Powerplay tips onsdag 7 april 2021

Slutspelshockey för hela slanten råder på onsdagens Powerplay. Hemma på svensk mark tror vi att Djurgården gör sin sista match för säsongen medan Malmö ska kunna sätta press på Färjestad i Värmland. Vidare väntar stopp i Västervik innan resan rullar vidare med matcher i Ryssland, Schweiz, Österrike och Tjeckien. Nu släpper vi pucken!

Spelstopp 17:59

1. Frölunda – Djurgården 1
Djurgården rullar ner till Göteborg med kniven mot strupen efter 1-3-förlusten på Hovet. Stockholmarna startade piggt och tog rättvist ledningen redan efter ett par minuter. Frölunda tuggade sig sedermera in i kampen och var sett över 60 minuter det klart bättre laget. Göteborgarna hade ett helt annat driv i skridskoåkningen där framförallt kedjan med Mursak/Friberg gick i bräschen. DIF var inte på något sätt dåliga, men kändes heller inte speciellt farliga framåt. Kommer hemmalaget upp med en lika start prestationen som senast ligger ettan klart närmast till hands. Spik!

2. Färjestad – Malmö 2
I den andra åttondelsfinalen var resultatet i den första fighten inte helt rättvist. Färjestad började visserligen matchen i Malmö Arena snäppet bättre och gick upp i en relativt tidig 2-0-ledning. Malmö visade dock på god karaktär och var från matchminut 15 det bättre laget och definitivt värda att åtminstone ta matchen till övertid. Värmlänningarna drog tillbaka styrkorna väl tidigt och det höll på att straffa sig. Möjligen att kaffegänget kan spela mer avslappnat då man har två chanser på sig att säkra en biljett till kvarten, men här ska absolut inte Rödhökarna räknas ut. Med fint värde i österled är tvåan första tecknet att plita ner. Gardera efter plånbok.

3. Västervik – Timrå 2
Det var länge kattens lek med råttan i NHC Arena senast och visst tusan borde Timrå ha gjort 5-6 mål under de två första perioderna. Henrik Lundberg, som kom i kassen vid ställningen 1-3, stod emellertid för den ena räddningen efter den andra. Västervik lyckades både reducera och kvittera sista 20 innan TIK:s superstar, Jonte Dahlén, kunde avgöra i sudden. 2-0 i matcher således till medelpadingarna när serien rullar vidare ner till den småländska kusten. Hemma i plåtburken har VIK presterat en bra hockey under säsongen, men visst är Timrå en befogad superfavorit. X2 torde räcka.

4. Avangard Omsk – Ak Bars Kazan X
Precis som i Hockeyallsvenskan är man framme vid semifinaler i det ryska finrummet. Här har Avangard Omsk satt sig själva i en guldsits efter dubbla skalper i Kazan. Mycket överraskande också ska tilläggas då Adam Reideborn och hans polare i Ak Bars är favoriter. De gröndressade besökarna hittade endast in med en puck bakom duktige Hrubec på 120 minuter i den egna borgen. Ett underbetyg såklart och nu måste gubbar som Da Costa, Dawes, Tikhonov och Pesonen kalibrera siktet. Jämn och oviss drabbning på förhand i Sibirien. Helgardera och knalla vidare.

5. EHC Biel – Rapperswil 1
Grundserien har lagts till handlingarna i National League och spelarna i de kvarvarande lagen har klivit in i slutspelsbubblan. Först och främst stundar två åttondelar där EHC Biel ska hållas som given favorit mot Rapperswil. Lakers, som gästerna kallas för, landade in på plats tio i grundserien, hela 22 pinnar bakom sjuan Biel. Lägg därtill att de endast vann två av de sista 15 fighterna på resande skridsko. Det rödgula värdlaget vann i sin tur sju av de nio avslutade omgångarna och var nära att lösa en direktplats i kvartsfinalen. I Tissot Arena har inte Rapperswil triumferat under ordinarie tid sedan 2014. Ettan räcker långt.

6. Davos – Bern 1
Mer ovisst när vi vänder blicken mot Eisstadion i Davos där två anrika klubbar strålar samman i den andra åttondelen. Bern kommer från en minst sagt strulig säsong där “Björnarna” var hårt drabbade av Corona. Ett tag såg det ut som att slutspelsracet var kört, men huvudstadslaget avslutade grundserien starkt och tog sig förbi både Ambrì och Rapperswil. Davos kommer närmast från tre raka nederlag, det ska dock sägas att tränare Wohlwend vilade flera spelare, däribland svenskarna Nygren och Ullström, som enligt rapporter nu är tillbaka i spel. Då håller vi de blågula något högre, framförallt på hemmabana. Börja med ettan, men plocka gärna med tvåan om ekonomin tillåter.

7. Vienna Capitals – Bolzano 1
Det är jämnt som djävulen i denna underhållande semifinal från ICE Hockey League. Fem fighter in i serien har hemmalaget alltjämt gått segrande ur samtliga strider. Således leder gästande Bolzano med 3-2 i matcher och har två chanser på sig att göra KAC sällskap i finalen. “Rävarna” får dock klara sig utan poängmakaren Mike Halmo som är avstängd i de närmaste fyra kamperna. Ett tungt avbräck för italienarna inte hade mycket att hämta senast det begav sig i Eerste Bank Arena. Capitals, som förfogar över slutspelets bästa poängplockare Ty Loney (9+6), har vunnit samtliga hemmamatcher i slutspelet. Trolig etta i Wien.

8. Mladá Boleslav – Trinec 2
Kupongen når sin slutdestination i pilsnerns förlovade hemland där det står 1-1 i matcher mellan Mladá Boleslav, som slutade på tredjeplats i grundserien, och andrarankade Trinec. Gästerna har varit det något vassare laget i bägge mötena och är också rättmätiga favoriter i Game 3 trots spel på bortabana. Sett till inbördes möten är det dock knapp fördel värdarna som drog det längsta strået två gånger om i den egna borgen i grundserien. Aningen bättre värde på högerflanken gör att vi börjar där, men snåla helst inte med garderingar.

Kassaskåpet! Frölunda
Frölunda dominerade på Hovet i två perioder och det mesta talar för att göteborgarna brottar ner Djurgården i raka matcher. Inget kassaskåp kanske, men väl en mycket trevlig spiketta.

Varningen! Malmö
Malmö var snäppet bättre än Färjestad trots förlusten senast och känns inte alls uträknande inför striden i Löfbergs Arena. Spännande tvåa till fint värde!

36 rader
1. Frölunda – Djurgården 1
2. Färjestad – Malmö X 2
3. Västervik – Timrå X 2
4. Omsk – Ak Bars Kazan 1 X 2
5. EHC Biel – Rapperswil 1
6. Davos – Bern 1
7. Vienna – Bolzano 1
8. Liberec – Sparta Prag 1 X 2
216 rader
1. Frölunda – Djurgården 1
2. Färjestad – Malmö 1 X 2
3. Västervik – Timrå X 2
4. Omsk – Ak Bars Kazan 1 X 2
5. EHC Biel – Rapperswil 1
6. Davos – Bern 1 2
7. Vienna – Bolzano 1 X
8. Liberec – Sparta Prag 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100