Powerplay tips onsdag 4 november 2020

Svenskt för hela hockeyslanten. Powerplay onsdag ståtar nämligen med sex fina hockeyallsvenska bataljer och två från Ettan. Känslan är att de större favoriterna har bra chans att hålla nu och då är det läge att kanske snegla på en något lägre systemstorlek och istället höja radisatsen. Småland bjuder på kvällens första duell. Vi startar i Nelson Garden Arena, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Tingsryd – Västerås 1
Tingsryd har varit hemmastarka på slutet. TAIF tog sin tredje skalp på de fyra senaste försöken hemma i sin borg då Karlskoga lyckades besegrades med 2-1. Detta trots underläge med drygt 13 minuter kvar. David Gustafsson var inblandad i båda målen (1+1). Västerås är måhända en aning på gång. VIK huserar numera bara en ynka pinne bakom smålänningarna i tabellen men de gulsvarta hade förvånansvärt svårt att lösa Väsby över ett back-to-back-möte. Ettan känns trolig och med 1X på större system är vi i hamn.

2. MODO – Södertälje 2
MODO är inte att känna igen. Inte så konstigt kanske då stora delar av fjolårets succélag är borta. Nytt hopp till fansen och staden nu då ryktet säger att Patrik Karlkvist är på väg tillbaka. Med tanke på att “Karla” svarade för nära 70 poäng förra säsongen är det en värvning, om den nu går i lås, som sannerligen förbättrar MODO. SSK blev första lag att besegra Björklöven i år. 4-1-viktorian var stabil och gästerna är med i toppen. Kanske för att stanna. Tvåan känns på det hela taget som allra mest intressant nu och med X2 inleder vi.

3. Vita Hästen – Väsby 1
I Norrköping ska det inte vara något större snack om saken. Väsby håller inte riktigt på den här nivån och trots en imponerande poäng mot Västerås ska vi nog inte räkna med några nya pinnar i “Himpan”. Nykomlingen har förlorat åtta av tio matcher, släppt in i snitt 3,9 mål per match och producerar, tillsammans med Kristianstad, sämst framåt. Vita Hästen föll mot Mora nyligen men har en betydligt högre nivå generellt jämfört med “Vildingarna”. Ettan streckas hårt men är svår att ifrågasätta. Bank.

4. Timrå – Mora 1
Mora tuggar på och har inför mötet med Timrå två raka segrar. Starka prestationer från masarna mot både Almtuna hemma och nu senast Vita Hästen i Norrköping. Mot Hästen gjorde dessutom Viktor Amnér två av målen. Backen är dessvärre borta nu med en trolig hjärnskakning. Även Nörstebö och Thomasson är out, sjuka. Timrå får å sin sida klara sig utan Dahlén som är med Tre Kronor. Ett stort tapp för medelpadingarna minst sagt. Överlag är ändå TIK ruggigt tuffa att ha att göra med och med sex raka segrar i bagaget dessutom är det inget snack om vart pennan ska fattas. Täck upp ettan med ett kryss på större rader först.

5. Almtuna – BIK Karlskoga 2
Efter Karlskogas 4-3-vinst mot MODO häromsistens tog värmlänningarna sig förbi Almtuna i en haltande tabell. Bikarna var nog ändå inte helt nöjda med sin prestation då 3-1 blev 3-3 och förlängning krävdes för att bärga segern. Almtuna känns lite i gungning efter att ha inkasserat sin andra raka förlust på kort tid. Timrå i NHK Arena är aldrig en enkel match men Uppsala-laget var stundtals enormt tillbakapressade och mäktade endast med sju skott på mål under de två inledande akterna. Karlskoga känns på det hela taget som ett mer komplett hockeylag och därför känns X2 som rätt väg att gå.

6. Kristianstad – AIK X
Ett sista hockeyallsvenskt stopp sker i Skåne dagen till ära. Här är det knappast klackarna i taket hos vare sig Kristianstad eller AIK. Medan Gnaget lirade bortamatch mot Västervik i måndags och förlorade, hade KIK spelledigt och kunde fortsätta slicka såren från den senaste förlusten, på Hovet, mot AIK. Varken värdarna eller solnaiterna har varit några sprakande målmaskiner framåt. Tvärtom. Höga krav ska åtminstone kunna ställas på pjäser som Holm, Weigel, Karlsson eller Heinerö i bortalägret medan Kristianstads två poängbästa spelare, Flood och Pethrus, är backar. Det säger rätt mycket. Det här kan sluta hursomhelst. Målsnålt men ovisst.

7. Karlskrona – Troja/Ljungby 2
Vi hoppar ner till Ettan och Blekinge där vi bjuds in till en riktigt fin kamp i Karlskrona. Seriefinal är det som gäller och KHK har varit stabila på slutet och grejat poäng i nio raka matcher. Starkt. Troja/Ljungby leder serien och kan briljera med riktigt fina spelare på den här nivån i form av Bjurström, Hampus Gustafsson och Kevin Karlsson för att nämna några. Det hela känns som en öppen historia men troligen kommer tvåan bli en skaplig spik att luta sig mot. Då testar vi en bortaskalp i NKT Arena.

8. Piteå – Bodens HF 1
Från syd till norr och Piteå som bjuder in Boden på palt och kanske så även torsk. Boden må vara serieledare men det är knappt då Piteås hockeyarmé forsat fram på sistone och vunnit fem raka inför denna seriefinal. Gästerna har ruggig klass i Kristoff Kontos samt Sebastian Kaijser men värdarna kan också stå upp med pjäser som Magnus Isaksson, Wrenman, Ludde Stenvall och Petter Mäkitalo. Det här blir en jämn fajt rakt igenom och nog ska ettan vara ett skrälltecken att tidigt få med.

Kassaskåpet! – Vita Hästen
Väsby är fortsatt jumbo i Hockeyallsvenskan och det ska nog mycket till om nykomlingen ska kravla sig över det där hemska sista strecket. Vita Hästen är minst en nivå upp. Spiketta!

Varningen! – Piteå
Det blir troligen ett jämnt derby i norr där Boden är stora oddsmässiga favoriter. Nog ska ändå ettan med på ett hörn tidigt.

36 rader
1. Tingsryd – Västerås 1
2. MODO – Södertälje X2
3. Vita Hästen – Väsby 1
4. Timrå – Mora 1
5. Almtuna – Karlskoga X2
6. Kristianstad – AIK 1X2
7. Karlskrona – Troja 2
8. Piteå – Bodens HF 1X2

216 rader
1. Tingsryd – Västerås 1X
2. MODO – Södertälje 1X2
3. Vita Hästen – Väsby 1
4. Timrå – Mora 1X
5. Almtuna – Karlskoga X2
6. Kristianstad – AIK 1X2
7. Karlskrona – Troja 2
8. Piteå – Bodens HF 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100