar på Bruins går inte att tugga i sig. Kasta in X2 i leken och jobba skräll!

108 rader
1. Pittsburgh – Winnipeg 1 X 2
2. Boston – Calgary 1 X 2
3. Washington – Montreal 1
4. Florida – Philadelphia 1
5. Buffalo – Dallas 1 2
6. Carolina – Vancouver 1
7. New Jersey – Colorado 1 X
8. Vegas – Edmonton 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100