Powerplay tips onsdag 5 maj 2021

Onsdagens Powerplay bjuder på flera intressanta matcher från NHL där mötet Minnesota och Vegas framförallt sticker ut. Här tror vi att Vegas får revansch mot Jonas Brodin och hans Wild som vann häromnatten. Kupongen inleder på europeiskt mark med dubbla finaler från Schweiz och Tyskland. Analysen är redo, häng med!

Spelstopp 18:59

1. Servette – Zug 1
Det pågår en väldigt intressant finalserie nere i Schweiz som spås kunna gå hela vägen till en femte och avgörande batalj. Zug leder med 1-0 i matcher efter den första striden i Bossard Arena. Hoffman sköt matchens enda mål senast framspelad av passningsgeniet, Jan Kovar. Servette, med de blågula spelarna Omark och Tömmernes i laget, vann skotten och var åtminstone värda ett oavgjort resultat efter 60 minuter. Hemma i Genève är Servette obesegrade i slutspelet och känslan är att halvgarderingen till vänster räcker en lång väg. 1X.

2. Wolfsburg – Eisbären Berlin 2
Omvända roller i DEL där hemmalaget leder med 1-0 efter den första ronden. Jämfört med NLA spelas den tyska finalen i bäst av 3 matcher. Wolfsburg har således möjlighet att bärga guldet redan ikväll, det skulle i sådana fall vara klubbens första någonsin. Att Grizzly överhuvudtaget har tagit sig till final är en stor skräll och i den första fighten var faktiskt Max Görtz och company strået vassare än favorittippade Berlin som hade svårt att stå emot Wolfsburgs hårda forecheck. Isbjörnarna är med det sagt ett ruskigt starkt lag när spelet stämmer. Tvåan inleder, men snåla helst inte med garderingar.

3. Tampa Bay – Dallas 2
Vidare över Atlanten till ett soligt Florida där en repris på fjolårets Stanley Cup-final väntar i Amalie Arena. Tampa har fortfarande chans att vinna divisionen och därmed få en enklare väg i slutspelet. Möjligheterna får dock anses vara små då Carolina går som tåget i toppen. Formen är dock fin för ”Vigge” Hedman och de övriga Blixtarna som vunnit tre av de senaste fyra. Dallas föll tungt mot Panthers häromnatten och kommer behöva ett mirakel för att lugga Nashville på den sista slutspelsplatsen. Sista chansen i natt månne och med spelare som Seguins och Benn i skaplig form räknar vi inte ut de Texas-bördiga. Vi rullar ut heltäckningsmattan och hejar på Stars!

4. Columbus – Nashville 2
Vidare till Ohio där ännu en batalj mellan Columbus och Nashville står för dörren. Nashville tappade en till synes klar 3-0-ledning till 3-3 då Jackets svenske sniper, Emil Bemström, sköt tre raka baljor i den sista perioden. Ett äkta hattrick av den forna DIF-forwarden således. Predators lyckades sedan bärga två viktiga poäng i sudden och är riktigt nära att säkra en slutspelsbiljett. De gulklädda från Tennessee har visat fin form under våren och har äntligen fått tillbaka Filip Forsberg från ett längre skadeuppehåll. Gästerna torde vara mer motiverade än Jackets och får gälla som klar favorit. Spiktvåa, eller möjligen X2.

5. Ottawa – Montreal 2
Två formstarka lag strålar samman i den kanadensiska huvudstaden under natten mot torsdag. Spelmässigt har Ottawa tagit stora steg under säsongen och mot slutet har segrarna börjar trilla in. Senators har visserligen inget att spela för, men att lagets yngre förmågor visar framfötterna lovar gott inför kommande säsong. Montreal har i sin tur mer eller mindre säkrat sin plats i slutspelet efter dubbla sudden-vinster mot Ottawa och Leafs. Med Toffoli, Petry och unge Caufield i fin form löser Habs minst en poäng.

6. NY Rangers – Washington X
Washington släckte definitivt Rangers slutspelsdrömmar genom att vinna med klara 6-3 i Madison Square Garden. Capitals kom tillbaka från ett 2-3 läge och gjorde fyra mål i följd, varav ett kom från Nicklas Bäckströms klubblad. Skön seger för Caps som dessförinnan åkt på stryk av Pittsburgh två gånger i rad. Ovechkin är troligen out, detsamma gäller Rangers ryske stjärna, Artemi Panarin, som föll offer för Tom Wilsons nävar senast. Det skiljer inte så mycket lagen emellan som nuvarande streckning gör gällande. Den hårt betrodda favorittvåan garderas hela vägen.

7. Minnesota – Vegas 2
Minnesota fortsätter att övertyga hemma i St. Paul, i synnerhet mot Vegas som de gröndressade har tagit full pott mot denna säsong på egen rink. Eriksson-Ek och Brodin hittade in i målprotokollet när Wild vände ett 4-5-underläge till seger 6-5 under natten mot tisdagen. Besökarna från Nevada var emellertid det bättre laget senast och toppar alltjämt West Division två pinnar före Colorado. Knights ska hållas som knapp favorit och när procenten ser ut att bli jämnt fördelad är tvåan en spännande värdespik att ta hänsyn till.

8. St. Louis – Anaheim 1
St. Louis har chansen att säkra en slutspelsplats under natten mot torsdag då Anaheim gästar Enterprise Center. Efter en svag öppning på säsongen har Blues vaknat i grevens tid och gått segrande ur fem av de senaste sex matcherna. Ducks har sannerligen inte rosat marknaden denna säsong. Gästerna från Kalifornien har endast vunnit elva matcher under ordinarie tid och har endast Buffalo bakom sig i den sammanlagda tabellen. Med bärande spelare som Silfverberg, Lindholm, Manson, Kesler och Henrique borta från spel får Ankorna tufft att hävda sig i The Gateway City. Vi rundar av kupongen med att singla Blues.

Kassaskåpet! St. Louis
Blues har gått som tåget under de senaste veckorna och kan säkra en biljett till slutspelet vid seger mot jumbon Anaheim. Ducks är dels i dålig form och dras dessutom med en diger skadelista. Ettan är en no-brainer i Enterprise Center.

Varningen! Dallas
Dallas måste ta poäng mot deras banemän från fjolårets Stanley Cup-final. Stars gjorde bra matcher mot både Florida och Nashville och till rådande streck är tvåan ett givet inslag på varje vettig bong.

36 rader
1. Servette – Zug 1 X
2. Wolfsburg – Eisbären X 2
3. Tampa Bay – Dallas 1 X 2
4. Columbus – Nashville 2
5. Ottawa – Montreal 2
6. NY Rangers – Washington 1 X 2
7. Minnesota – Vegas 2
8. St. Louis – Anaheim 1
216 rader
1. Servette – Zug 1 X
2. Wolfsburg – Eisbären 1 X 2
3. Tampa Bay – Dallas 1 X 2
4. Columbus – Nashville X 2
5. Ottawa – Montreal X 2
6. NY Rangers – Washington 1 X 2
7. Minnesota – Vegas 2
8. St. Louis – Anaheim 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100